Care sunt autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele RATB în care se fură cel mai des din buzunareHarta mijloacelor de transport în comun ale RATB din Bucureşti în care se fură cel mai des din buzunare a fost întocmită pe baza datelor centralizate de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Buucreşti. 

Care sunt autobuzele, troleibuzele si tramvaiele RATB in care se fura cel mai des din buzunare (Foto sursazilei.ro)
Care sunt autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele RATB în care se fură cel mai des din buzunare (Foto sursazilei.ro)

Hoţii din buzunare, care acţionează în mijloacele de transport în comun, le preferă, în mod special, pe cele aglomerate, atât la urcare, cât şi la coborâre în staţii. "Aceştia se folosesc de diferite bunuri personale (genţi, rucsacuri, ziare) pentru a-şi masca acţiunea (gesturile) şi prin abilitatea specifică acestor tipuri de infractori sustrag diferite bunuri din buzunarele/genţile călătorilor, profitând de neatenţia acestora. Infractorii îşi stabilesc, cu predilecţie, victimele din rândul persoanelor în vârstă şi persoanelor de sex femeiesc cu vârsta între 20 - 30 ani", se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti remis romaniatv.net.

LISTA cu mijloacele de transport în care se fură cel mai des

"Cele mai multe furturi au fost înregistrate în autobuzele 139, 104, 634, 117, 282, 182, 381, 335, troleibuzele 86, 79, 66 şi tramvaiele 32, 1, 25, 41. În ceea ce priveşte furturile săvârşite în trenurile/staţiile de metrou, acestea există, dar sunt semnificativ mai puţine decât cele în mijloacele de transport în comun ale R.A.T.B., deoarece toate staţiile de metrou sunt prevăzute cu camere de supraveghere, acest lucru făcându-i pe infractori să evite staţiile de metrou", este precizat în comunicat.

De asemenea, cele mai multe furturi din buzunare în mijloacele de transport în comun "au fost înregistrate în zona centrală a Bucureştiului, precum şi în zonele Rahova-Ferentari, Mihai Bravu, Şos. Iancului, Vatra Luminoasă, Şos. Virtuţii, b-dul Iuliu Maniu".

Cum ne protejăm de hoţi

Potrivit oamenilor legii, cetăţenii care folosesc mijloacele de transport în comun ar trebui pe cât posibil:

- să nu folosească telefonul mobil sau alte aparate audio-video şi să nu poarte, ostentativ, la vedere, asemenea obiecte sau bijuterii de valoare;

- să fie atenţi la persoanele din jurul lor care au un comportament suspect, observându-le fizionomia şi orice elemente care ar putea duce la identificarea lor, în măsura în care ar fi necesar;

- să nu ţină portofelul cu bani şi acte în buzunarul de la spate al pantalonilor, sau compartimentele exterioare de la rucsac, aceste spaţii sunt şi mai vulnerabile la urcarea şi coborârea dintr-un mijloc de transport în comun. Mai multe sfaturi pe romaniatv.net. 

Etichete: autobuze RATB, hoti buzunare, RATB, tramvaie RATB, troleibuze RATB

0/2 COMENTARII
reatebe
21 feb 15:23
+0
VOTURI
-0
Hotii merg pe traseele cele mai aglomerate, la orele de varf.
RATB ar trebui sa suplimenteze acele trasee cu vehicule suplimentare, pentru a reduce din aglomeratie, dar pe ei nu-i intereseaza. Autobuze suplimentare pe traseu inseamna soferi in plus, inseamna benzina in plus, inseamna bani mai putini pentru ei, "sefii".

RATB ar trebui actionat in judecata pentru furturile din mijloacele de transport in comun. Cat timp nu fac nimic pentru a elimina conditiile favorabile hotilor, sunt COMPLICI!
ggg
21 feb 10:41
+0
VOTURI
-0
ratb-ul nu colaboreaza cu jandarmeria sau calatorii ... am atras atentia unui vatman ca e un hot la usa X si semnalmente Y si l-am rugat sa anunte pe cineva sa il ridice la o alta statie ... credeti ca s-a intamplat ? dupa o jumatate de ora l-am vazut iar cum schimba tramvaiele ( 41)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE