Care sunt cele mai ieftine benzinării din BucureştiÎntre staţiile Petrom din Bucureşti sunt diferenţe de preţuri la benzină şi motorină de până la 10 lei.

Care sunt cele mai ieftine benzinarii din Bucuresti
Care sunt cele mai ieftine benzinării din Bucureşti
Foto: www.economica.net

Cea mai ieftină benzinărie Petrom din Bucureşti este cea din Şoseaua Alexandriei nr 6, potrivit datelor din aplicaţia online pe care Petrom o pune la dispoziţa şoferilor pe site-ul propriu. Aici, un litru de benzină standard de 95 costă 6,13 lei. Un litru de motorină costă 6,19 lei, şi, dacă facem abstracţie de o benzinărie situată pe Şoseaua de Centură în localitatea Chitila, unde costă 6, 17 lei, staţia de pe Şoseaua Alexandriei vinde cele mai ieftin, atât benzina cât şi motorina, din toată reţeaua Petrom din Capitală, scrie economica.net.

Alte staţii ieftine se găsesc tot în zona de sud a Bucureştiului. Astfel, în cartierul Berceni, pe strada Toporaşi, o staţia de alimentare Petrom vinde benzina cu 6,16 lei şi motorina cu 6,28 lei. De altfel, la alte două staţii din aceeaşi zonă, de pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu, se practică aceleaşi preţuri.

Petrom, ca şi celelalte lanţuri de distribuţie a carburanţilor, are preţuri diferite în staţiile de alimentare. Compania are un preţ de referinţă, iar preţurile din staţii pot fi cu până la 5% mai mari sau mici decât acest preţ, în funcţie de zona în care este amplasată staţia.

Cea mai scumpă straţie din Bucureşti este în centrul oraşului, aproape de hotelul Intercontinental. Astfel, la benzinăria de pe strada Tudor Arghezi, un litru de benzină de 95 costă 6,27 lei, iar un litru de motorină 6,40 lei.

Aşadar, diferenţa de preţ dintre cea mai scumpă şi cea mai ieftină staţie de alimentare Petrom este de 14 bani pe litru la benzină şi de 21 de bani la motorină. La un plin, şoferii care, teoretic, ar alimenta la staţia de pe Alexandriei în loc să alimenteze la cea de lângă hotelul Intercontinental, ar câştiga 7 lei la un plin de benzină şi 10,5 lei la un plin de motorină.

Petrom a anunţat o scădere a preţului carburanţilor de 5 bani pe litru şi motorina cu 7 bani pe litru, la doar trei zile după ce carburanţii s-au scumpit cu 41 de bani pe litru, ca urmare a introducerii accizei suplimentare pe carburanţi, de 7 cenţi. Noile preţuri au intrat în vigoare vineri dimineaţă.

Etichete: benzinărie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE