Caniculă în București: prognoza meteo pe trei zileVremea devine din ce în ce mai fierbinte și în Capitală. 

Dusuri stradale si corturi anticanicula, amplasate in zonele aglomerate din Bucuresti
Duşuri stradale şi corturi anticaniculă, amplasate în zonele aglomerate din Bucureşti
Foto: epochtimes-romania.com

Canicula cuprinde joi şi Capitala, unde termometrele vor strânge la umbră 35...36 de grade. Soarele străluceşte arzător şi nici vorba de vreo adiere a vântului.

Vremea se va menţine caniculară în Capitală şi pe parcursul zilei de vineri, când termometrele mai câştigă un grad, adică amiază vine cu 36...37 de grade şi un stres termic destul de mare pentru populaţie. Nici urmă de nori pe cer şi vânt care nu se simte, iar în plus nici noaptea nu prea sunt şanse să va răcoriţi, anunță rtv.net .

Sâmbătă, temperaturile mai scad puţin, dar ajungem să vorbim în continuare despre o vreme călduroasă la nivelul întregii ţării, caniculară după-amiază local în sud şi izolat în vest şi centru. Norii ameninţători de furtună se înmulţesc îndeosebi din a două parte a zilei în regiunile nordice, vestice şi centrale, unde se vor semnala ploi de scurtă durata, cu tunete şi fulgere. Este posibil să cadă grindină, iar în timpul ploilor vântul va avea răbufniri nervoase. În celelate zone soarele domină cerul iar fenomenele specifice instabilităţii atmosferice, îşi vor face apariţia pe alocuri în timpul nopţii. Temperaturile maxime vor avea valori de la 28 de grade pe litoral până la 36 de grade în sudul Olteniei.

Bucureştenii nu scapă nici sâmbătă după-amiză de caniculă. Mercurul în termometre se avântă spre 35 de grade, în condiţiile în care soarele nu da semne că s-ar mai domoli. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Încheiem săptămâna cu vreme în continuare călduroasă în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată din an. De altfel temperaturile rămân mai ridicate decât în mod normal pentru această perioada, în special în sudul ţării unde vremea va fi călduroasă, izolat caniculară. Vorbim în schimb şi despre ploi, cu tunete, fulgere şi rafale de vânt ce îşi vor face face apariţia mai ales în regiunile intracarpatice şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 35 de grade.

Etichete: 10 august, 11 august, 8 august, 9 august, caniculă, vremea la bucurești

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE