Care este prima stradă din Bucureşti unde vor fi reabilitate termic toate blocurileStrada Turda din Sectorul 1 va deveni, în acest an, prima arteră în care toate blocurile sunt reabilitate termic. Lucrările la trei dintre cele şase blocuri care mai trebuie anvelopate vor începe cel târziu la jumătatea lunii iulie. Ulterior, vor începe lucrările de execuţie şi la ultimele trei blocuri de pe strada Turda care nu au fost reabilitate încă, informează primarul Andrei Chiliman.

Lucrările vor dura aproximativ trei luni.

"Este vorba de 21 de blocuri lungi, cu câte opt sau zece etaje, şi 7-8 scări fiecare, ceea ce înseamnă aproximativ 2.000 de apartamente, în total", au explicat pentru B365.ro oficialii Primăriei Sectorului 1.

Edilul Sectorului 1 a avut, joi, o întâlnire cu peste 100 de locuitori ai blocurilor 123, 125 şi 129 de pe Strada Turda care vor fi incluse în programul de creştere a performanţei energetice, în următoarea perioadă. Participanţii la discuţii au fost informaţi că fondurile necesare pentru anveloparea acestor imobile provin dintr-un credit obţinut, anul trecut, de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Finanţarea de 125 milioane euro asigură reabilitarea termică a 365 de blocuri, adică aproximativ 20.000 de apartamente.

"Interesul meu e ca lucrarea să fie făcută ca lumea. În momentul în care lucrarea se apropie de sfârşit, să spuneţi ce probleme aveţi, ce observaţii aveţi de făcut şi dacă acestea sunt în sarcina constructorilor, se vor remedia", i-a sfătuit Chiliman pe locatari adăugând că, la recepţionarea lucrării, aceştia vor primi certificatul energetic care atestă calitatea energetică a apartamentului.

Conform datelor centralizate de administraţia locală, până în prezent, au fost reabilitate termic 340 de blocuri din Sectorul 1, majoritatea locatarilor primind certificate energetice de clasă A sau B.

Şi în Sectorul 2, în următoarea jumătate de an, un număr de 245 de blocuri cu aproape 16.600 de apartamente, ar urma să fie reabilitate termic cu fonduri de la bugetul local.

Primăria Sectorului 3 a anunţat, de asemenea, că va demara lucrările de reabilitare termică la 17 blocuri, însumând un număr de 1827 de apartamente.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a promis că anul acesta va reabilita 95 de blocuri, pentru care au fost alocate 175 de milioane de lei. Este vorba, de fapt, de un program pe trei ani (2012-2015) care vizează reabilitarea a 320 de blocuri din sector, bugetul total fiind de 568 de milioane de lei. Costurile lucrărilor sunt suportate integral pe primărie.

În sectorul 5 al Capitalei, doar 125 de imobile au fost reabilitate până în prezent. Marian Vanghelie promite pentru 2012 că până la finalul anului vor fi finalizate lucrările la alte 253 de imobile.

Primăria sectorului 6 promite că în 2012 vor fi reabilitate 273 de imobile. Bugetul alocat pentru aceste lucrări este de 300 de milioane de lei, bani proveniţi din bugetul local şi împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii. Asta după ce, în ultimii ani, au fost reabilitate doar 29 de blocuri.

Etichete: Andrei Chiliman, promo, reabilitare termică, realitatea, Sectorul 1

0/1 COMENTARII
Cristina
04 aug 16:02
+0
VOTURI
-0
si la curte nu va ajunge cu reablitarea?
pop
19 mai 09:23
+0
VOTURI
-0

Bravo lui, noi la sectorul 6 stam cu ochii in soare. Acum, înainte de alegeri, i-au apucat pe edili promisiunile electorale si spun ca vor reabilita 300 de blocuri. Cine sa-i mai creadă?

Chiliman, mota 10. As vrea sa fie si primarul meu. L-as fi votat cu doua maini la Primaria Capitalei. Dar acolo sunt interlopii mari.

cristi
18 mai 20:25
+0
VOTURI
-0

minciuni electorale gen Chiliman... un samsar imobiliar care a transformat sectorul 1 intr-o afacere proprie

Mihnea
18 mai 23:23
+0
VOTURI
-0

Minciuni? Ia da o fuga prin sectorul 1,unde te uiti dai cu ochii de blocuri reabilitate.Asta inseamna implicare, nu minciuni electorale pentru ca nu s-au inceput cu 2 luni inainte, asa cum s-a intamplat in sectoarele pdliste.

soarec
19 mai 00:07
+0
VOTURI
-0

Pretenas, nu locuiesc in Sectorul 1, dar e mult in fata celorlalte. De altfel si primarul, e in fata celorlalti. El s-a apucat de 4 ani de reabilitare, si desi nu a avut sprijin de la guvern, a reabilitat cele mai multe blocuri. Si nu numai reabilitare. Este sectorul cu cea mai buna infrastructura, este sectorul cu cele mai ingrijite parcuri, este sectorul cu cele mai multe locuri de parcare.

Ana Maria Stefanescu
18 mai 16:10
+0
VOTURI
-0

Foarte frumos. In maxim 2 ani tot sectorul va fi reabilitat. Multumim domnule Andrei Chiliman !

Mihai Baciu
18 mai 15:18
+0
VOTURI
-0

Atata timp cat pana in 2014 vor fi reabilitate toate blocurile... mia putin conteaza care va fi prima strada reabilitata integral.

Ioana Alexandra Ghinda
18 mai 15:11
+0
VOTURI
-0

Mai mare dragul sa locuiesti intr-un asemenea cartier, sau pe o asemenea strada. Acum avem blocuri rebilitate si parcuri reamenajate.

gaba
18 mai 12:25
+0
VOTURI
-0

Prima strada va fi str.campului care este la o distanta de oras 10km.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE