Cine va refinanţa datoria publică a municipiului Bucureşti în valoare de 555 milioane leiPrimăria Municipiului Bucureşti (PMB) a anunţat că a atribuit contractul pentru refinanţarea emisiunii de obligaţiuni din anul 2015. 

Care sunt bancile care vor refinanta datoria publica a municipiului Bucuresti de 555 milioane lei
Care sunt băncile care vor refinanţa datoria publică a municipiului Bucureşti de 555 milioane lei

Contractul de servicii financiare pentru emiterea si vanzarea de obligatiuni destinate refinantarii emisiunii de obligatiuni municipale a fost atribuit Asocierii Banca Comerciala Romana SA, BRD – Groupe Societe Generale SA si Raiffeisen Bank SA.
Municipiul Bucuresti a initiat la data de 06.02.2018, procedura de achizitie de servicii financiare in legatura cu emiterea si vanzarea de obligatiuni destinate refinantarii imprumuturilor contractate in anii trecuti, prin emisiunea de obligatiuni municipale scadenta la data de 4 mai 2018. Valoarea estimata a contractului de servicii a fost de 1.993.750,00 lei, exclusiv TVA.
La aceasta procedura de achizitie au depus oferte doi operatori economici, respectiv Asocierea BT Capital Partners SA si Banca Transilvania SA si Asocierea Banca Comerciala Romana SA, BRD – Groupe Societe Generale SA si Raiffeisen Bank SA, acesti ofertanti avand calitatea de intermediari autorizati sa presteze servicii si activitati de investitii financiare, conform legislatiei in vigoare privind piata de capital.
In urma derularii procedurii de achizitie, contractul de servicii financiare a fost atribuit catre ofertantul reprezentat de Asocierea Banca Comerciala Română SA, BRD – Groupe Societe Generale SA si Raiffeisen Bank SA, cu o valoare atribuita de 298.650,00 lei exclusiv TVA.
Astfel, ofertantul selectat in urma procedurii de achizitie va presta servicii financiare de intermediere pentru realizarea si admiterea la tranzactionare a unei emisiuni de obligatiuni cu maturitate de 10 ani, in valoare totala de pana la 555.000.000 lei, in vederea refinantarii datoriei publice locale provenite din emisiunea de obligatiuni realizata în anul 2015, cod ISIN ROPMBUDBL012 (conform prevederilor HCGMB nr. 624/19.12.2017) si servicii de agent de plata.

Reamintim faptul ca acest imprumut nu va fi utilizat pentru implementarea unor proiecte de investitii sau pentru alte cheltuieli ale Municipalitatii, ci are ca unica destinatie refinantarea datoriei publice locale provenite din emisiunea de obligatiuni realizata in anul 2015, scadenta la 4 mai 2018.

Etichete: Bucureşti, Capitală, Primăria Bucureşti, refinantare datorie publica municipiul Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h