Când va trece ROMÂNIA de pragul de 1.000 KM de AUTOSTRADĂ. Ce spune Ministrul TransporturilorMinistrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat că în următorii doi ani România va avea încă 380 km de autostradă. El a anunţat că TAROM va fi salvată de la faliment, aceasta fiind una din priorităţile sale alături de privatizarea CFR Marfă, reluarea circulaţiei pe autostrada demolată, aprobarea Masterplanului şi finalizarea studiului de fezabilitate pentru Sibiu-Piteşti.

Sorin Buse
Sorin Buşe

"România are deja autostrăzi şi o să aibă şi mai multe. În 2018, vom sări de pragul de 1.000 km de autostradă, lăsăm viitorului guvern panglici de tăiat. Acum avem în lucru 380 km de autostradă care se vor finaliza în 2017-2018. Tot sistemul era blocat, nu se lucra de ani de zile, sistemul a fost deblocat din iunie când s-a creat cadrul legislativ să se poată redemara proiectele. Aici mă refer la autorizaţie de construcţie, avize, contracte şi renegocieri. Cotinui vizitele să văd progresele lucrărilor, o altă problemă a fost mobilizarea constructorilor. Sunt mult timp pe şantiere, asta am învăţat de la japonezi, du-te şi vezi", a declarat Sorin Buşe, ministrul Transporturilor, într-un interviu acordat Capital.

El a precizat că una din priorităţile sale este salvarea TAROM de la faliment.

"Categoric relansăm TAROM, este un proiect de business care trebuie tratat ca atare. TAROM trebuie tratat profesional, cu seriozitate şi cu o nouă metodă de business. Cu ajutorul unui consultant strategic pe care îl selecţionăm în perioada următoare continuăm strategia de business, dar cu o nuanţă. Și eu vin din business, nu aşteptăm o soluţie de la consulantul strategic, acesta o să fie un partener pentru noi. Noi avem experienţa practică în privinţa a tot ce se întâmplă, un consultant strategic are o viziune business de ansamblu şi categoric un rol determinant. Procedura de licitaţie se va derula până în 12 septembrie, iar pe 15 octombrie vom avea acest consultant, care începe tot ce are de făcut, iar în ianuarie 2017, cu tot ce are el vom avea o strategie coerentă de relansare a companiei TAROM", a specificat ministrul Buşe care a precizat de asemenea şi care sunt planurile pentru CFR.

Etichete: 1000 km de autostrada, autostrada in romania, autostrada romania, constructie autostrada, Sorin Buşe

0/1 COMENTARII
porcarie
13 Sep 18:53
+0
VOTURI
-0
nimic despre metrul care duce la Otopeni? Pierdem anual cate 400 mii de euro din banii primiti de la banca Japoniei pt acest proiect.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE