Care sunt cele mai PROFITABILE mall-uri din BucureştiPrimele trei poziţii din ierarhia mallurilor cu cele mai mari afaceri în 2015 sunt neschimbate faţă de anul anterior. Zona Comercială Băneasa este urmată în clasament de AFI Palace Cotroceni, care a avut anul trecut venituri din chirii de 33 mil. euro. Iulius Mall Timişoara, cu 20,1 mil. euro, ocupă locul trei, urmat de mall din Cluj-Napoca al lui Iulian Dascălu, cu venituri de 17,5 mil. euro. Iulius Mall Cluj a preluat locul mallurilor Unirea Shopping Center din Bucureşti şi Braşov, care anul trecut au căzut pe poziţia a şaptea.

Care sunt cele mai PROFITABILE mall-uri din Bucuresti
Care sunt cele mai PROFITABILE mall-uri din Bucureşti

Locul cinci este ocupat de Mega Mall, care în mai puţin de opt luni de funcţionare a generat venituri de aproape 17 mil. euro. Cu două milioane de euro în plus la cifra de afaceri, Palas Iaşi a urcat trei poziţii în top în 2015, devansând Sun Plaza şi Polus Center din Cluj-Napoca şi asigurându-i proprietarului Iulian Dascălu trei locuri în top zece, notează capital.ro.

Doar 21 din cele 61 de malluri din România au înregistrat profit anul trecut. Rezultatul cumulat al acestora a fost de 64,6 mil. euro, o treime din această sumă reprezentând profitul Sun Plaza. Pierderile cumulate ale celorlalte 40 de centre comerciale au fost anul trecut de 169 mil. euro, cu Mega Mall şi Promenada pe primele locuri cu pierderi de 43,5 mil. euro, respectiv 25,3 mil. euro.

VEZI ŞI Când se deschide mall-ul ParkLake din Titan şi cum va arăta FOTO

La capitolul datorii, nou inauguratul Mega Mall a devansat AFI Palace Cotroceni şi figurează cu datorii de circa 271 mil. euro. Dezvoltarea mallului din cartierul bucureştean Pantelimon a necesitat 165 mil. euro şi a fost susţinută integral din sursele proprii ale proprietarilor.

Centrul comercial din Cotroceni, cel mai scump mall construit în România, ocupa anul trecut locul doi, cu datorii de 219 mil. euro. La mică distanţă se află şi Palas Iaşi în care Iulian Dascălu a investit peste 265 mil. euro, cea mai mare investiţie imobiliară din afara Capitalei. Locul patru este ocupat de Plaza România cu datorii de 186,5 mil. euro, urmat de Maritimo Shopping Center din Constanţa, aflat în portofoliul Immofinanz, care a raportat datorii de 146,2 mil. euro în 2015. Datoriile cumulate ale celor cinci centre comerciale reprezintă aproape 30% din datoriile tuturor mallurilor din România.

Etichete: Afi Palace Cotroceni, mall Băneasa, mall Bucureşti, mall-uri bucureşti, Mega Mall

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE