Cardul de sănătate este din nou funcţionalCasa Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţă, miercuri seară că sistemul cardului naţional de sănătate a fost repus în funcţiune însă situaţia este în continuare monitorizată şi se fac lucrări pentru consolidarea sistemului. Sistemul nu a funcţionat începând de marţi dimineaţă.

Cardul de sanatate este din nou functional
Cardul de sănătate este din nou funcţional

Sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este în stare de funcţionare, începând cu data de 2 noiembrie 2016, orele 19.00, iar în continuare se efectuează operaţiuni tehnice de monitorizare şi consolidare a acestuia", anunţă CNAS.

În perioada în care sistemul a fost nefuncţional, serviciile medicale şi farmaceutice au funcţionat în regim off-line.

După avaria de 72 de ore, în intervalul 10-13 octombrie, mare parte din probleme au fost rezolvate, dar mai sunt anumite probleme care apar. De aceea, până la termenul de raportare a activităţii lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcţionarea PIAS (Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate – n.r.), voi emite un ordin, care va recunoaşte serviciile efectuate în acest interval", a declarat Radu Ţibichi, preşedintele CNAS.

Etichete: card de sănătate, probleme card de sanatate, sistem card de sanatate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE