Ce amenzi riscă stăpânii ce dețin câini la blocCreşterea unui câine la bloc a iscat deseori controverse între vecinii iubitori de animale şi cei care nu sunt prea prietenoşi cu animalele, mai ales din cauza mizeriei. Legea însă prevede sancţiuni pentru disconfortul creat prin creşterea şi îngrijirea animalelor în condiţii inadecvate, insalubre, neigienice în apropierea blocurilor de locuinţe. 

Care sunt amenzile pentru vecinii care nu-si supravegheaza cainii la bloc (Foto lumeaanimalelor.ro)
Care sunt amenzile pentru vecinii care nu-şi supraveghează câinii la bloc (Foto lumeaanimalelor.ro)

Este vorba de prevederile Hotărârii Consiliului General al Municipiului București, nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti. Astfel, persoanele fizice şi juridice au obligaţia să întreţină curăţenia şi igiena în spaţiile de locuit, spaţiile de desfăşurare a activităţii, curţi, spaţiul verde din jurul blocurilor, informează Primăria Sectorului 6.

Nerespectarea acestor condiţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 3000 lei pentru persoane juridice şi de la 200 lei la 1000 lei pentru persoane fizice.

În plus, în timpul plimbărilor pe domeniul public, posesorii animalelor de companie au obligaţia să deţină asupra lor materialele necesare (făraş, mătură) pentru curăţarea locului, iar cei care nu se conformează riscă să fie sancţionaţi cu amendă de la 200 lei la 500 lei.

De asemenea, proprietarii nu au voie să permită accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi din parcuri, grădini publice şi cele aferente ansamblurilor de locuinţe, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere. Accesul cu animale de companie va fi permis numai în spaţiile special amenajate. Nerespectarea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei, informează administraţia locală. 

De asemenea, la plimbare câinii vor sta în lesă, iar cei din categoria celor agresivi vor purta, obligatoriu, şi botniţă. Nerespectarea se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei.

Posesorii animalelor de companie vor asigura o permanentă stare de curăţenie şi igienizare a spaţiilor destinate creşterii acestora, altfel riscând sancţiuni de la 200 lei la 500 lei.

Persoanele care deţin animale de companie în imobilele cu spaţii comune vor asigura protecţia şi siguranţa celorlalţi locatari. Această obligaţie le revine şi în timpul plimbării animalelor. Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 lei.

Etichete: amendă, lesă, mizerie, parc, plimbare, realitatea, sancţiune

0/12 COMENTARII
pana marinita
20 aug 23:22
+0
VOTURI
-0
Spatiul amenajat pentru caini in fata blocului este o toaleta publica pentru caini.Acesta trebuie desfiintat sau mutat in fiecare an in fata altui bloc de pe strada.
liviu
31 ian 15:13
+0
VOTURI
-0
Vecnii de deasupra apartamentului nostru detine un caine de talie mare care este scos pe balcon pentru a-si face nevoile ( pipi). Acesta se scurge pe geamurile balconului, aparatul de aer conditionat, iar din aceasta cauza noi nu putem tine ferestrele de la balcon dechise pentru a aerisi. Sa nu mai spun de mirosul pe care acesta il emana. Ce putm face in acest caz?
marius
21 feb 13:46
+0
VOTURI
-0
De acord Gabi.
In zona Pacii, fiecare bloc are maidanezul lui, stapanii de caini nu fac curat dupa odraslele lor si putini sunt cei care le pun botnita.

Ar trebui o lege ca cei care au caini sa plateasca o taxa de curatenie!
martin
21 feb 11:47
+0
VOTURI
-0
ar trebui si legi care sa amendeze cretinissmul celor care fac legilea astea, nerespectate de nimeni... intr-o tara plina de ipocrizie-coruptie-lasitatea-prostitutie-snobism. uitati-va pe strazi,in fata blocului sa vedeti saracii de romani,cu cainii la plimbare,cica. fete triste si nemancate,murdari pina in visele lor,acestia isi certa catei cand fac kka in fata scarii,in lift,pe trotuar....de acestia trebuiau sa faca kka pe stapanii lor,nu?? cine amendeaza,cine verifica?? bucurestiul este plin de caini fara stapan,de kkti si jeg ,iar acestia sunt intretinuti de snobi si infectii de romani care le arunca oase in preajma masinilor personale,sa le pazeasca avutia care avutie se reflecta in cartofii prajiti pe car eii mananca de 3 ori pe zi si in jegul in care dorm si traiesc. dc nu exista o linie telefonica in care sa sunam si sa spunem ca "jegosul" x are caine si face murdarie pe strada???..vise....kktiva pe lasitatea si prostia din romania condusa de infractoii care l-au ucis pe ceasusescu!
GABI
21 feb 11:40
+0
VOTURI
-0
Mai Bala mai ,esti cumva din ardeal - leaganul civilizatiei romanesti ? Nu de alta dar la cum scrii asa se pare . Ma intreb daca si cu familia ta vorbesti la fel si daca si pe copii tai ii educi in acelasi mod cum vorbesti pe acest site , atunci tara asta are viitorul asigurat. Ca sa nu ma cobor la nivelul tau de inteligenta te las sa-ti savurezi balele de pe acest site . Sa iti anunti si prietenii sa citeasca ce ai scris tu aici si sa vada cat de smecher/ smechera esti ca ai descoperit internetul si tastatura si poti injura pe oricine . Tine-o tot asa si nu te da batut . Si poate un DEX ar fi bine sa citesti inainte sa mai scrii pe astfel ed site-uri. Poate mai bine incerci pe CAN-CAN CLICK sau LIBERTATEA sau pe OTV-ONLINE ca acolo e de tine .
vlad
21 feb 10:49
+0
VOTURI
-0
Cred ca am vazut botnita la caini doar daca erau pitbuli, altfel nu o foloseste nimeni... chit ca au un ciobanesc caucazian care cantereste mai mult decat stapanii. Oricum, ce ma deranjeaza cel mai mult, e ca Bucurestiul este o toaleta publica pt caini!! Maidanezii au locurile lor specifice unde isi fac nevoile, nu sunt o problema chiar asa mare... dar cainii din blocuri.... e dezastru!! Toate trotuarele sunt pline de rah.ati!! Mai ales iarna e ingrozitor, cand stapanii nu se chinuiesc sa iasa de pe poteca facuta in zapada.
Catalin
20 feb 21:47
+0
VOTURI
-0
pt Bala inainte sa il distrugi pe Gabi, hai sa invatam limba romaneasca
coca
20 feb 17:15
+0
VOTURI
-0
Ok. Inteleg problema fecalelor de caine pe trotuar,insa faptul ca le interzici cainilor accesul si pe spatiile verzi e ca si cum ai incalca un drept fundamental al animalelor.
Sunt inca niste comunisti absurzi astia functiile de autoritate publica. La fel cum sunt si cetatenii uraciosi pe orice apuca, care nu gandesc problemele de ansamblu , nu vad decat cacatul de sub nasul lor, nimic mai mult. Portretul lor este al unor oameni cu borhanul umflat fata ridata si palida ochii incetosati si haini, mereu sub tratament si dramuind fiecare banut, singuratici. Pe ei nu ii deranjeaza poluarea, nu ii deranjeaza aditivii nocivi din mezelurile lor zilnice, aspectul neingrijit al oraselor, tigania din politica si de la tv, nu , ei sunt f suparati pe caini si pe fecale lor care i-au asfixiat...
mihai
20 feb 16:17
+0
VOTURI
-0
toti cainii fara stapan si cei care stau pe langa blocuri ar trebui dusi la ecarisaj.
bine facea nea nicu cu ei , un sapun , o pereche de manusi, si alte obiecte si uite asa nu era mizerie pe strada.
victor
20 feb 15:47
+0
VOTURI
-0
o asemenea hotarare e valabila DOAR pe hartie... pentru punerea ei in practica este necesara o evidenta exacta a numarului de caini ce "locuiesc" la bloc in functie de care se amenajeaza locurile speciale pentru plimbare, ca numar, suprafata, zona, etc. pana atunci, orice actiuni ale primariilor impotriva posesorilor de caini sunt numa'bune de atacat in instanta!
gabi
20 feb 14:59
+0
VOTURI
-0
Cred ca 90 % din detinatorii de caini sunt niste nesimtiti ordinari. daca mergi in sectorul 4 de exemplu , tot bulevardul brancoveanu si Obregea este plin de fecale de caini. intre blocuri e jale . nu poti sa iesi din bloc ca trebuie sa faci slalom printre rahati de caini. in franta acum cativa ani a iesit lumea in strada pentru astfel de nesimtiti si primaria a luat masuri . la noi daca il iei pe un nesimtit de asta sa il intrebi de ce nu strange rahatul cainelui , te ia ca urasti animalele . insa la noi democratia inseamna orice. oare ce ar zice un astfel de nesimtit daca iau un rahat de ala si il duc pe presul de la usa ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE