Carambol cu 3 tramvaie în Pasajul Lujerului - cel mai grav accident din România în 2012. FOTOZiua de 10 mai 2012, când trei tramvaie s-au ciocnit în Pasajul Lujerului, conduce în topul celor mai grave accidente rutiere întocmite de Poliţia Română pentru anul trecut. Atunci, două metrouri uşoare au sărit de pe şine, zeci de persoane aflate în mijloacele de transport în comun fiind rănite şi transportate la spital. 

Statistica a fost întocmită de Poliţia Română la solicitarea gandul.info şi plasează carambolul cu cele trei tramvaie în Pasajul Lujerului în topul clasamentului celor mai grave accidente rutiere din 2012. 

Accidentul s-a produs după ce un prim tramvai s-a defectat în pasaj, iar un altul care circula în spate nu a putut frâna la timp şi s-a produs impactul, ulterior fiind implicate alte două tramvaie care circulau în spate. După ciocnire, două metrouri uşoare de pe linia lui 41 au sărit de pe şine, zeci de persoane aflate în tramvaie în drum spre muncă având nevoie de îngrijiri medicale. 

RATB susţine că unul dintre tramvaie s-a defectat exact sub Pasajul Lujerului şi celelalte trei care l-au urmat nu au mai putut frâna la timp deoarece mijloacele de transport în comun erau unul după altul în urma staţionării la semafor.

"Accidentul a avut loc la ora 07.25 în Pasajul Lujerului spre Piaţa Presei. Un tramvai s-a defectat şi a rămas blocat pe şine iar celelalte trei tramvaie din spate s-au ciocnit. În urma impactului, două dintre ele au deraiat", a explicat atunci Brânduşa Raeceanu, purtătorul de cuvânt al RATB care a adăugat că impactul nu a putut fi evitat, chiar dacă s-au acţionat sistemele de frânare, deoarece tramvaiele erau destul de aproape unul de altul din cauză că staţionaseră la semafor.

În mod obişnuit, tramvaiele de pe linia 41 denumite şi metrouri uşoare circulă la intervale regulate de câte trei minute, aceasta fiind cea mai aglomerată linie RATB.

Cele patru spitale bucureştene unde au fost transportate victimele accidentului din Pasajul Lujerului au înregistrat 86 de prezentări la Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU), şapte persoane rămânând internate. 

În urma incidentului, traficul în zonă a fost blocat mai multe ore, ulterior fiind pus la dispoziţie şi un telefon de urgenţă pentru victimele accidentului de tramvai din Pasajul Lujerului.

Atunci, primarul Sorin Oprescu a cerut înfiinţarea unei comisii de anchetă formată din reprezentanti ai Municipalităţii şi ai RATB, pentru a determina cauzele accidentului care s-a produs pe linia tramvaiului 41, în Pasajul Lujerului.

"Conform verificărilor făcute până acum, toate cele 3 tramvaie implicate în accident au trecut în ultimii ani prin procese de modernizare. Cel de-al treilea tramvai, care nu a putut opri la timp, producând accidentul, a avut ultima reparaţie generală acum 4 ani, iar în urmă cu 2 zile, revizia tehnică de gradul 2 a indicat faptul că toate sistemele erau funcţionale", informa Primăria Capitalei printr-un comunicat.

Ulterior, după ce şi-a recunoscut vina, unul dintre vatmani s-a ales cu dosar penal. 

 

Etichete: Bucureşti, linia 41, realitatea, Sectorul 6

0/1 COMENTARII
carvit
06 iun 14:44
+0
VOTURI
-0
Acum, daca postezi un anunt auto pe www.carvit.ro, anuntul tau va fi activ pana la vanzare. www.carvit.ro

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h