Care este ZIUA în care putem cumpăra cele mai IEFTINE bilete de avionO analiză FareCompare, citată de săptămânalul Barron's, arată că cele mai ieftine bilete de avion sunt cele cumpărate într-o zi de marţi.

Care este ZIUA in care putem cumpara cele mai IEFTINE bilete de avion
Care este ZIUA în care putem cumpăra cele mai IEFTINE bilete de avion

Preţurile biletelor de avion sunt stabilite de algoritmii complecşi gândiţi de companiile aeriene. Sunt totuşi perioade în care zborurile sunt mai ieftine decât de obicei. De exemplu, o analiză FareCompare arată că cele mai ieftine bilete de avion sunt cele cumpărate într-o zi de marţi, scrie digi24.ro.

Preţurile nu sunt stabilite doar de calculatoare pe baza unor formule prestabilite. Şefii companiilor aeriene au la rândul lor un cuvânt de spus. Aceştia se uită peste datele privind vânzările de bilete din săptămâna precedentă, apoi peste ofertele companiilor rivale şi vin cu o contra-ofertă, de obicei mai bună.

Noile preţuri, mai mici, intră în vigoare în ziua de marţi şi pot fi valabile câteva zile.

Sunt însă multe alte variabile pe care pasagerii trebuie să le ia în calcul. Site-ul Cheap Air a încercat să afle pe baza ofertelor companiilor aeriene cât de devreme trebuie cumpărat biletul pentru un preţ mic. Concluzia a fost că biletele cele mai ieftine sunt vândute cu cel puţin trei săptămâni şi cel mult trei luni şi jumătate înaintea decolării.

Cei care îşi cumpără biletele cu peste nouă luni înaintea zborului ajung să plăteacă mult mai mult decât cei dispuşi să mai aştepte. Însă cele mai scumpe bilete rămân cele vândute chiar înaintea zborului. Chiar şi aşa, cei dispuşi să rişte pot aştepta până în ziua decolării. Ca să umple avioanele, companiile aeriene fac oferte de ultim moment pentru locurile pentru care nu au reuşit să vândă bilete. Totuşi, aceste bilete ieftine sunt greu de prins.

Contează şi perioada anului în care decolează avionul. Chiar dacă pasagerul îşi cumpără biletul într-o zi de marţi, cu trei luni în avans, tot va plăti mult dacă zborul este înaintea sărbătorilor de Crăciun sau în perioada de vârf.

În extra-sezon, pe lângă ziua din săptămână în care este cumpărat biletul, contează şi ziua în care este zborul. Cele mai scumpe curse sunt cele din week-end, folosite de cei care pleacă în city-break-uri. În zilele din mijlocul săptămânii, miercuri sau joi, biletele sunt mai ieftine deoarece pur şi simplu cererea este mai mică.

Totuşi, modul în care companiile aeriene stabilesc preţurile este din ce în ce mai greu de intuit, consideră oamenii din spatele aplicaţiei Hopper, citaţi de Barron's. Metodele de calcul au devenit foarte performante, iar operatorii de zbor reuşesc mai bine ca niciodată să analizeze performanţa fiecărei rute în parte indiferent de perioada din an.

Etichete: avion, bilet de avion, bilet de avion ieftin

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE