Când vei primi cardul care înlocuieşte tichetele de masăAngajatorii vor putea putea acorda salariatilor, din februarie 2014, tichete de masa in format electronic, sub forma unor carduri care vor functiona ca un portofel electronic, se arata intr-un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial.

Cand vei primi cardul care inlocuieste tichetele de masa
Când vei primi cardul care înlocuieşte tichetele de masă

In momentul de fata tichetele de masa pot fi distribuite doar pe suport hartie, insa potrivit noilor dispozitii angajatorii vor putea opta pentru forma in care sunt emise tichetele, pe hartie sau in format electronic, potrivit AvocatNet.ro.

Conform Legii nr. 291/2013, tichetele de masa in format electronic sunt bonuri de valoare pe suport electronic si sunt destinate exclusiv acordarii alocatiei individuale de hrana a a salariatilor.

In forma initiala a proiectului de lege, se preciza ca tichetul eletronic ar fi fost valabil daca ar fi respectat reglementarile Bancii Nationale a Romaniei (BNR) privind instrumentele de plata electronica.

Insa in varianta publicata in Monitorul Oficial nu mai figureaza aceasta prevedere care stabilea valabilitatea tichetului electronic, fiind eliminata de Comisia pentru munca si protectia sociala din Camera Deputatilor. Comisia a explicat ca tichetele de masa pe suport electronic nu constituie carduri obisnuite, intrucat anumite functii pe care le au cardurile vor fi eliminate, pentru a corespunde scopului lor limitat, scrie realitatea.net.

Spre deosebire de tichetele de masa pe suport hartie, care nu permit acordarea restului de bani la achizitionarea unor produse a caror valoare este mai mica decat valoarea nominala inscrisa pe tichet, tichetele electronice au un alt regim de utilizare.

Conform legii care se va aplica din februarie 2014, debitarea sumelor corespunzatoare produselor alimentare solicitate de salariat, in cazul tichetelor de masa pe suport electronic, se va realiza la valoarea respectivelor produse alimentare.

Salariatul are obligatia sa restituie angajatorului, la finele fiecarei luni, precum si la incetarea contractului individual de munca, valoarea corespunzatoare tichetelor de masa pe suport electroniv neutilizate, se mentioneaza in documentul citat.

Etichete: card, tichete de masă

0/1 COMENTARII
ank
17 nov 18:57
+0
VOTURI
-0
Ultimul paragraf este foarte interesant!!!!!! sunt curioasa cate carduri se vor pierde,sau pur si simplu uiti sa il aduci sau sa il iei de la incarcat (angajator)!!!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE