Care sunt cele mai LUNGI străzi din BucureștiBucureștiul are o rețea stradală de peste 5.000 de străzi, circulate zilnic de sute de mii de mașini. B365.ro vă prezintă care sunt cele mai lungi artere rutiere din Capitală.

Rețeaua de străzi a Capitalei cuprinde 5.340 de străzi, cu o lungime totală de 1.820 de km şi o suprafaţă totală de aproape 20.000 de metri pătrați.

Pe aceste străzi circulă 890.000 de vehicule înmatriculate în Capitală, conform ultimei statistici a DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor) pentru anul 2012, număr la care se adaugă câteva sute de mii de vehicule din provincie.

Distanța necesară pentru a parcurge Bucureștiul de la Est la Vest, sau de la Nord la Sud Bucureștiul este egală, de circa 25 de kilometri, în funcție de ruta aleasă. Cele mai lungi artere ale Capitalei au însă o lungime mult mai mică, de maxim 10 kilometri. Vă prezentăm mai jos care sunt acestea:

10. Drumul Taberei - 5,2 km

Drumul Taberei, șosea care dă numele unui întreg cartier al Capitalei, descrie un drum de 5,2 km, între intersecția de la Răzoare - Piața Danny Huwe, Strada Brașov, Strada Valea Argeșului sfâșindu-se apoi printr-o intersecție cu strada Brașov.

9. Calea Griviței - 5,3 km

Calea Griviței leagă Gara Basarab de Gara de Nord și sfârșește în Calea Victoriei după ce descrie un traseu de 5,3 kilometri. 

8. Șoseaua Mihai Bravu - 5,4 km

Una dintre cele mai circulate artere din București și cea mai lungă stradă de pe inelul principal, Șoseaua Mihai Bravu pornește din sud-est, de la intersecția cu Splaiul Unirii și se oprește în Pasajul Subteran de la Bucur Obor. Artera străbate unele din cele mai aglomerate intersecții ale Capitalei precum Dristor, Baba Novac, Muncii, Iancului, Dimitrov sau Obor. 

7. Șoseaua Olteniței - 5,6 km 

Ruta face legătura dintre Cartierul Tineretului și orașul Popești Leordeni. Șoseaua pleacă din Bulevardul Pieptănari - Șoseaua Giurgiului - Viilor și continuă, pe lângă Parcul Tineretului și Lacul Văcărești, până în DN4, care leagă Bucureștiul de Oltenița. Strict în interiorul limitei administrative a Municipiului București, drumul are 5,6 km. 

6. Splaiul Independenței - 5,7 km 

Splaiul Independenței pleacă din Piața Unirii și face legătura cu Șoseaua Virtuții din vestul Capitalei. Astfel, șoseaua străbate Capitala, de o parte și de alta a Râului Dâmbovița, din centru până în nord-vest, la Lacul Morii.

5. Șoseaua București-Ploiești - 6,5 km 

Șoseaua București-Ploiești are o lungime de 6,5 km în Capitală, până la ieșirea în județul Ilfov. Aceasta pornește din Piața Presei Libere și iese din București odată cu intersecția cu Șoseaua de Centură. Șoseaua București-Ploiești este principala arteră de intrare în Capitală din zona de Nord, cel puțin până la mult-așteptata intrare în Capitală a A3 București Ploiești.

4. Bulevardul Ghencea - Prelungirea Ghencea - 6,8 km

Bulevardul și Prelungirea Ghencea leagă Șoseaua de Centură de Drumul Sării-Petre Ispirescu, având o lungime totală de 6,8 km. 

3. Bulevardul Iuliu Maniu - 7,3 km

Principala arteră de intrare în Capitală din zona de vest ocupă locul trei în clasamentul celor mai lungi străzi, cu o lungime de 7,3 km. Bd. Iuliu Maniu se întinde din Centura de Vest a Capitalei până la inelul central, intersecția cu străzile Grozăvești-Geniului, la Piața Leul.

2. Bulevardul Timișoara - 7,5 km

A doua cea mai lungă stradă din Capitală este Bulevardul Timișoara, care face legătura dintre intersecția Răzoare și CET Vest. Artera are o lungime de circa 7,5 kilometri și face legătura între periferia Capitalei și inelul central, pe porțiunea delimitată de Strada Progresului - Bulevardul Geniului. 

1. Splaiul Unirii -10,8 km

Splaiul Unirii este cea mai lungă arteră de circulație din București, cu o lungime de 10,8 kilometri. Acesta pleacă din centrul Capitalei, din Piața Unirii, până la ieșirea din București și intersecția cu Șoseaua de Centură, în jud. Ilfov. Menținăm faptul că în București se află doar 9,3 kilometri din acest drum, restul de 1,5 kilometri fiind desfășurați în Ilfov, până în Șoseaua Libertății. În plus, drumul poate fi parcurs pe toată lungimea doar din centrul Bucureștiului înspre exterior, dat fiind că pe celălalt sens, dinspre periferie înspre centru, Splaiul Unirii devine necirculabil de la intersecția cu Pasajul Mărășești.

 

 

Etichete: Bucureşti, Capitală, realitatea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE