Candidatura lui Marian Munteanu, CONTESTATĂ: "Are simpatii pentru curente de orientare fascistă"Mai multe organizaţii neguvernamentale cer PNL să retragă candidatura lui Marian Munteanu pentru Primăria Capitalei, considerând această nominalizare "o ofensă adusă valorilor democratice". Semnatarii apelului transmis conducerii liberale spun că Marian Munteanu "a avut și are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată" şi "promovează un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice si chiar constituționale".

Mai multe ONG-uri au semnat un apel către conducerea Partidului Naţional Liberal în care cer retragerea candidaturii lui Marian Munteanu pentru Primăria Municipiului Bucureşti.

"Semnatarii, organizații de drepturile omului dar nu numai, fac apel către conducerea Partidului Național Liberal să retragă candidatura lui Marian Munteanu pentru Primăria Municipiului București considerând această nominalizare o ofensă adusă valorilor democratice ale societății în care trăim.

A avut și are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată.
Promovează un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice si chiar Constituționale.

Doar cu aceste motive în minte, și cu îngrijorarea că prin promovarea unei astfel de persoane într-o asemenea candidatură unde poate să își expună ideile nocive ce pot să producă tulburări ireparabile în straturile sociale, etnice, confesionale și nu numai din societate românească cerem PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu.

Atragem atenția că prin insistarea cu această candidatură, România riscă să intre într-o spirală izolaționistă ce poate avea consecințe foarte grave pentru Democrația românească", se arată în "Apelul pentru democrație și valori europene".

Apelul este semnat de Institutul pentru Politici Publice, Societatea Academică din România, Centrul FILIA, Romani Criss – Centrul Romilor pentru Interventie Socială şi Studii, Agenţia de Dezvoltare Comunitară "Împreună", ACCEPT, Centrul Euroregional pentru Iniţiative Publice şi Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi.

CITEŞTE ŞI Cine este Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei: Un traseu CONTROVERSAT FOTO

De asemenea, Stelian Tănase, fost președinte al Partidului Alianța Civică, fost membru fondator al Alianței Civice și fost redactor șef al Revistei 22, a publicat un articol pe blogul său, în care ridică unele întrebări legate de trecutul lui Marian Munteanu:

"'1. Va fi intrebat dacă a avut legături cu Securitatea înainte de 1989 !? E șantajabil!? A semnat sau nu un angajament de informator în anii 80 !? În timpul protestelor din Piața Universității – la care am participat zi de zi, umăr la umăr cu Marian Munteanu, am văzut ca redactor sef al revistei 22 al GDS copia xeroxată a unui asemenea document dar l-am pus pe seama unei făcături a SRI-ului condus de Virgil Măgureanu și l-am ignorat. Era normal ca FSN-iștii să ne atace cu orice. Inclusiv cu un document fals. Acum insă, după 25 de ani, lucrurile trebuie lămurite – înainte ca lumea să se ducă la urne în iunie.

2. Trebuie de asemenea lămurit dacă MM a avut/are o colaborare cu SRI după revoluție. Dacă da, în ce termeni! Apropierea lui de Virgil Măgureanu (unul din cei implicati in represiunea din zilele de 13/15 iunie din Piața Universității ) este notorie. MM este manevrat de acest serviciu sau de oameni din el!? Sau de foști SRI-iști, cum e și Măgureanu!? Altfel spus – Este MM un om liber!?

3. MM ar trebui să lămurească pentru public simpatiile sale legionare probate in scris și prin activitatea politică la inceputul anilor 90! Ce a fost partidul pe care l-a fondat și condus ca lider absolut „Mișcarea pentru România" cu ziarul propriu „Mișcarea" ca profil ideologic și politic, !? Un partid neolegionar, cum s-a pretins chiar de lideri ai MPR !? Antiliberal, antioccidental și antidemocrat !? !? Imi amintesc exact că Marian Munteanu a fost ales lider al Alianței Civice la primul congres al acestei organizații și că la prima sedință a conducerii (din care făceam și eu parte alturi de Mircea Diaconu, Ana Blandiana, Petre Mihai Băcanu etc.), Marian Munteanu a fost invalidat din funcția de președinte a Alianței Civice. Ca urmare MM și-a dat demisia și a părăsit Alianța Civică. La scurt timp a infiintat Mișcarea pentru România. Eliminarea sa a venit tocmai in urma atitudinilor și declarațiilor sale prolegionare. Atunci poza in Zelea Codreanu, lucru care a deranjat liderii Alianței Civice. Tradițional, liberalii resping ideologia si practica politică legionară, legate de dictatură, violențe, asasinate, antisemitism, de negarea instituțiilor fundamentale ale democrației – parlament, partide, libertatea de a alege, de asociere, a cuvintului .''

Marian Munteanu este al treilea candidat propus de PNL la Primăria Capitalei, după Cristian Buşoi şi Ludovic Orban.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Marian Munteanu, marian Munteanu candidat PNL, Marian munteanu primaria capitalei

0/1 COMENTARII
dac
14 Apr 10:09
+0
VOTURI
-0
In cazul asta o sa-l votam! TLC!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE