Căpitanul ISU Antonina Radu, care a controlat Colectiv, ARESTATĂ PREVENTIV. Contestația DNA, admisăAntonina Radu, căpitanul ISU care a făcut controale în Colectiv, a fost arestată preventiv. Ea fusese plasată în arest la domiciliu, marţi, însă Curtea Militară de Apel a admis contestaţia DNA, în dosarul privind eliberarea avizelor pentru clubul din Capitală.

Capitanul ISU Antonina Radu, care a controlat Colectiv, ARESTATA PREVENTIV. Contestatia DNA, admisa. Foto: Silvia Ilie, Mediafax Foto
Căpitanul ISU Antonina Radu, care a controlat Colectiv, ARESTATĂ PREVENTIV. Contestația DNA, admisă. Foto: Silvia Ilie, Mediafax Foto

Curtea Militară de Apel a admis, sâmbătă, contestaţia procurorilor DNA împotriva deciziei Tribunalului Militar Bucureşti, din 10 noiembrie, şi a dispus ca Antonina Radu să fie arestată preventiv pentru 30 de zile, informează mediafax.ro.

De asemenea, în acelaşi caz, instanţa i-a respins contestaţia lui Petrică George Matei, cel de-al doilea angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti- Ilfov care a efectuat verificări în clubul Colectiv, şi a hotărât ca acesta să rămână în arest.

Decizia luată de Curtea Militară de Apel este definitivă.

Tribunalul Militar Bucureşti a decis, marţi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a căpitanului George Matei şi a dispus plasarea în arest la domiciliu a colegei sale, căpitan Antonina Radu, în dosarul în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu privind eliberarea avizelor pentru Clubul Colectiv. Decizia a fost însă contestată de inspectorii ISU şi de DNA, în cazul Antoninei Radu.

Potrivit motivării Tribunalului Militar Bucureşti, Antonina Radu şi Petrică George Matei, în loc să informeze conducerea ISU şi să ia măsuri urgente pentru stabilirea posibilelor riscuri de incendiu din clubul Colectiv şi remedierea imediată a acestora, "prestau servicii pentru persoanele juridice şi fizice, care ar fi trebuit să fie controlate de aceştia, ceea ce e eveident, este total împotriva prevederilor legii şi regulamentelor care reglementează activitatea ofiţerilor ISU".

De asemenea, judecătorul de drepturi şi libertăţi subliniază şi că sunt ernoate susţinerile apărării potrivit cărora nu există o legătură de cauzalitate între faptele inculpaţilor şi "dezastrul produs la Colectiv".

Etichete: arest preventiv, colectiv, isu

0/1 COMENTARII
Cris
15 Nov 08:05
+0
VOTURI
-0
Au gasit un tap ispasitor - omul cu sapa - un simplu angajat. Sefii cand vor da socoteala? Cum ramane cu spaga incasata de ISU drept sponsorizare, de ce nu intervine DNA ??? De cand aduna ISU sponsorizari? Unde se duc banii?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE