Cardurile comune Metrorex-RATB, retrase din vânzare. RATB cere Metrorex să se răzgândeascăRegia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) anunţă că a început să plătească o parte din datoria de 17,3 milioane lei, care a determinat conducerea Metrorex să retragă din vânzare cardurile comune Metrorex-RATB. Potrivit Regiei, 25.000 de bucureşteni, care utilizează în fiecare lună cardurile ACTIV comune pentru RATB şi metrou, vor fi afectaţi de decizia de a retrage din vânzare cardurile comune Metrorex-RATB.

Metrorex a prelungit perioada de utilizare a cardurilor comune Metrorex-RATB
Metrorex a prelungit perioada de utilizare a cardurilor comune Metrorex-RATB
Foto: romaniatv.net

"Ca urmare a deciziei Metrorex de a renunţa la cardurile ACTIV utilizate în comun cu RATB, facem următoarele precizări:

Luând act de notificarea Metrorex, Regia Autonomă de Transport Bucureşti a întreprins demersurile necesare pentru achitarea întegrală a debitului restant.

De la începutul anului curent, RATB a achitat către Metrorex suma de 2.123.193 lei, iar în cursul zilei de astăzi, 18.03.2014, vom mai achita încă 1.993.523 lei.

Precizăm că la 31.12.2013, debitul către Metrorex era în valoare de 17,3 milioane lei.

Dorim să-i asigurăm atât pe partenerii noştri cât şi pe călători, care sunt primii afectaţi de această situaţie, că RATB va depune toate eforturile de a-şi onora obligaţiile de plată.

Aceste obligaţii au rămas neachitate nu din rea-voinţă, ci într-un context economic dificil pe care l-am traversat în ultimul an.

Apreciem că integrarea tarifară a celor doi mari operatori de transport public din Capitală este o soluţie benefică pentru publicul călător, care are la dispoziţie avantajele aduse de utilizarea unui singur card pentru ambele sisteme de transport.

De aceea, facem un apel la conducerea Metrorex de a reveni asupra deciziei luate, pentru ca publicul călător să poată beneficia în continuare de facilităţile incluse în oferta comună RATB-Metrorex.

În prezent, aproximativ 25.000 de călători utilizează în fiecare lună cardurile ACTIV comune", informează RATB, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Metrorex a făcut pasul pe care B365.ro îl anunța încă din februarie: a decis să nu mai împartă cu RATB aceleași carduri de călătorie și le-a retras de la vânzare.

"Avand in vedere incetarea contractului comercial incheiat intre Regia Autonoma de Transport Bucuresti si S.C. Metrorex S.A., compania informeaza publicul calator despre faptul ca, incepand cu data de 14.03.2014 nu se vor mai comercializa prin punctele de vanzare din reţeaua de metrou, bilete unice RATB – Metrorex respectiv Biletul unic 60 minute, Biletul cu 10 calatorii 60 minute si Abonamentul de o zi.

Incepand cu data de 14.04.2014 Metrorex nu va mai accepta la plata calatoriei cu metroul cardurile ACTIV emise si reincarcate de RATB si nici biletele unice RATB – Metrorex", informează Metrorex, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

După cum vă anunțam în luna februarie, Metrorex a decis să renunțe la cardurile contactless comune cu RATB. Aceste carduri au fost deja retrase de la vânzare de la casele de bilete Metrorex, încă de pe 14 martie, iar din 14 aprilie, cele cumpărate anterior nu vor mai fi valabile, se arată în înștiințările publicate de Metrorex, la casele de bilete.

Mai multe detalii AICI.

Etichete: card ACTIV, card de călătorie, carduri contactless, contactless, datorie, Metrorex, RATB

0/3 COMENTARII
Andrei
18 mar 16:08
+0
VOTURI
-0
Ok, nu mai vor cardul comun, in regula, in multe tari biletele de metrou si de tramvai/autobuz sunt separate. Normal ar fi insa sa existe peste tot automate de bilete pentru TOATE tipurile de mijloace de transport, automate care sa si functioneze, insa.
ady
18 mar 14:58
+0
VOTURI
-0
Oprescu este unul din principalii vinovati pentru situatia in care a ajuns atat RATB-ul cat si RADET-ul , companii din subordinea lui. Maine, poimaine il vom auzi ca ar fi mai bine sa privatizeze RATB-ul decat sa gaseasca solutii eficiente.
De altfel, sunt mii de pensionari cu pensii mai mari decat salariu mediu pe economie care beneficiaza de gratuitate la RATB insa ... cum sa-i puna sa plateasca plimbarile cu tramvaiul... doar sunt principalii lui votati.
Cris
18 mar 12:10
+0
VOTURI
-0
Am sps si ieri, cei de la METROREX sunt niste handicapati, niste tampiti. In loc sa-si rezolve problemele cu RATB pe caile legale, desfiinteaza cardul ACTIV cu care intra lumea la metrou, fara a oferi o solutie alternativa.

Cardurile din hartie, cu numar limitat de calatorii au dezavantajul ca nu poti sti la un moment dat cate calatorii ti-au mai ramas si se uzeaza repede.

Asa ca va intreb. Cine mai pune botul la acest mod barbar de a desfiinta cardul de calatorie ACTIV ???

Sa intervina Sorin Oprescu, sa rezolve...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE