Candidatură-surpriză la Primăria Capitalei. Cine este Iulia Gorea Costin, susţinută de PNŢCDALEGERI BUCUREŞTI 2016. Iuliana Gorea Costin, o româncă născută în Republica Moldova, fost ambasador la Consiliul Europei, va candida la alegerile locale din România pentru funcția de Primar General al Bucureştiului.

 Iuliana Gorea Costin
Iuliana Gorea Costin

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Sotia fostului primar al Chisinaului, Nicolae Costin, a decis să-și depună candidatura pentru funcția de Primar General al Municipiului București, fiind susținută de PNTCD.

"Iulia Gorea Costin s-a născut în Moldova de peste Prut, într-o familie de români care urmau să fie deportați în Siberia.
A absolvit Facultatea de Filologie și ulterior pe cea de Drept din cadrul Universității de Stat din Chișinău. Și-a început activitatea profesională în calitate de profesor, iar la scurt timp a fost numită în funcția de director pentru activitatea extrașcolară. La vârsta de 25 de ani a fost aleasă primar, în două legislaturi, cu realizări edilitar-gospodărești în folosul oamenilor.

Iulia Gorea Costin a avut un rol important în procesul de renaștere națională, alături de soțul său, Nicolae Costin, primul primar al Chișinăului liber.

Fiind Inspector Școlar a contribuit la reformarea sistemului de învățământ după modelul românesc, iar în 1990 a fondat primul liceu român-englez „Mircea Eliade", unul dintre cele mai performante licee până în prezent.

În anul 1995, moment de cumpănă pentru românii de peste Prut se alătură mișcării studențești și a cadrelor didactice în apărarea drepturilor pentru studierea limbii și a istoriei românilor, afirmându-se în calitate de lider. Ca urmare a acelei greve s-a reușit păstrarea limbii române în instituțiile de învățământ.

În perioada 1997-2001, Iulia Gorea Costin a fost Reprezentant Permanent, Ambasador al Republicii Moldova la Consiliul Europei, impulsionând determinarea parcursului european prin semnarea a peste 60 convenții europene, soluționarea problematicii Mitropoliei Basarabiei și a „Grupului Ilașcu", internaționalizarea diferendului transnistrian și având un rol determinant în desființarea Comisiei „Evghenii Primacov", care impunea federalizarea Republicii Moldova.

În anul 2001, când forțele ostile acestui parcurs au preluat puterea în Republica Moldova, Iulia Gorea Costin, prima femeie Ambasador din spațiul de peste Prut, a refuzat să promoveze politica acestora. În anul 2003 s-a stabilit la București, alegând să sprijine parcursul pro românesc pro european al Republicii Moldova din cadrul instituțiilor specializate ale Guvernului României, actualmente al Înaltului Reprezentant pentru Republica Moldova.

De-a lungul întregii sale cariere și-a asumat sarcina de-a apropia ceea ce istoria a despărțit: „Se pare că România este singurul stat înconjurat de români. Criza morală, socială, economică își are rădăcina în problemele sufletești. Spartul oglinzilor, devenit sport național, nu reprezintă soluția."

S-a decis să-și depună candidatura pentru funcția de Primar General al Municipiului București, fiind susținută de PNTCD, pentru a promova și a implementa, principiile și valorile istorice ale PNȚCD, condiție necesară pentru renașterea spirituală și pentru îmbunătățirea vieții oamenilor", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Iulianei Gorea Costin.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Iuliana Gorea Costin, Iuliana Gorea Costin primaria capitalei

0/3 COMENTARII
Valeriu Ghimpu
18 May 12:31
+0
VOTURI
-0
Cum putem face s-o ajutam pe Doamna Iuliana Gorea Costin sa fie cunoscuta, sa transmitem informatia la cat mai multye persoane si apoi sa reuseasca fie la Primaria Capitalei, fie la Presedintia Romaniei, cand se vor organiza alegeri prezidentiale ????
Valeriu Ghimpu
18 May 12:23
+0
VOTURI
-0
Mai degraba imi doresc sa candideze la Presedintia Romaniei deoarece avem mare nevoie de o astfel de persoana, de o adevarata Lumina in Fruntea Tarii. Imi doresc din tot sufletul sa reuseasca sa se faca cunoscuta foarte repede.
Valeriu
18 May 12:20
+0
VOTURI
-0
AM mai citit foarte multe lucruri frumoase despre Doamna Iuliana Gorea Costin si in acest articol: http://www.vipmagazin.md/top-femei/99_Femei_ale_Moldovei/Iuliana_Gorea-Costin._Femeia_lumin%C4%83/ Ii doresc mult succes, multa sanatate si tot binele din lume ! Si mult succes in campania electorala

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE