Carambol cu două tramvaie în Rahova. Un metrou uşor s-a rupt de la jumătate. 28 de răniţiDouă tramvaie s-au ciocnit, miercuri, la prânz în Rahova. Unul dintre tramvaie s-a rupt în două. Medicii ajunşi la faţa locului au preluat mai multe victime din rândul călătorilor. 

Doua tramvaie s-au ciocnit in zona Sebastian din Capitala (Foto realitatea.net)
Două tramvaie s-au ciocnit în zona Sebastian din Capitală (Foto realitatea.net)

Două tramvaie s-au ciocnit miercuri, la intersecţia dintre str. Sebastian şi Calea Rahova, fiind implicate liniile de tramvai 32 şi 41. 

Unul dintre tramvaie s-a rupt de la jumătate, la îmbinarea dintre vagoane. 

UPDATE 14.10 Accidentul s-a produs la ora 12.27, potrivit unui comunicat RATB, în intersecţia Calea Rahovei cu Str. Sebastian, când un tramvai din linia 41, care se retrăgea la Depoul Alexandria, a intrat în coliziune cu un tramvai din linia 32, care se îndrepta către Piaţa Unirii.
Echipele de intervenţie ale Regiei sunt prezente la faţa locului şi acţionează pentru remedierea situaţiei.
În acest moment, circulaţia tramvaielor pe liniile 8 şi 32 este blocată. Pentru preluarea călătorilor, Regia a înființat o linie navetă de autobuze.
Conducerea RATB a anunţat că a dispus efectuarea unei anchete interne, iar în funcție de rezultate, se vor aplica măsurile legale. 

După cum a declarat la Realitatea TV, purtătorul de cuvânt al Regiei - Brânduşa Raeceanu, accidentul ar fi putut fi provocat din două motive: unul dintre vatmani nu a văzut celălalt tramvai pe şine, care venea din sens opus sau nu a fost executată corect manevra de schimbare a macazului. 

UPDATE 13.45: Şeful Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, Lucian Diniţă, susţine că urmează să stabilească de ce partea din spate a unuia dintre tramavie a urmat o altă traiectorie de deplasare decât cea normală, existând posibilitatea să fie vorba fie de o defecţiune tehnică, fie o problemă la macaz. 

Acesta a precizat că va discuta cu conducerea RATB pentru a lua măsuri de prevenţie în astfel de situaţii. 

Unul dintre vatmanii implicaţi în accident a declarat la Realitatea TV că a intrat în intersecţie pe culoarea verde a semaforului, iar vinovat de coliziune ar fi vatmanul tramvaiului gol de pe linia 41 care se retrăgea spre depoul Alexandria, în timpul manevrei de schimbare a macazului. Tramvaiul care s-a rupt de la jumătate avea cel mult şase călători. 

UPDATE 14:15 În accident au fost implicate 28 de victime în total, dintre care 18 au transportate la spital şi 10 au fost tratate la locul accidentului.

UPDATE ora 13.30 În total, ar fi vorba de 18 victime, din care două persoane rănite grav. Alte opt au suferit atacuri de panică

UPDATE 13.50 În accident au fost implicaţi şi doi copii gemeni. Unul dintre aceştia a suferit un traumatism cranio-cervical, iar celălalt o contuzie în zona abdominală, după cum a declarat Constantin Olteanu de la SMURD. Ambii au fost transportaţi la Spitalul Alexandrescu. 

Cel mai grav caz este un călător care a suferit un traumatism la umăr şi un traumatism cranio-cerebral. 

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, până la ora 12.50 s-au înregistrat şase victime, la care se adaugă 4-6 persoane care au suferit atacuri de panică. 

Bogdan Opriţa, medic şef SMURD a declarat la Realitatea TV că sunt opt victime, printre care un copil de 10-11 ani care prezintă contuzie la coloana cervicală şi o femeie cu o fractură la braţ, aceştia fiind transportaţi la Spitalul Bagdasar Arseni şi la Spitalul Universitar. 

Circulaţia în zona Rahova este blocată. Tramvaiele de pe linia 32 fac legătura cu centrul Capitalei, în zona Unirii. 

Ioana Stancu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră a anunţat că circulaţia în zona este închisă pe toate cele patru sensuri, traficul fiind deviat pe Şos. Sălaj şi pe Calea 13 Septembrie. 

În urma testului cu aparatul etilotest, a rezultat că niciunul dintre vatmani nu a consumat băuturi alcoolice. 

Pe 10 mai 2012, alte trei tramvaie s-au ciocnit în Pasajul Lujerului, atunci fiind înregistrate zeci de victime la mai multe spitale din Capitală. 

Etichete: carambol, linia 32, Rahova, RATB, spital, victime

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE