Care este oferta ANL la apartamenteANL oferă apartamente atât spre închiriere, cât și spre vânzare.

Locuintele ANL din Baneasa nu sunt racordate la utilitati nici dupa 10 ani
Locuinţele ANL din Băneasa nu sunt racordate la utilități nici după 10 ani

ANL construieste locuinte atat pentru inchiriere, prin programul "Locuinte pentru Tineri", cat si pentru vanzare prin programul "Locuinte prin Credit Ipotecar". De asemenea, din septembrie anul trecut chiriasilor ANL li s-a permis accesul la Programul Prima Casa. Astfel, locuintele ANL pot fi cumparate de chiriasi actuali in anumite conditii prin programul guvernamental de garantare a creditelor pentru locuinte. De asemenea, pentru a sprijini achizitiile de locuinte pentru tineri Guvernul a stabilit pretul de vanzare pentru aceste unitati la 326 euro/mp cu TVA inclusa (valabil pana in vara acestui an), cel mai mic pret de pe piata in acest moment. Achizitia locuintelor ANL de catre chiriasi beneficiaza de un plafon de aproape 500 mil. lei in Prima Casa, circa un sfert din plafonul total Prima Casa, scrie wall-street.ro.

In prezent, oferta de locuinte care satisfac conditiile de vanzare este una bogata, fiind vorba de peste 10.000 de unitati la nivel national si aproximativ 1.000 in Bucuresti, orasul in care se inregistreaza si cele mai multe cereri.

Programul „Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii" ofera tinerilor intre 18 si 35 de ani locuinte noi la o chirie modica, pe durata limitata, cu perspectiva ca, in timp, acestia sa poata deveni proprietari. Dupa minimum un an de inchiriere, locuintele pot fi cumparate de tinerii chiriasi.
Potrivit datelor transmise de ANL la solicitarea WALL-STREET.RO pana in prezent Agentia Nationala pentru Locuinte a finalizat si predat autoritatilor publice locale 31.124 locuinte pentru tineri, destinate inchirierii. Din acestea 30.492 sunt exploatate in regim de inchiriere. Aceste locuinte destinate inchirierii pot fi cumparate de locatari dupa ce au fost chiriasi timp de un an.
Cate locuinte ANL pentru tineri au fost cumparate

Pana in prezent au fost achizitionate 632 de locuinte ANL pentru tineri, in contextul in care stocul locuintelor care satisfac conditiile de vanzare depaseste 10.000.
In prezent, 10.510 locuinte pentru tineri satisfac conditiile de vanzare prevazute prin lege, iar cele mai multe cereri de cumparare pentru aceste unitati, depuse la autoritatile publice locale au fost inregistrate in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Bacau, Cluj Napoca si Sibiu.
In Bucuresti potrivit datelor de pe site-ul ANL circa 960 de locuinte ANL satisfac conditiile de vanzare. 

Pe langa programul Locuinte pentru Tineri, ANL construieste si locuinte care pot fi achizitionate direct prin credit ipotecar.
In cazul locuintelor prin credit ipotecar, au ramas necontractate 28 de locuinte in municipiul Bucuresti (Henri Coanda, 28 apartamente).

Etichete: ANL, apartamente, Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h