Când va fi terminată MAGISTRALA 6 de metrou spre Otopeni. Anunţul METROREXLucrările de execuție la Magistrala 6 de metrou spre aeroportul Otopeni vor începe în al doilea trimestru al anului 2017, iar durata de execuţie va fi de 48 de luni, precizează Metrorex. Aceasta înseamnă că linia de metrou va fi gata, cel mai devreme, în 2021. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, avertizează că România nu mai poate fi în situația de a organiza EURO 2020, în condiţiile în care Metrorex a anunțat că, în cel mai optimist scenariu, linia spre Aeroportul Otopeni va fi gata în vara anului 2021.

Cand va fi finalizata Magistrala 6 de metrou spre Otopeni. Ultimul anunt al Metrorex
Când va fi finalizată Magistrala 6 de metrou spre Otopeni. Ultimul anunţ al Metrorex

La două săptămâni după ce ministrul Transporturilor, Dan Costescu, anunţa că sunt şanse slabe ca metroul spre aeroport să fie gata în timp util pentru Euro 2020, Metrorex a oferit primul răspuns oficial în acest caz.

"Începerea lucrărilor de execuție la Magistrala 6 de metrou este estimată pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2017. Durata de execuție este de 48 de luni", a precizat Metrorex pentru GSP, care notează că, în cel mai bun caz, linia spre aeroport va fi gata în vara anului 2021, adică la un an după încheierea turneului EURO 2020.

 "Proiectul «Magistrala 6» se află în stadiul de elaborare a documentației de atribuire a lucrării de structură", au adăugat oficialii Metrorex, în timp ce licitaţia "este estimată pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2016".

Metroul până la aeroport, ca linie de transport rapid, este una dintre cerinţele UEFA pentru găzduirea a 4 partide la Campionatul European 2020, 3 în grupe și o "optime".

REACŢIA ŞEFULUI FRF

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, nu se declară deloc optimist după anunțul făcut de Metrorex, acela că scenariul cel mai bun pentru terminarea lucrărilor este vara anului 2021, cu un an după EURO 2020.

„Nu cred că o să mai fim în situația de a mai putea organiza acest campionat european din 2020 dacă nu ne respectăm angajamentele luate. Noi vorbim de reputația acestei țări. Care va fi mesajul pe care îl transmitem? Că promitem, oferim garanții nenumărate dar nu le respectăm", a spus președintele FRF, la Digi 24.

Răzvan Burleanu a adăugat că toată foaia de parcurs cu cele peste 20 de cerințe trebuie parcursă pentru a organiza meciuri de la campionatul european de fotbal care va avea loc peste patru ani.

Președintele FRF a mai spus cu privire la modernizarea a patru stadioane din București că nu există o bugetare foarte clară, bani ce ar trebui să vină din bugetul statului.

„Noi ne dorim să avem patru stadioane moderne. Dacă vorbim de o medie de locuri undeva la 20.000, atunci investiția ar trebui să ducă la 80-100 de milioane, luând modelul arenei din Ploiești - o arenă de 15.000 locuri care n-a costat mai mult de 15 milioane de euro", a spus Răzvan Burleanu, făcând referire la stadioanele de la Arcul de Triumf, din Giulești, Ghencea și Ștefan cel Mare.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anunțat recent că la sfârşitul acestui an vor începe licitaţiile pentru proiectul Magistralei 6 care va lega Bucureștiul de aeroportul Otopeni:

„Metroul spre aeroport este unul din proiectele pe care le-am găsit atârnând de foarte mult timp. Ne-am uitat la pierderile din cauza neutilizării creditului obţinut de la japonezi, deja 300.000 de euro se duc pe an ca penalităţi pentru acest credit. Plus paritatea yen/dolar s-a schimbat, astfel că avem doar 72% din ce am avut acum 5 ani când ne-a fost acordat acest credit. Fiind al cincilea an de neutilizare a creditului, japonezii ne vor trimite un audit care să ne întrebe ce am făcut cu banii. Sunt şi alte ţări, gen India, care fug după aceşti bani. Oficial, proiectul este pronit.

Avem o planificare pentru el, prima parte a anului e pentru obţinerea autorizaţilor, la mijlocul anului, primăria Bucureşti ar trebui să îşi adopte planul de mobilitate urbană durabilă, apoi noi să facem hotărârea de Guvern, iar la sfârşitul anului să înceapă licitaţiile pentru rezistenţă şi arhiectură şi amenajarea spaţiilor".

 Etichete: magistrala 6 metro, Metrorex, metrou Otopeni

0/2 COMENTARII
primarele
16 Mar 07:39
+0
VOTURI
-0
Daca se straduiesc putin, poate e gata pentru Euro 2040.
Marius
15 Mar 20:56
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE