Când vom avea sens giratoriu pe Centura Capitalei, lângă TunariȘeful CNADNR Cătălin Homor promite că sensul giratoriu de pe Centura Capitalei, de lângă Tunari, va fi finalizat până la sfârșitul anului.

Cand vom avea sens giratoriu pe Centura Capitalei, langa Tunari
Când vom avea sens giratoriu pe Centura Capitalei, lângă Tunari
Foto: newsar.ro

Din august 2014, Compania de Drumuri si Autostrazi a pornit un proiect sa amenajeze un sens giratoriu la intersectia de pe Centura Capitalei, din dreptul localitatii Tunari, dar nici pana in ziua de azi, la un an si opt luni distanta, nu a reusit sa faca ceva concret. Seful de la Drumuri promite insa ca pana la finalul anului giratoriul va fi gata, scrie hotnews.ro.

Pe 12 august 2014, CNADNR incheia un contract pentru "servicii de proiectare in faza Documentatie de Avizare pentru Lucrari de Interventii" ca sa amenajeze intersectia cu sens giratoriu pe Centura Capitalei si DJ 200B spre Tunari, una dintre cele mai periculoase intersectii din zona Bucurestiului, daca nu din toata tara.

Intersectia mortala, unde au avut loc nenumarata accidente, ii obliga pe soferii care vor sa iasa de pe centura sa faca un viraj la stanga, peste fluxul de trafic din sens opus, intr-o zona de centura unde se cirucla si asa cu viteza mare. In acelasi timp, cei care vin din Tunari si vor sa intre pe Centura spre DN2/Voluntari/A2, trebuie sa taie traficul pe un sens si sa intre in traficul de pe celalalt sens pe banda a treia, cu fara sa existe vreo zona de accelerare.

De la debutul documentatiei de proiectarei, din august 2014, si pana acum, in teren CNADNR nu a reusit sa faca nimic concret. S-au luat, pe rand, avize peste avize, de la Consiliile Tehnico-Economice de la DRDP Bucuresti, de la CNADNR, de la Ministerul Transporturilor, iar acum se sta dupa o Hotarare de Guvern care sa aprobe amplasamentul si care sa declanseze procedurile de expropriere.

"Documentatiile necesare promovarii acestui proiect au fost intocmite in anul 2015, dar lipsa Ordinului Ministrului Transporturilor de aprobare a indicatorilor tehnico-economici a facut imposibila transmiterea proiectului pe circuitul specific de aprobare", recunoaste CNADNR.

Noul director de la CNADNR promite, insa, ca pana la finalul anului giratoriul va fi finalizat.

"Indicatorii, sa spunem, ca sunt aprobati, banii in buget avem. Cert pot sa va spun ca pana la finalul anului vom avea un sens giratoriu acolo. Va fi o executie de 3-4 luni. Va fi scos la licitatie executia", a detaliat Catalin Homor, seful CNADNR, intr-un interviu acordat HotNews.ro.

Etichete: centura Capitalei, sens giratoriu, sens giratoriu tunari

0/1 COMENTARII
set
14 Apr 10:09
+0
VOTURI
-0
Iti dai seama ca astora le trebuie 2 ani sa faca un sens giratoriu si noi vrem kilometri de autostrazi..,te doare capul..

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE