Capcane pentru șoferii vitezomani pe șosele. Noua metodă de control a Poliției RutierePoliția Rutieră și-a completat arsenalul "de luptă" împotriva șoferilor vitezomani cu o nouă "armă": radarele sub acoperire.  

Capcane pentru soferii vitezomani pe sosele. Noua metoda de control a Politiei Rutiere
Capcane pentru șoferii vitezomani pe șosele. Noua metodă de control a Poliției Rutiere

Poliția Rutieră și-a completat arsenalul "de luptă" împotriva șoferilor vitezomani cu o nouă "armă": radarele sub acoperire. Mașini puternice, neinscriptționate, dotate cu aparate radar, circulă acum pe șoselele din țară. Numai pe drumurile din Iasi sunt 5, iar vitezomanii cad in plasa rand pe rand. În fiecare zi o suta de soferi sunt pacaliti.

Cei de la Politia Rutiera Iasi spun ca radarele neinscriptionate sunt foarte eficiente. In primele 6 luni ale anului au amendat 16.000 de soferi si au retinut peste 1.000 de permise de conducere pentru depasirea vitezei legale. In aceasta perioada, nu s-a inregistrat nici un accident grav din cauza vitezei.

Potrivit legii aparatele radar omologate pot fi montate pe autoturismele Ministerului de Interne, dar NU neaparat pe masini inscriptionate.

"Soferul beneficiaza mereu de prezumtia de nevinovatie. Daca se simt vreodata nedreptatiti pot contesta amenda, iar instanta va stabili daca au fost indeplinite toate conditiile impuse de lege", sustine un avocat, citat de stirileprotv.ro. 

Etichete: poliţia rutieră, radar, şofer, viteză

0/1 COMENTARII
Ing.
09 iul 13:20
+0
VOTURI
-0
Radare neinscripţionate există de mult, încă de pe vremea când Poliţia folosea Dacii 1300.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h