Care sunt PRIMELE REZULTATE ale măsurilor luate de RATB în mijloacele de transport în comunRATB anunţă că, după apelul lansat către bucureşteni de a-şi achiziţiona şi valida cardurile de călătorie, a crescut numărul titlurilor vândute, precum şi cel al călătoriilor validate. Totodată, de joi, RATB a început controale pe mijloacele de transport, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei, pentru a depista călătorii care circulă fără bilet şi pe cei care sunt agresivi. 

CONTROALE cu Politia in mijloacele de transport in comun ale RATB, incepand de joi
CONTROALE cu Poliţia în mijloacele de transport în comun ale RATB, începând de joi

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a început de joi, cu sprijinul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti (DGPLCMB), controale în mijloacele de transport în comun.

Într-un comunicat de presă, emis vineri, RATB anunţă  "efecte pozitive în urma aplicării măsurilor  de creştere a calităţii serviciilor".

"Din primele date obţinute, rezultă că un număr mare de călători a răspuns apelului RATB, valoarea titlurilor vândute luni, 15 februarie 2016 (în prima zi de aplicare a măsurilor) fiind de 1.087.639,32 lei, faţă de 622.348,03 lei, cât s-a încasat într-o zi similară, luni, 1 februarie 2016, creşterea reprezentând aproximativ 43%.

Şi numărul validărilor de titluri de călătorie a crescut, dar cu numai 15.069 călătorii (7%), luni 15 februarie, 2016, fiind înregistrate 213.123 călătorii validate, faţă de luni, 1 februarie 2016, când numărul acestora a fost de 198.054", precizează RATB. 

CITEŞTE ŞI CONTROALE cu Poliţia în mijloacele de transport în comun ale RATB, începând de joi

RATB reînnoieşte apelul adresat călătorilor care deţin abonamente ca aceştia să valideze fiecare călătorie în sistemul automat de taxare, acest lucru permiţând o analiză cât mai completă a cererii de transport şi alocarea de resurse în funcţie de acest indicator, se mai arată în comunicat.

"Aproximativ 60% din încasările RATB provin din cumpărarea de abonamente lunare, ceea ce dovedeşte ponderea pe care aceste titluri de călătorie ar avea-o în stabilirea traseelor şi numărului de vehicule. RATB a înregistrat anul trecut o medie anuală de 165.000 de călătorii validate pe zi, în timp ce vehiculele Regiei asigură circa două milioane de călătorii pe zi.

Începând cu data de 15 februarie, RATB a demarat aplicarea unor măsuri prin care să poată stabili cu exactitate, şi nu pe bază de estimări, numărul călătorilor care utilizează fiecare linie şi mijloc de transport. 

Astfel, în urma unei perioade de cercetare, în care călătorii se vor adapta noilor proceduri, RATB speră să poată asigura o mai bună ritmicitate şi un program de transport în funcţie de necesarul de călători de pe fiecare linie, în diferitele zone ale Capitalei.

Această măsură face parte dintr-un pachet mai larg, care include colaborarea cu Poliţia locală a sectoarelor Capitalei, prin care RATB intenţionează să eficientizeze sistemul de transport şi să crească, astfel, nivelul calităţii serviciilor oferite, precum şi încrederea şi coeziunea comunităţii bucureştene.

RATB urmăreşte fidelizarea publicului călător şi conştientizarea lui asupra faptului că gradul de civilizaţie din mijloacele de transport în comun depinde în primul rând de respectul fiecăruia, precum şi de reducerea fraudelor şi a vandalismelor", informează RATB. 

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) mai precizează că "mulţumeşte publicului călător pentru înţelegerea şi cooperarea pe care le-a dovedit în prima săptămână de aplicare a măsurilor pentru creşterea calităţii serviciilor de transport public", dar şi  Municipalităţii Capitalei, Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale a municipiului Bucureşti pentru sprijinul acordat în aplicarea acestor măsuri.

Etichete: bilete RATB, călători RATB, controale RATB, RATB, RATB politisti

0/5 COMENTARII
tram
20 Feb 12:17
+0
VOTURI
-0
bus, nu e vorba de o alta plata in afara de abonament.
Validarea cardului va fi inregistrata intr-o baza de date, care va contine cel putin data și ora validarii, statia de urcare si traseul. Orice alte date... stie doar RATB. Iar pe baza acelor date, RATB ar trebui sa stie, de exemplu, ca la ora 8, la Piata Unirii, in autobuzul 104, s-au urcat 10 calatori. Extins pe o durata mai lunga, se poate aproxima un varf de incarcare si o perioada in care mijloacele de transport sa vina mai des.
Asta in teorie, deoarece RATB nu stie cati calatori au coborat, cardurile validate numarand doar cati calatori au urcat. Tot ce poate sti RATB la finalul zilei e numarul total de calatori ce au mers cu un anume mijloc de transport.
bus
20 Feb 08:47
+0
VOTURI
-0
Este o minciuna sfruntata. Abonamentul e un titlu de calatorie platit in avans la achizitionare. Degeaba il valideaza toti la urcare ca nu se mai plateste nimic in plus. Banii sunt tot aia. Mai bine ar elimina gratuitatile pentru pensionari si asa s-ar reduce aglomeratia din masini la orele de varf cand e plin de babe cu caruturi care se duc din Militari in piata la Obor. Si mai bine ar face CURATENIEEEEEEE!!!!!! Toate vehiculele au jeg pe ele in interior cat degetul si PUT! SPALATI-LEEEEE!!!
Lumi
20 Feb 06:42
+0
VOTURI
-0
De verificarea starii de curatenie a mijloacelor de transport in comun ale RATB, tramvaie, autobuze si troleibuze, cine raspunde ??? Foarte frecvent, geamurile exterioare ale acestora dar si cele separatoare din zona usilor sunt OPACE din cauza mizeriei sau a lipsei de limpezire dupa "manjirea" cu detergent. In plus, verificarea integritatii usilor, respectiv a barelor de sustinere de pe usi, mai precis absenta acestora, consider a reprezenta un mare pericol de accidentare a calatorilor, aspect de care cred ca revizorii din garaje nu au habar.
digital
19 Feb 16:40
+0
VOTURI
-0
Pai si camerele video instalate in mijloacele de transport la ce folosesc? Nu pot lua informatii despre numarul de calatori privind acele inregistrari?
zzz
19 Feb 15:25
+0
VOTURI
-0
curatenie in mijloacele de transport !!! cred ca RATB-ul este DATOR sa faca asta celor care isi cumpara bilet.
doamne fereste de vreo epidemie ca RATB-ul o sa o imprastie la toti in multi ani de acum incolo .... ar trebui sa incepem sa facem reclamatii vizavi de chestia asta .. si nu la RATB ci la organele abilitate cu sanatatea publica si la OPC .. pana la urma este o neconformitate care poate cauza mari prejudicii platitorilor de servicii

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h