PNL a cerut CNSAS verificarea lui Marian Munteanu: "În 2006 a venit un dosar cu numele lui" UPDATEPNL şi Societatea Academică din România (SAR) au depus la CNSAS solicitări pentru verificarea lui Marian Munteanu, candidatul susţinut de liberali la Primăria Capitalei. Membrii Consiliului se vor întruni joi pentru a discuta solicitările. Dinu Zamfirescu, membru în Colegiu, spune că în 2006 a venit la CNSAS un dosar cu numele lui Marian Munteanu. Liberalii se vor întruni, miercuri, într-o nouă şedinţă. 

Marian Munteanu
Marian Munteanu

UPDATE 12.45 Co-președinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, împreună cu președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, președintele PNL București, Cătălin Predoiu, și candidatul desemnat pentru Primăria Capitalei, Marian Munteanu, vor susține miercuri, 20 aprilie 2016, o conferință de presă începând cu ora 18.00, la sediul PNL din Aleea Modrogan nr. 1. Conferinţa are loc după ce, în spaţiul public, au fost lansate informaţii privind retragerea lui Marian Munteanu din cursa pentru Primăria Capitalei.

Purtătorul de cuvânt al CNSAS, Anca Median, a declarat pentru News.ro că marţi seară a fost înregistrată solicitarea PNL de verificare a lui Marian Munteanu, iar miercuri dimineaţă a fost primită o solicitare similară de la SAR. Ea a precizat că cererile vor intra în procedură normală de lucru, prevăzută de lege, pentru astfel de solicitări.

La rândul său, Dinu Zamfirescu, membru în Colegiul CNSAS, a declarat pentru News.ro că solicitările vor fi discutate în regim de urgenţă.

"În principiu, nu se face foarte repede comunicarea, dar noi vom lua în discuţie mâine (joi - n.r.), la şedinţa Consiliului, aceste două solicitări", a spus Zamfirescu.

El a precizat că solicitarea SAR este valabilă, iar solicitarea PNL a fost făcută în baza unei legi care a fost declarată neconstituţională. "Putem să dăm răspuns SAR", a spus Zamfirescu.

Dinu Zamfirescu a mai spus că, din câte ştie, există un dosar al lui Marian Munteanu la CNSAS. "Ştiu doar că a venit în 2006 un dosar cu numele lui", a mai spus Zamfirescu.

CITEŞTE ŞI RETRAGEREA lui Marian Munteanu din cursa pentru Primăria Capitalei, discutată în PNL UPDATE

Liderii PNL se reunesc, miercuri, la ora 15,00, într-o ședință pentru a discuta despre candidatura lui Marian Munteanu şi strategia pentru campanie. La ora 18.00 este aşteptată o conferinţă de presă la sediul partidului.

Copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga s-au întâlnit, marți seara, cu Marian Munteanu și i-au cerut să își clarifice situația administrativă referitoare la participarea în firme, asociații sau fundații.

Marian Munteanu a anunţat ulterior că s-a retras din Consiliile de Administraţie ale ONG-urilor din care făcea parte şi a cesionat acţiunile pe care le deţinea.

"Astăzi am decis și inițiat cesionarea tuturor părților sociale pe care le dețin în societăți comerciale. Doresc ca activitățile mele politice să nu aibă efecte asupra activităților pe care aceste entități le dezvoltă sau asupra unor oameni care nu sunt implicați politic. Din același motiv am inițiat retragerea mea din unele organizații neguvernamentale", a scris Munteanu pe Facebook. 

Todată, Biroul Permanent al PNL București a validat marți seară lista de candidați la funcția de consilier general la Primăria Capitalei, primul fiind Marian Munteanu, nominalizat anterior pentru fotoliul de edil-șef al Bucureștiului, au precizat pentru Agerpres surse din cadrul formațiunii.

Potrivit surselor citate, pe lista de 66 de candidați la CGMB, alături de Marian Munteanu, se regăsesc pe următoarele nouă locuri Cristian Olteanu, Hazem Kansou, Cătălin Deaconescu, Marius Rogin, Andrei Nicolae, Stelian Bujduveanu, Sorin Mărgărit, Mihai Comănescu, Daniela Nicolescu.

Sursele citate au explicat că numărul unu pe lista de candidați ar putea fi schimbat în cazul unei decizii de retragere a lui Munteanu din cursa pentru Primăria Capitalei.

În cursul zilei de marți au avut loc mai multe întâlniri ale conducerii PNL la care a participat și Marian Munteanu.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Marian Munteanu, marian munteanu CNAS, Marian munteanu primaria capitalei, PNL

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE