Care este stadiul LUCRĂRILOR la PASAJUL de la PIAȚA SUDULUI. Când vor fi finalizateMuncitorii lucrează de zor la Pasajul de la Piața Sudului. Atât directorul de șantier, cât și primarul interimar sunt optimiști că proiectul va fi gata până la data de 30 iunie. Cu toate acestea, lucrările sunt finalizate în proporție de doar 53%. La data de 19 aprilie se va finaliza intrarea dinspre strada Nițu Vasile și vor începe lucrările finale dinspre Calea Văcărești.

Directorul de proiect al Pasajului de la Piața Sudului este încrezător cu privire la respectarea noilor termene de finalizare a lucrărilor, 30 iunie. Astfel, se lucrează în ture prelungite, chiar și în weekend sau pe timpul nopții. Cu toate acestea, stadiul lucrărilor este de 53%.

"Mai este de făcut structura de rezistență a rampei Nițu Vasile. În următoarele trei zile terminăm pereții, bretelele 1,2,3 și 4, cele de pe Nițu Vasile și de pe Văcărești, pentru a putea reda circulația, iar după 19 aprilie, dacă nu apare nicio problemă care să ne încurce, și sper că nu, vom intra pe partea ultimă de finalizare a pasajului care înseamnă 30% din placă, din tunel și rampa de intrare în Văcărești. Circulația se va devia pe cele patru bretele nou terminate și prin centru, pe două benzi, pe sens, unde niciodată nu s-a închis circulația, pe niciun sens, pe nicio direcție", a spus Grigorie Verenciuc, director de proiect.

Întrebat dacă lucrarea va fi gata până până în 30 iunie, directorul de proiect a declarat: "Sunt optimist, ca și domn primar".

"În trei luni s-a rezolvat ceea ce nu s-a rezolvat în trei ani. Am discutat cu constructorul, cu proiectantul și consultantul, toți or să livreze tot ce trebuie livrat, astfel încât să nu se mai facă blocaje, s-au deviat tot ce a însemnat utilități în zonă. (...) Sunt optimist, lucrările pot să se termine până pe 30 iunie, se vor termina pe 30 iunie, o să îmi mut și biroul aici, o oră pe zi voi fi pe șantier, astfel încât să nu se ivească blocaje și lucrurile să meargă de la sine. De mâine mi se va aduce containerul și voi avea aici un loc în care o să vin și o să supraveghez lucrările. (Stadiul lucrărilor este — n.r.) undeva la 53%", a spus  şi primarul interimar Răzvan Sava, aflat în vizită de lucru la șantierul de la pasaj.

Edilul a cerut constructorului să se lucreze în mai multe schimburi, inclusiv sâmbăta și duminica, să se suplimenteze și utilajele și forța de lucru, astfel încât la 30 iunie să fie finalizată lucrarea.

"De pe 19 aprilie, lucrările se vor muta în zona Văcărești, circulația va fi dată pe tronsonul între cei doi pereți, între cele două accese la subteran și se va descărca odată spre Nițu Vasile și odată va trece spre Berceni și șoseaua Olteniței (...) S-a suplimentat și numărul de echipaje de Poliție care ajută la defluirea traficului", a mai spus Sava.

Acesta a informat că sunt deja comandate scările rulante și lifturile pentru pasajele pietonale și că specialiștii au venit să ia dimensiunile exacte, ca la montaj să nu aibă probleme.

Candidat la Primăria Sectorului 4, Sava a mai anunţat că, începând de joi, va avea amplasat pe șantier un birou în care va petrece o oră în fiecare zi pentru a se asigura că lucrările merg conform planului, fără blocaje.

"De mâine am să îmi amenajez un birou și am să fiu zilnic pe șantier. Vreau să se suplimenteze forța de muncă pentru a recupera ce am pierdut în zilele ploiase și în zilele cu temperaturi negative", a declarat Sava.

De asemenea, acesta a adăugat că Pasajul de la Piața Sudului este o proritate zero pentru Primăria Capitalei în această perioadă.

 

 

 

 

Etichete: finalizare pasaj piata sudului, pasaj Piaţa Sudului, Pasajul Piaţa Sudului, piaţa sudului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE