Când vor începe lucrările de reabilitare pe Autostrada A2. Noi precizări de la CNADNRCNADNR a revenit, luni, cu noi precizări despre lucrările de reabilitare pe Autostrada A2, precizând că traficul rutier nu va fi afectat în perioada estivală, iar sectorul de 40 km, pe care se vor face reparaţiile, nu va fi închis circulației în perioada 1 mai - 1 septembrie 2016.

Cand vor incepe lucrarile de reabilitare pe Autostrada A2. Noi precizari de la CNADNR
Când vor începe lucrările de reabilitare pe Autostrada A2. Noi precizări de la CNADNR
Foto: www.panoramio.com

CNADNR precizează, într-un comunicat de presă, că este exclus ca traficul rutier să fie afectat  în sezonul estival din cauza lucrărilor de reabilitare.

"În data de 23 martie 2016, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a emis un comunicat de presă prin care anunța alocarea fondurilor necesare pentru demararea lucrărilor de reabilitare pe Autostrada A2, tronsonul Drajna-Lehliu, pe o lungime de 40 km.

De asemenea, în același comunicat de presă a fost punctat faptul că pentru realizarea acestei lucrări de reabilitare este necesară organizarea unei proceduri de licitație, care "ar putea dura conform prevederilor legale până la 120 de zile, cel puțin".

În fapt, prin declarația sa, Domnul Cătălin Homor, director general al CNADNR a menționat că este exclus ca traficul rutier să fie afectat în perioada estivală și mai mult decât atât, nu a afirmat cum că acest sector de 40 km va fi închis circulației în perioada 1 mai - 1 septembrie 2016", se arată în comunicatul companiei.

"Sunt indignat și consternat de ultimele informații eronate, chiar cu bună știință, vehiculate în spațiul public prin care, din nou, este denigrată activitatea Companiei chiar de către instituții ale statului.

Am anunțat alocarea unor fonduri pentru reparațiile atât de necesare la A2, (reparații anulate și anul trecut tot la presiunea organizațiilor din turism) și de asemenea am anunțat că aceste reparații vor fi executate în urma procedurii de achiziție publică. Acest proces nu poate fi cuprins într-un calendar foarte exact, ținând cont de momentul declanșării licitațiilor, de numărul de ofertanți, de numărul contestațiilor, etc...

Dar, luând în considerare toate acestea, demararea lucrărilor se va face cu siguranță, cel mai devreme, în luna septembrie.

Asigur pe toți cei interesați și implicați de dorința CNADNR de a nu influența traficul rutier pe autostrada A2 în perioada sezonului estival. Toate aceste afirmații lansate în spațiul public au avut ca efect bulversarea opiniei publice. Repet, A2 trebuie remediat și o vom face conform planului stabilit de către Companie, începând din luna septembrie. Împreună cu Poliția Rutieră vom adopta un program de restricții în funcție de lucrările programate, astfel încât în toamna să reabilităm autostrada A2 cu un minimum de disconfort ", a declarat directorul general al CNADNR, Cătălin Homor.

CITEŞTE ŞI  Patronate: Reparația Autostrăzii Soarelui în plin sezon va afecta fluxul de turiști

Etichete: austrostrada A2, CNADNR, directorul CNADNR, lucrari reparatii A2, reabilitare A2

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE