Care este viteza medie cu care se circulă pe Centura Capitalei: demnă de secolul XIXPremierul Victor Ponta a declarat că vrea să rezolve problemele de trfic de pe Centura Capitalei prin construcția de pasaje suspendate, în primul rând la intersecția cu Prelungirea Ghencea. Până atunci, transportatorii și șoferii de ocazie se târăsc prin trafic cu greutate. 

Zero kilometri in plus la centura Capitalei in 2013 desi CNADNR are pe mana 1,3 miliarde de euro
Zero kilometri în plus la centura Capitalei în 2013 deşi CNADNR are pe mână 1,3 miliarde de euro
Foto: hotnews.ro

Din cele 16 puncte unde Centura Capitalei se intersectează cu drumuri care ies din Bucureşti, doar jumătate dispun de poduri peste varianta de ocolire pentru fluidizarea traficului, în timp ce restul reprezintă puncte de intersecţie care nu mai fac faţă traficului de aproape 140.000 de vehicule pe zi. În această situaţie sunt intersecţiile cu Şos. Olteniţei, Berceni, Splaiul Unirii şi chiar Mogoşoaia, unde sensul giratoriu actual nu poate face faţă unei centuri în regim de autostradă, potrivit transportatorilor, notează Ziarul Financiar.

„În prezent, viteza medie de deplasare în zilele lucrătoare pe Centura Capitalei este de 17 km/h, ceea ce conduce la pierderi directe şi indirecte masive atât pentru utilizatorii profesionişti, cât şi pentru cei amatori, precum şi pentru locuitorii zonelor învecinate, de la consum de carburant la emisii de noxe şi timp pierdut", a spus Radu Dinescu, secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Oficialul UNTRR a subliniat că pentru o îmbunătăţire a situaţiei existente pe termen scurt se pot aplica şi soluţii mai ieftine, cum ar fi sensuri giratorii simple sau cu două benzi, până când sunt implementate soluţiile tehnice adecvate pe baza fluxurilor de trafic din viitor.

Citește și Totul despre Sensul giratoriu suspendat pe Centura Capitalei, la Prelungirea Ghencea: Guvernul promite banii.

Etichete: centura Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE