Canicula şi furtunile fac ravagii în Ungaria.S-a impus COD ROŞU. MAE a emis ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIECanicula şi furtunile vor face ravagii în Ungaria în următoarele zile. Meteorologii au anunţat cod roşu de caniculă şi cod portocaliu de furtuni. În consecinţă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru această ţară.

Canicula si furtunile fac ravagii in Ungaria.S-a impus COD ROSU. MAE a emis ATENTIONARE DE CALATORIE
Canicula şi furtunile fac ravagii în Ungaria.S-a impus COD ROŞU. MAE a emis ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE
Foto: cugetliber.ro

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că Inspectoratul de Meteorologie local a emis o atenţionare cod roşu de caniculă pentru judeţele din nord-vestul Ungariei, valabil pentru ziua de 7 august 2015, până la miezul nopţii. Judeţele afectate sunt: Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom şi Veszprém. Pentru restul teritoriului ungar va fi în vigoare, în aceeaşi perioadă de timp, un cod portocaliu de caniculă, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro de MAE.

 

Se prognozează că valul de căldură va continua şi în zilele următoare, aşteptându-se ca temperaturile să depăşească, cel puţin până la începutul săptămânii 10-16 august 2015, valorile medii înregistrate pentru această perioadă.

Valorile ridicate ale temperaturilor pot favoriza şi apariţia furtunilor (vânt, ploaie şi, posibil, grindină), aşteptându-se astfel de fenomene extreme, în special, în zona de sud-vest a Ungariei.

Citeşte şi: Avertizare MAE pentru românii care merg în Londra: Metroul va fi ÎNCHIS timp de 24 de ore

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/HU-Ungaria.html & www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (ce poate fi descărcată gratuit din „App Store" şi „Google Play"), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Etichete: atentionare de calatorie, cod portocaliu, cod roşu, cod roșu de caniculă, furtuni, mae, Ministerul Afacerilor Externe, ungaria

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE