Candidatul PNL la Primăria Capitalei vrea un nou spital de urgență în CapitalăPrim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi, desemnat candidat al liberalilor pentru Primăria Capitalei, propune construirea unui spital de urgență în București care să fie cel mai mare din estul Europei și demararea unui program privind consolidarea clădirilor cu risc seismic. Propunerile au fost transmise într-o conferință de presă în cadrul căreia s-au folosit imagini de la cutremurul din 1977 și de la tragedia din Colectiv. 

Candidatul PNL la Primaria Capitalei vrea un nou spital de urgenta in Capitala
Candidatul PNL la Primăria Capitalei vrea un nou spital de urgență în Capitală
Foto: Facebook - Cristian Bușoi

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cristian Bușoi, propune ca în București să fie construit cel mai mare spital din estul Europei. 

"Bucureștiul nu are o infrastructură sanitară capabilă să facă față tuturor problemelor generate de o traumă colectivă. (...) Toate problemele generate de lipsa de investiții suficiente într-un sistem de sănătate din București au arătat că avem nevoie de o schimbare. Această schimbare înseamnă asumarea unui proiect major și anume acela al construirii unui mare spital de urgență — cel mai mare din estul Europei, care nu doar să rezolve problemele specifice de acest fel, dar care să rezolve și problemele de sănătate cu care se confruntă bucureștenii și nu numai", a spus Bușoi, într-o conferință de presă, potrivit realitatea.net. 

El a estimat că realizarea unei astfel de unități sanitare ar dura doi ani.

Potrivit liberalului, trebuie asumat și un program de consolidare a clădirilor cu risc seismic.

"În cazul unui cutremur, Colectiv se poate multiplica de zeci de ori. (...) În cazul unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter putem vorbi de un număr foarte mare de victime — morți, răniți, câteva zeci de mii cel puțin", a susținut Bușoi.

Prim-vicepreședintele PNL a indicat că în prezent există, potrivit unei statistici a Primăriei Capitalei, 672 de clădiri care se află în clasa I de risc seismic, în ultimii 14 ani fiind reabilitate dintre acestea doar 18. El a declarat că acest fapt a fost cauzat de lipsa de preocupare a vechii administrații și de legislația greoaie.

"Cred că viitoarea administrație a Bucureștiului va trebui să asume demararea un program de reabilitare a clădirilor cu risc seismic care să fie prioritatea Bucureștiului. Asum ca în trei luni după iunie 2016 să fie pregătite toate procedurile în cazul în care și legislația se va schimba până atunci și va fi un demers pe care și parlamentarii PNL sper să-l facă, iar în maximum șase luni se va demara un program amplu pe multe fronturi de consolidare a celor 672 de clădiri", a afirmat Bușoi.

El a susținut că valoarea unui program pentru consolidarea clădirilor ar fi de 400 de milioane de euro.

Conform liberalului, este necesară modificarea legislației pentru simplificarea procedurilor privind clădirile din clasele de risc seismic I și II și cele din zona protejată a Capitalei, găsirea unor căi legale în cazul proprietarilor care blochează consolidarea, facilități pentru persoanele care nu-și permit să se mute pe perioada efectuării lucrărilor.

Bușoi a anunțat că joi va susține o nouă conferință pe tema cheltuielilor din sănătate în ultimii șapte ani.

La conferința de presă în spatele lui Bușoi a fost afișat un banner cu imagini de la cutremurul din 1977 și de la Colectiv cu mesajul "București, trezește-te!

Etichete: candidat, cristian busoi, PNL, Primăria Capitalei, risc seismic, spital

0/1 COMENTARII
Nicu
11 ian 18:21
+0
VOTURI
-0
Nu avem nevoie de cel mai mare spital din Europa, ci de cea mai mare catedrala din Europa ! Medicii, profesorii, arhitectii, inginerii palesc in fata " marilor" nostri preoti impodobiti de lanturi, accesorii, bastoane, etc. Numai in Romania se putea gasi o gloata suficienta de prostalai care sa creada in Dumnezeu, dar mai ales in mijlocirea de catre preoti sau biserica a unei asa-zise relatii intre prostime si vreo divinitate, in cazul extrem de putin probabil ca aceasta exista !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE