Când va fi gata Pasajul Ciurel. Cel mai scump drum din Bucureşti va avea trei benzi pe sens VIDEOPasajul Ciurel, prima fază a celui mai scump proiect de infrastructură rutieră din Capitală, ar putea fi gata la finele anului şi nu la vară, după cum se estima anterior. Noul drum, din continuarea pasajului către Autostrada Bucureşti - Piteşti, nu va mai fi redus însă la două benzi pe sens, ci va avea tot trei benzi, aşa cum era prevăzut iniţial.

Pasajul Ciurel
Pasajul Ciurel

Finalizarea Pasajului Ciurel este estimată a se realiza la sfârşitul anului 2017. Acest termen este luat în calcul în condiţiile în care se estimează ca o lună poate dura contractarea lucrărilor de relocare a reţelelor electrice şi trei luni execuţia relocărilor, au spus pentru economica.net reprezentanţii Primăriei Bucureşti.

Anterior, termenul estimat de către oficiali ai municipalităţii pentru finalizarea pasajului era luna iulie 2017 (hartă jos - sursa: Metrou Uşor).

Pasaj Ciurel 

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, în acest moment se analizează, împreună cu reprezentanţii RATB, posibilitatea organizării lucrărilor în zona liniei 41 doar pe perioada nopţii şi în weekend, în aşa fel încât transportul în comun să fie afectat cât mai puţin.

3 benzi, cu sau fără drumuri colectoare

Întrebaţi câte benzi va avea drumul din continuarea pasajului până la Autostrada Bucureşti - Piteşti, reprezentanţii Primăriei Bucureşti au menţionat că "există o soluţie de optimizare a proiectului cuprinzând 3 benzi pe sens până la A1, care va fi adoptată după aprobarea Planului de Urbanism Zonal".

Proiectul drumului a fost executat de Asocierea JV Max Bogl, iar eventualele modificări de proiect vor fi executate tot de către Asocierea JV Max Bogl. În cadrul Asocierii există şi Proiect Bucureşti, însă proiectarea aparţine Asocierii, potrivit reprezentanţilor PMB.

În acest sens, ei menţionează că SC Viaponte Rom SRL este proiectantul de specialitate care are contract cu Asocierea JV Max Bogl şi realizează serviciile de proiectare faza: "PAC, Proiect Tehnic, Detaliile de execuţie şi Asistenţă Tehnică" pentru toate obiectele de construcţie aferente proiectului de investiţii Penetraţie şi racord Splaiul Independenţei Ciurel - A1.

Pasajul se va continua cu un drum expres, către A1 (foto: Metrou Uşor)

Fără PUZ şi exproprieri

În ceea ce priveşte lista cu exproprierile necesare continuării proiectului, aceasta nu a putut fi finalizată, deoarece varianta finala referitoare la drumul până la A1 se află încă în analiză, cu sau fără drumuri colectoare, explică reprezentanţii municipalităţii.

Ei mai spun că, la momentul prezent, este prematur să se poată aprecia începerea şi terminarea lucrărilor pentru restul proiectului către A1. 

În vara anului trecut, primarul Capitalei Grabriela Firea a anunţat că în cazul acestui proiect a fost făcută o propunere de diminuare a culoarului de la trei la două benzi şi renunţare la drumurile colectoare, pentru diminuarea costurilor cu exproprierile.

Ea a adăugat că s-a ajuns la această soluţie pentru că în proiectul iniţial a fost prevăzut un drum de viteză, un drum expres, cu drumuri colectoare stânga şi dreapta, dar fără a fi aprobată documentaţia PUZ-ului şi nici finalizată exproprierea.

Întrebată ce economii se vor face prin renunţarea la o bandă, Firea a spus că, în primul rând, nu vor mai fi cheltuieli cu exproprierile. "Acum ne vom încadra în suma care a fost stabilită iniţial", a spus primarul.

Gabriela Firea a subliniat că întârzierile au fost cauzate, printre altele, de litigiile în instanţă cu privire la valabilitatea autorizaţiei de construcţie, inexistenţa PUZ pe zona de la nodul Virtuţii la A1.
 
 
Unul dintre picioarele Pasajului Ciurel este foarte aproape de casa consilierului USR la Primăria Sectorului 6, Mihai Daneş, care a atacat în instanţă autorizaţia de construire (sursa foto: Metrou Uşor)
 
„Penetratia Splaiul Independenţei - autostrada Bucureşti-Piteşti” constă în realizarea unui sistem rutier de tip „drum expres”, care va conecta Splaiul Independenţei cu autostrada A1, devenind astfel o alternativă importantă la bulevardul Iuliu Maniu. Această arteră este una dintre cele mai aglomerate din Capitală, întrucât preia circa 80%  din traficul provenit din A1, la care se adaugă şi traficul local, foarte intens, cauzat de aglomerarea urbană din zonă.

Etichete: lucrari pod ciurel, modificare proiect pasajul ciurel, pasajul ciurel, penetratia splai.ciurel-a1, penetratie splaiul independentei - ciurel - autostrada bucuresti pitesti, Pod Ciurel, Primăria Bucureşti

0/3 COMENTARII
Adrian
23 Aug 16:11
+0
VOTURI
-0
Sa imi spuna mie Mihai Daneş, ca el a obtinut curat ca lacrima autorizatie sa construiasca acolo. Daca ati avea o iamgine de ansamblu a zone unde e plantata casa lui, ati intelege - imediat sub baraj, in vale, langa care n-au mai aparut alte constructii in ultimii 10 ani, pana de curand cand alti smecheri, obisnuiti ai holurilor primariei au ridicat un bloc de 12 etaje acolo, si banuiesc ca nici asta n-a fost tocmai pe placul sau. Imi amintesc ca eram student cand incepea sa construiasca acolo si toti se intrebau "oare cata spaga a dat asta sa contruiasca aici?"
Fox
13 Apr 23:14
+0
VOTURI
-0
Reminder pentru spumosii si fortosii de la B356:
"Ati uitat cand faceati spume sa il sustineti pe Nicusor Dan? Cum punea el frane la acest proiect? Si cum il pupati in posterior pentru fiecare gest populist de cartier? Dar e adevarat pe vremea aia la primaria de sector era un dusman de dreapta! Dar acum ca v-au venit pomanagii la putere ridicati in slavi proiectul si publicati in titlu termene nerealiste de finalizare in avans! Mars ma!!! Mi-e sila de voi ca nu aveti pic de colana vertebrala! Ziaristi de apartament!
Vlad
13 Apr 11:40
+0
VOTURI
-0
Nu va dati seama de ridicolul situatiei?? Ei construiesc, dar in continuare nu sunt siguri daca are 2 sau 3 benzi si nu pot da decat o aproximatie pentru termen de finalizare. Finalizare a PODULUI, nu a altceva... ce faci cu podul ala?? NIMIC!!! Te uiti la el cum te lasa langa barajul Lacului Morii....

E atata incompetenta in primarie si in CNAIR, nici macar nu s-au apucat de expropieri pentru drumul care leaga Splaiul de autostrada.... trebuia deja sa se lucreze la drumul ala, de ce nu le fac simultan???

Dar ei sa stea linistiti, o sa-mi curat balconul acum inainte de Paste. Sa fie gigea

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE