Când vom merge pe autostradă de la Bucureşti la Constanţaautostrada soarelui
autostrada soarelui

„Se fac eforturi ca să se poată deschidă traficul pe o cale de rulare pe tronsonul Cernavodă-Medgidia, cândva în acest sezon estival, însă durata de execuţie este de 15 luni”, a precizat pentru gândul Cristina Savu, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Autostrada Bucureşti-Constanţa (197 km) trebuia finalizată încă de anul trecut. Ministerul Transporturilor a anunţat însă că a fost nevoit să rezilieze contractul cu firma franceză Colas, care câştigase licitaţia pentru tronsonul Cernavodă-Medgidia, motivând decizia prin „refuzurile repetate ale constructorului de a continua execuţia lucrărilor, invocând diverse motive pentru a justifica întârzierile”.

Proiectul de construcţie a tronsonului a fost scos din nou la licitaţie şi a fost câştigat de companiile Astaldi (Italia) şi Max Boegl (Germania), cele care au câştigat şi licitaţia pentru construirea tronsonului Medgidia-Constanţa. Lucrările au fost reluate în octombrie 2011, cei 20 de kilometri de autostradă urmând să fie finalizaţi în ianuarie 2013.

Tot la sfârşitul anului trecut au fost inauguraţi 21 de kilometri din tronsonul Medgidia-Constanţa, respectiv porţiunea dintre Murfatlar şi centura de ocolire a oraşului Constanţa. Cei 19 kilometri rămaşi între Medgidia şi Murfatlar urmează să fie gata până la sfârşitul acestei luni. „În ceea ce priveşte tronsonul Medgidia-Constanţa, nu suntem în pericol de a nu finaliza lucrările până la data de 30 iunie 2012”, au asigurat reprezentanţii ministerului.

Finalizarea Autostrăzii Soarelui ar urma să scurteze timpul de călătorie între Bucureşti şi Constanţa de la 2 ore şi jumătate în prezent, la o oră şi 50 de minute.

Etichete: Autostrada Soarelui, Bucureşti, Constanţa, mare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE