Caniculă în Bucureşti: Masticul se topeşte, şinele de tramvai se dilată. Cum comentează STBTraficul din București întâmpină noi probleme, odată cu zilele călduroase de vară. Masticul turnat pe lângă şina de tramvai s-a topit, iar multe linii au fost blocate zeci de minute, în urmă cu câteva zile. De vină, spun vatmanii, ar fi autobuzele care pot circula inclusiv pe șinele de tramvai, în cadrul proiectului pilot elaborat de Primăria Municipiului Bucureşti. 

Canicula in Bucuresti: Masticul se topeste, sinele de tramvai se dilata. Cum comenteaza STB
Caniculă în Bucureşti: Masticul se topeşte, şinele de tramvai se dilată. Cum comentează STB

"În perioade caniculare, șina de tramvai ajunge la temperaturi foarte ridicate, de peste 60 de grade, fapt ce poate provoca unele probleme în circulația vehiculelor, dar nu pune în niciun caz în pericol viața sau sănătatea călătorilor.

Din acest motiv, vara se dilată șina de tip Oțelul Roșu, care nu se regăsește pe traseele pe unde merg autobuze. Dilatarea șinei se manifestă numai pe cea prinsă în dale de beton, fixată cu un cauciuc profilat, fără prindere mecanică. Reparația la șina dilatată se face operativ, de câte ori este nevoie, prin tăierea ei, scurtare și sudare.

O altă problemă care apare în zilele extrem de călduroase este cea legată de lichefierea accentuată a masticului. Dar acesta se folosește la un altfel de șină, de tip nou, care are prindere mecanică și nu apar efecte ale dilatării. La 30 de grade la umbră, masticul se topește, devine mult mai fluid. El este luat și de alte mașini pe roți și pe alte linii decât cele cu cale proprie a tramvaiului. Măsura este de a se completa de câte ori este nevoie în astfel de cazuri", informează Societatea de Transport Bucureşti (STB) SA. 

De la 1 iulie, anumite autobuze circulă pe liniile de tramvai. Este vorba despre autobuzele liniilor 135, pe Mihai Bravu, între Calea Vitan și Piața Iancului, 330, de la Dristor până la Piața Iancului, și 182, pe Ștefan cel Mare – Nicolae Titulescu, între Dorobanți și Banu Manta. După numai două zile de la această decizie, au apărut şi primele probleme în traficul bucureştean, fiindcă masticul turnat pe lângă şina de tramvai s-a topit.

Etichete: dilatare sine tramvai, mastic topit, sina tramvai, STB SA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE