Capitala nu are locuri de veci în caz de dezastruCapitala ar avea nevoie de 12.000 locuri de veci libere, dacă un dezastru de tipul unui cutremur major ar lovi cel mai mare oraş al ţării. Numai că în cimitirele primăriei abia dacă mai sunt 4.000 locuri libere. Iar astfel de noi amenajări în oraş nu se mai pot construi, aşa că singura soluţie este extinderea celor deja existente în marginea oraşului.

Legea cimitirelor, promulgata: Daca nu ingrijesti mormantul rudei, locul de veci va fi dat altcuiva
Legea cimitirelor, promulgată: Dacă nu îngrijeşti mormântul rudei, locul de veci va fi dat altcuiva

În administrarea Primăriei generale sunt 15 cimitire. În 11 dintre ele nu se mai fac înmormântări pe locuri de veci noi. Asa este si cazul Cimitirului Bellu din Capitala inaugurat la 1850. Aici oficial nu se mai fac înmormântări, decât pe locuri deja concesionate. Potrivit unei hotărâri de Consiliu General, în mod normal ar trebui să fie 12.000 locuri libere în cimitirele bucureştene. Acesta e un număr minim de locuri de veci în care s-ar putea asigura înhumarea victimelor în cazul unui dezastru. Numai că necesarul nu e nici pe departe acoperit.

Potrivit România TV, din păcate, legea nu permite să fie amenajate cimitire noi în oraş. Singura soluţie este lărgirea celor deja aflate în administrare, dar amplasate în marginea Capitalei. "Acţionăm pebntru realizarea a doua proiecte, extinderea a doua cimitire cu 18 mii mp cu aprox 3 mii locuri si cimitirul domnesti cu 7 mii locuri, 45 mii mp", a declarat Ana Anton, şefa biroului de comunicare al Administraţie Cimitirelor.

În acest context, din păcate înfloreşte specula cu locuri de veci. Un singur loc poate ajunge şi la 10.000 lei pe piaţa neagra. Pentru a preveni acest tip de speculă, Administraţia Cimitirelor ia în calcul înaintarea către consiliul general a unui proiect de hotarâre care să stipuleze că locurile de veci pot fi donate doar rudelor de gradul I.

Etichete: cimitir, Cimitirul Bellu, dezastru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h