Când vor putea circula bucureștenii pe Pasajul Mihai Bravu. Cum arată pasajul acum. GALERIE FOTOPrimul pod al Pasajului Mihai Bravu este aproape de finalizare. Conform estimărilor primarului general, bucureștenii vor putea circula pe pod în maxim două luni. 

"La Pasajul Mihai Bravu, s-au ridicat deja primii doi piloni la cel de-al doilea pod, au început să amenajeze aleile de intrare pe sub piciorul podului și, bineînțeles, pe pod, au început să lege lumini", a declarat Sorin Oprescu, miercuri, pentru B365.ro.

"Într-o lună, două, se va putea circula pe primul pod al Pasajului Mihai Bravu. Cel puțin voi elibera sensul care vine dinspre Berceni. Oricum, vreau să-i dau drumul la cheie", a completat primarul general.

Lucrările la primul pod au fost oprite temporar la începutul acestui an din cauza condițiilor meteo, ele fiind reluate în februarie. Între timp, Municipalitatea a demarat lucrările și al al doilea pod al pasajului.

"118 oameni lucrează zilnic la definitivarea primului pod din direcția Piața Sudului-Mihai Bravu-Dristor, iar ultimele segmente de arc ale podului metalic au fost montate. În paralel, muncitorii execută lucrările necesare pentru ridicarea celui de-al doilea pod", susțin reprezentanții Primăriei. 

Pasajul este compus din două poduri supraterane paralele și rezolvă subtraversarea a două puncte esențiale – Splaiul Unirii și Dâmbovița pe de-o parte, iar pe de cealaltă parte, intersecția Mihai Bravu cu Calea Văcărești, realizând continuitatea traficului, în corelare cu viitorul pasaj subteran de la Piața Sudului.

Pasajul va face legătura între Calea Vacăreşti şi Șoseaua Mihai Bravu, peste Splaiul Unirii şi va avea câte două benzi pe fiecare sens. Lucrarea va fi formată, de fapt, din două pasaje supraterane paralele, câte unul pentru fiecare sens de circulaţie. Primul pod (sensul Calea Văcărești - Mihai Bravu) va avea o lungime de 675,40 metri, iar cel de-al doilea (sensul Mihai Bravu-Calea Văcărești) va avea 687,70 metri. Lățimea celor două poduri va fi de 7,80 metri.

"Lucrările la cel de-al doilea pod al pasajului au ca termen luna aprilie 2015", au anunțat reprezentanții Primăriei Capitalei, într-un comunicat remis B365.ro.  

Etichete: galerie foto, Mihai Bravu, Pasaj Mihai Bravu, pod pasaj mihai bravu, realitatea

0/16 COMENTARII
mircea
18 apr 08:08
+0
VOTURI
-0
Toti oprestii au intrat sa-l gratuleze?!
In realitate, actualul primar va candida la rahova si nu la cotroceni! Mai rasfirati, tovarasi, mai rasfirati, ca bate la ochi!
Anti-primar
16 apr 23:03
+0
VOTURI
-0
Chiar ma miram ca n-a aparut dobitocul ala care sa-l pupe in fund pe Oprescu... Eh, dar doar intarziase, si si-a postat ideile, chiar de mai multe ori.

Dobitocule, nu-ti dai seama cat de penibil esti???
horia
16 apr 22:39
+0
VOTURI
-0
Oprescu e singurul primar care a aratat ca se poate ca Bucuresti sa fie o capitala europeana, cu un stadion adevarat, cu un pasaj grandios, cu un centru istoric impunator. Poate ar fi o oportunitate chiar si pentru presedintie.
ilina
16 apr 22:39
+0
VOTURI
-0
Daca e sa o zicem pe aia dreapta, Oprescu are mult mai multe sanse decat Antonescu sa castige acum alagerile prezidentiale. Degeaba se ambitioneaza sa il bage pe Antonescu inainte, ca nu se face nimic.
paul
16 apr 22:39
+0
VOTURI
-0
Oprescu ar putea sa vina cu un medicament si pentru clasa noastra politica. Imi place cum s-a detasat de USL si s-a apucat singur de treaba. Degeaba zic unii ca e sustinut, ca eu cred ca nu facea nimic pana cum daca se lua dupa astia si cred ca tot el ar lua si presedintita daca s-a hotari sa candidezi, fie chiar si impotriva lui Antonescu.
laura
16 apr 22:38
+0
VOTURI
-0
Vorba unui prieten…Oprescu are câteva biblioteci distanţă faţă de Băsescu. Si faţă de Antonescu, mai are ceva voinţă şi capacitate de muncă. Dacă m-ar întreba cineva ce preşedinte aş alege pentru România, pe Oprescu l-aş desemna. Nu că a făcut el Centrul Vechi sau Pasajul Basarab, dar e medic şi ştie ce să trateze la sistemul nostru actual.
tina
16 apr 22:38
+0
VOTURI
-0
La momentul de fata, evident este nu numai faptul ca Oprescu va candida la prezidentiale, dar va si castiga, fiindca nu mai are alt contracandidat mai puternic.
gina
16 apr 22:38
+0
VOTURI
-0
Se vede o schimbare în Bucureşti. Sincer, chiar m-aş Bucura dacă Oprescu s-ar hotărî şi ar candida şi la presedinţie.
Andrei
16 apr 22:38
+0
VOTURI
-0
La momentul de fata, evident este nu numai faptul ca Oprescu va candida la prezidentiale, dar va si castiga, fiindca nu mai are alt contracandidat mai puternic.
stela
16 apr 22:37
+0
VOTURI
-0
Un Sorin Oprescu multumit 100% e greu de inchipuit, si nici nu ar fi bine sa fie asa. Important este ca situatia sa fie sub control.
caine
16 apr 16:07
+0
VOTURI
-0
inainte de pasajul asta suprateran aveam 3 benzi pe sens. eu zic ca merita efortul (adica o gramada de bani si 6 ani de chin) sa avem doua (!!!) benzi pe sens.
Ruxi
16 apr 15:45
+0
VOTURI
-0
Nu gasesc nicaieri cate benzi vor avea podurile, in parte. In imaginea 9 latimea podului pare de o singura banda, iar in zona cu arcele albastre pare de doua benzi.
mks
16 apr 15:26
+0
VOTURI
-0
dobitocii n au ajuns nici macar la jumatatea lucrarii. Acelasi sarpalau de beton mai trebuie facut inca odata. Cea mai oribila lucrare publica! de utilitatea podului nici nu mai are rost sa vorbesti.
Cris
16 apr 15:12
+0
VOTURI
-0
A durat cat constructia unei centrale nucleare in largul marii.

Rusine! Ceausescu s-ar rasuci in mormant.
Frone
16 apr 14:36
+0
VOTURI
-0
Pasajul nu rezolva NIMIC! aglomeratia se va muta in intersectia cu Vitan si in intersectia de la Piata Suduclui care oricum este aglomerata...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE