Care este primul spital din România unde s-ar putea face transplant de plămâniLa Spitalul Universitar Militar din Capitală ar putea avea loc pentru prima oară într-o unitate sanitară din Romania, transplantul de plămâni. Declaraţia a fost făcută miercuri de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Radu Deac.

Care este primul spital din Romania unde s-ar putea face transplant de plamani
Care este primul spital din România unde s-ar putea face transplant de plămâni

Radu Deac a vorbit în deschiderea Congresului Naţional de Medicină Militară despre faptul Spitalul Militar ar putea deveni primul spital din România în care s-ar putea face transplantul de plămâni.

,,SUUMC a excelat de-a lungul vremii, a fost în o primă linie a transplanturilor de ţesuturi: cornee, os, toate acestea şi au fost specialităţi de tradiţie. Sperăm în continuare să folosim toată energie şi tot potenţialul ştiinţific medical al acestei unităţi de elită a medicinei româneşti. Am dori cât mai repede să începem transplantul de plămâni, dar întrucât este o acţiune extrem de complexă îmi este greu să vă dau un termen precis. Noi dorim cât de curând. Mai avem de lucrat la organizare şi pregătirea cadrelor tinere care vor merge la specializare", a explicat Radu Deac.

Doctorul Florentina Ioniţă Radu, comandantul spitalului Militar spune despre Congresul Naţional de Medicină Militară că este prima manifestare de acest gen postdecembristă.

"Este un triumf al faptului că medicina militară este un segment important al medicinei româneşti, iar pentru noi faptul că avem oamenii care au fost premiaţi şi mă refer în special la Premiul de Excelenţă în Medicina Militară care a fost acordat domnului general profesor doctor Dumitru Constantin Dulcan, care este o personalitate de excepţie, este un moment de mândrie deosebită. Suntem mândri că domnul profesor face parte din rândul medicilor militari", a declarat comandantul Spitalului Militar, citat de romaniatv.net. 

Etichete: radu deac, Spitalul Militar, transplant de plamani

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE