Când va fi GATA INCINERATORUL de deşeuri din CapitalăViceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a precizat, joi, că incineratorul municipal de deşeuri şi modernizarea reţelei de
termoficare sunt proiecte prioritare pentru Primăria Generală.

Cand va fi GATA INCINERATORUL de deseuri din Capitala
Când va fi GATA INCINERATORUL de deşeuri din Capitală

"In ceea ce priveste incineratorul municipal de deseuri, prin Programul Operational Infrastructura Mare, avem alocati 180 de milioane de euro, bani de la UE, totalul intregii investitii fiind estimat, prin studiul de fezabilitate, la 250 de milioane de euro. Construirea acestui proiect trebuie finalizata pana in anul 2022, conform termenelor prevazute in Programul Operational Infrastructura Mare.

In prezent suntem in derularea unor proceduri de licitatie pentru achizitia urmatoarelor servicii:

1. Asistenta tehnica pentru proiectul „Instalatii de tratare termica si valorificare energetica a deseurilor municipale" si

2. Managementul de proiect pentru aceeasi instalatie

Astfel, pentru acest proiect exista un calendar asumat de Primaria Municipiului Bucuresti cu toate etapele necesare pentru finalizarea investiei. Prin urmare, dupa finalizarea studiului de fazabilitate, a master planului de gestionare a deseurilor, precum si dupa efectuarea analizei institutionale, se va depune cererea de finantare cu termen limita ianuarie 2018", a menţionat Bădulescu într-un comunicat de presă.

Referitor la modernizarea retelei de termoficare, aceasta se va face tot prin accesarea de fonduri europene, potrivit viceprimarului.

"Pentru acest proiect se pot accesa 187 de milioane de euro, tot prin Programul Operational Infrastructura Mare. Astfel, pentru a putea accesa aceasta suma s-a stabilit un calendar al investitiilor care a fost transmis la Ministerul Fondurilor Europene in data de 7 iulie 2016.

Mai mult decat atat, prin dispozitia Primarului General, Gabriela Firea, s-a stabilit un grup de lucru cu toti specialistii care vor lucra la elaborarea documentelor necesare (studiu de fezabilitate, master plan termo-energetic, analiza institutionala). Saptamanal au loc intalniri ale acestui grup pentru a se evalua situatia demersurilor pentru accesarea fondurilor europene.

Pentru acest proiect cererea de finantare trebuie depusa pana la 31 decembrie 2017, iar finalizarea investitiei este estimata in 2023", a mai declarat viceprimarul Capitalei.

Etichete: aurelian bădulescu, incinerator deseuri, RADET, retea termoficare

0/1 COMENTARII
Capitala
21 iul 12:55
+0
VOTURI
-0
Numai ce auzi expresia aia cu "dezvoltarea durabila" folosita de toti cocalarii angajati prin institutiile publice si iti dai seama ca nu se va face nimic.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE