Care sunt proiectele propuse de cetăţeni în campania PMB "Propune pentru Bucureşti"Prize la mesele din parcuri, acordarea locurilor de parcare din faţa blocurilor exclusiv pentru maşinile electrice, transformarea fostelor hale industriale în „garaje culturale", eliminarea impozitului pentru familiile monoparentale, precum şi implementarea unei aplicaţii pentru telefoanele mobile prin care să fie monitorizat transportul RATB, sunt câteva dintre proiectele propuse până acum în campania "Propune pentru Bucureşti", desfăşurată de Primăria Capitalei. Municipalitatea va investi anul viitor patru milioane de euro pentru implementarea a 20 dintre cele mai votate proiecte.

Primaria Capitalei
Primăria Capitalei

De la lansarea campaniei, în 18 septembrie, au fost depuse 74 de proiecte, cele mai multe la categoria amenajare/reabilitare spaţii publice. Bucureştenii mai pot propune proiecte până în 6 octombrie, scrie news.ro.

Amenajare/reabilitare spaţii publice - prize la mesele din parcuri, moderinzarea staţiilor RATB, piaţă de peşte în Complexul Delfinului

La acest capitol, unul dintre proiectele propuse vizează instalarea unor prize la mesele din parcuri.

„Statul prelungit la calculator (de voie sau de nevoie) este o problemă de sănătate de interes general. Încurajarea bucureştenilor de a nu mai petrece acel timp între patru pereţi nu poate fi decât benefică. Chiar noi, cei care lucrăm mult pe calculator (sau ne jucăm), simţim uneori nevoia să facem asta în aer liber: ar fi benefic fizic şi mental. Într-un parc îţi poţi sprijini privirea pe un copac, pe un om, poţi privi cerul, poţi simţi o adiere de vânt. Te poţi ridica şi poţi chiar face câţiva paşi, ceea ce în casă nu prea îţi vine să faci", se arată în expunerea de motive. Serviciul ar putea fi oferit gratuit sau taxat la oră, mai explică iniţatorul.

Alte proiecte vizează reabilitarea şi modernizarea staţiilor RATB, prin montarea unor panouri cu orarul mijloacelor de transport, scaune şi coşuri de gunoi, implementarea unei conexiuni la internet.

Un alt bucureştean propune amenajarea unei pieţe exclusive de peşte în Complexul Delfinului, explicând că a crescut consumul de peşte: „Este necesară amenajarea unui spaţiu în care producătorii şi importatorii îşi pot prezenta/comercializa produsele. De asemenea poate deveni o atracţie turistică pe modelul pieţei de peşte din Barcelona, în momentul în care produsele proaspete de peşte vor fi preparate pe loc".

De asemenea, bucureştenii mai propun transformarea bulevardului Unirii într-un bulevard comercial, pentru „promovarea Bucureştiului ca mare oraş al shopping-ului", transformarea blocurilor comuniste în „blocuri cu arhitectură" şi îngrijirea Parcului Cişmigiu prin toaletarea arborilor, refacerea mobilierului stradal, amplasarea unor bănci, plantarea gazonului şi interzicerea de evenimente. Tot în Parcul Cişmigiu se doreşte şi mărirea ţarcurilor pentru animale. Alte proiecte vizează pictarea în 3D a trotuarelor din centrul Capitalei, amplasarea de noi cişmele pe marile bulevarde, achiziţionarea a cinci noi toalete ecologice moderne automatizate, precum şi amplasarea în parcurile administrate de Primăria Capitalei a unor echipamente speciale dedicate copiilor cu afecţiuni locomotorii.

Infrastructură de transport - "magistrală ciclabilă", regenerarea Pieţei Decebal, trecere de pietoni în dreptul intrării la Park Lake Mall

În ceea ce priveşte infrastructura, bucureştenii propun, printre altele, o „magistrală ciclabilă", pentru bicicliştii care merg din zona de nord a Capitalei, spre centru şi care se pun zilnic în pericol din cauza traficului auto de pe DN1.

„Cicliştii sunt forţaţi să utilizeze centrul benzii, deoarece canalele de lângă acostament nu permit deplasarea regulamentară a bicicletelor", explică iniţatorul proiectului, care propune construirea unor piste sau acoperirea gurilor de canal de pe şosea.

Un alt proiect propune principiul de „liber dreapta" în toate intersecţiile semaforizate din Bucureşti, cu scopul de a fluidiza traficul, iniţiatorul estimând un buget de 100.000 de euro pentru acest lucru. Se mai propune la acest capitol şi amenajarea unei piste de alergare din tartan, a unui culoar în jurul Herăstrăului, pe o lungime de aproximativ 6 kilometri, realizarea unei treceri pentru pietoni în dreptul intrării principale de la Park Lake Mall, precum şi regenerarea Pieţei Decebal - delimitată de str. Sf. Vineri, str. Elias Jacques, str. Lipscani şi traversată de Calea Moşilor -, care a fost „mutilată" în perioada comunismului şi „ignorată" în ultimii 30 de ani, terenurile din zonă fiind pline de gunoaie, neiluminate şi ocupate de parcagii şi câini maidanezi. Iniţiatorul proiectului doreşte pietonalizarea acestei pieţe şi amenajarea ei din punct de vedere peisagistic, precum şi dispariţia parcărilor, încadrându-se într-un buget estimativ de 200.000 de euro.

Spaţii verzi - locuri de joacă pentru copii - reamenajea Insulei Lacul Morii, terenurile neutilizate şi pline de gunoaie transformate în grădini de legume

Unul dintre proiecte propune reamenajarea Insulei Lacul Morii, prin refacerea podului care leagă malul lacului de insulă, refacerea aleilor şi a fântânii, montarea băncilor şi plantarea florilor.

„Insula Lacul Morii pare în prezent o zonă părăsită şi periculoasă. Odată cu o amenajare adecvată, aceasta poate să devină un punct de interes pentru întreg oraşul", se arată în justificarea proiectului.

Printr-un alt proiect se propune ca terenurile care, în prezent, nu sunt folosite, însă sunt pline de gunoaie, oameni ai străzi şi câini maidanezi, să fie închiriate pe o „sumă simbolică" celor care vor să folosească aceste terenuri pentru amenajarea unor grădini de legume sau spaţii de relaxare.

Celelalte proiecte din această categorie vizează, în principal, extinderea zonelor verzi din Sectorul 6 (Prelungirea Ghencea, Drumul Taberei) şi în Sectoarele 1 şi 4.

Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei - amenakarea trotuarelor cu plante în ghiveci, parcări subterane, parcometre

În domeniul mobilităţii, accesibilităţii şi siguranţei circulaţiei, proiectul „Trotuarul verde" propune amenajarea trotuarelor cu plante în ghiveci şi interzicerea parcărilor ilegale. Acesta presupune şi un „serviciu de ridicare" şi unul de alertă, astfel că primăria va fi anunţată când un şofer a parcat pe trotuar, iar maşinile lăsate pe trotuar mai mult de 30 de minute vor fi ridicate şi duse într-o parcare. Cele mai frumoase trotuare, arată proiectul, vor fi premiate de primărie, voluntarii implicaţi primind bani, biciclete, role şi abonamente anuale pe RATB.

Tot în legătură cu parcările, altcineva propune ca acestea să fie construite sub curţile unor şcoli şi licee sau sub domeniilor publice, iar un alt proiect vizează amplasarea unor parcometre în parcări, pentru contorizarea timpului în care maşina este lăsată acolo şi impunea unei taxe pe oră. De asemenea, se mai propune eliminarea parcărilor de reşedinţă, pentru ca oricine să poată parca pe orice loc de parcare liber, dar şi crearea unei aplicaţii pentru telefonul mobil pentru identificarea locurilor de parcare libere din centrul oraşului. Un alt bucureştean spune că locurile de parcare de la scara blocului ar trebui rezervate pentru posesorii de autoturisme electrice şi că, în lipsa unor posesori de maşini electrice, locurile să fie repartizare temporar celorlalţi cetăţeni, urmând ca, atunci când cineva îşi va cumpăra maşină electrică, să primească respectivul loc de parcare. În acelaşi proiect se mai propune ca la scara blocului să fie instalate, la cerere, staţii de încărcare pentru automobilele electrice.

„Se ştie că în viitor toate maşinile vor fi electrice, putem grăbi acest proces implementând câteva măsuri simple. În momentul de faţă este foarte dificil să deţii şi să te deplasezi cu un autoturism electric în Bucureşti. Nu există staţii de încărcare, iar dacă vrei să îl incarci de la priza proprie, trebuie să locuieşti la casă. La bloc nu poţi parca maşina electrică aproape de o priză din cauza celorlalte maşini pe benzină care ocupă locurile de parcare", explică iniţiatorul proiectului, care estimează costuri zero de la primărie pentru proiectul său.

Un alt cetăţean propune ca o zi pe săptămână, centrul Capitalei să aibă traficul rutier restricţionat, cu excepţia mijloacelor de transport în comun.

„Pentru a concura cu marile oraşe din lume şi pentru a avea un aer curat în Bucureşti, este nevoie de această măsură. Celelalte oraşe au o zi pe lună sau se circulă doar în săptămânile pare/impare, dar eu propun să fim în top cu patru zile pe lună având circulaţia restricţionată şi promovarea transportului în comun", se arată în proiect.

Printre proiectele din această categorie se numără şi amenajarea a minim 100 de locuri de parcare pentru biciclete la cele mai utilizate staţii de metrou, instalarea de camere de supraveghere în mijloacele de transport în comun, semnalizarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni din Sectorul 2, zona Colentina, mutarea trecerilor de pietoni din intersecţiile din zona bulevardului Regina Elisabeta, pentru ca şoferii să nu aştepte trecerea pietonilor atunci când vor să schimbe direcţia de mers.

Un alt proiect presupune dotarea instituţiilor publice cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilăţi: „Deşi Legea 448/2006 este în vigoare, persoanele cu dizabiltăţi nu pot avea acces în cadrul unor instituţii publice, deoarece acestea nu asigură o infrastructură accesibilă la sediul lor.

De asemenea, un locuitor al Sectorului 3 propune ca, în zona staţiei de metrou Republica, staţia CFR Gara Titan Sud, peste calea ferată să fie amenajată o trecere, întrucât, spune el, calea ferată se află la un metru şi jumătate mai jos de nivelul şoselei.

Infrastructura culturală - "Garaje culturale" în clădirile industriale, Parcul Carol readus la starea din 1940

În domeniul infrastructurii culturale, proiectul „Garaje culturale" propune preluarea în administrarea Primăriei Capitalei a unor clădiri industriale, precum Garajele Ciclop, Garajele Leonida, Garajele Rieber, Garajele Radiodifuziunii, Garajele Luterană, Garajele Venerei şi Garajele Munţii Tatra, şi transformarea lor în spaţii culturale.

„Clădirile industriale au un farmec aparte şi în urma unor concursuri de arhitectură şi urbanism, acestea pot deveni extrem de atractive atât pentru locuitorii Capitalei, cât şi pentru turişti. Reconversia acestor spaţii ar putea viza spaţii expoziţionale, cafenele, restaurante şi spaţii pentru evenimente. Ideea e că aceste spaţii ar trebui să devina spaţii vii, bine reconfigurate şi gestionate", explică iniţiatorul.

Tot în acest domeniu, un alt bucureştean propune ca Parcul Carol I să fie transformat într-un parc muzeal prin refacerea structurii peisagistice originale, restaurarea şi refacerea construcţiilor originale rămase şi îndepărtarea tuturor modificărilor făcute după 1940.

Infrastructura socială - facilităţi pentru familiile monoparentale, inclusiv program redus de lucru; case la ţară pentru persoanele de peste 60 de ani

În domeniul infrastructurii sociale, cineva propune ca, în cazul familiilor monoparentale, să fie mărită alocaţia copiilor, scutirea de impozit pentru familii, organizarea unor activităţi extraşcolare, precum cursuri de dans sau canto pentru copii, dar şi scăderea programului de muncă pentru părinte, de la opt la şase ore pe zi.

Proiectul „Viaţă nouă" din această categorie propune ca bucureştenii care au vârsta de peste 60 de ani şi locuiesc în blocuri construite până în 1980 să cedeze apartamentele Primăriei Capitalei, care să le ofere la schimb o casă în zona rurală.

Printr-o altă iniţiativă se propune înfiinţarea unui centru multifuncţional de integrare soci-profesională a persoanelor vulnerabile, persoanele cu dizabilităţi, de etnie romă, şomeri sau migranţi.

Smart City - internet wireless în autobuze, monitorizarea transportului public, platforma "baniilavedere" pentru transparenţa cheltuielilor municipalităţii

În domeniul smart city, un bucureştean propune instalarea de internet wireless în mijloacele de transport în comun. De altfel, primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţa în şedinţa de consiliu general din 30 ianuarie, că RATB va iniţia o procedură prin care în tramvaie, troleibuze şi autobuze va exista internet gratuit pentru călători. La începutul lunii mai, RATB a publicat o ofertă pe portalul licitaţiilor publice, fiind dispusă să încheie un contract pe 17 luni în valoare de 1,34 de milioane de euro pentru aceste servicii.

Alte proiecte vizează realizarea unei aplicaţii de monitorizare a transportului public, prin instalarea de tracker GPS pe fiecare vehicul al RATB, astfel încât bucureştenii să poată vedea în timp real unde se află acestea, precum şi crearea unei aplicaţii pentru telefoanele mobile pentru ca cetăţenii să poată trimite sesizări către Primăria Capitalei.

„În momentul de faţă, comunicarea dintre cetăţean şi autorităţile locale nu se realizează în parametri optimi. Sistemul actual nu încurajează cetăţenii să se implice în comunitate şi să îşi dezvolte simţul civic prin trimiterea de idei/propuneri către Primărie sau prin semnalarea problemelor pe care le întâmpină în viaţa de zi cu zi (de exemplu: iluminat defect, mobilier stradal stricat, spaţiu verde deteriorat etc.)", se arată în descrierea proiectului.

Altă platformă propusă spre implementare este „baniilavedere", prin care municipalitatea să publice datele bugetare, oferind, astfel, transparenţă, precum şi cea care să cuprindă toate proiectele, programele şi acţiunile întreprinse de primării, finalizate, în derulare şi preconizate în perioada următoare.

Un alt cetăţean propune modernizarea site-ului Primăriei Capitalei, spunând că actualul este învechit şi greu de utilizat: „Informaţia în acest moment nu este accesibilă şi nici utilizabilă, în general. De asemena, documentele care prezintă bugetul şi rectificările bugetare trebuie să fie afişate în format electronic (nu doar PDF scanat)".

Sănătate - stropirea străzilor cu substanţă anti-praf, campanii de informare despre igienă şi controale medicale

În domeniul sănătăţii, unul dintre proiectele propuse vizează obţinerea unui aer mai curat şi mai puţin poluat, propunând stropirea şoselelor cu o substanţă specială pentru prevenirea pe termen lung a ridicării prafului de pe drumuri, urmând, astfel, exemplul ţărilor vest europene. Nu este specificată, însă, denumirea substanţei.

Printr-un alt proiect din acest domeniu se propune iniţierea şi desfăşurarea unor campanii de informare şi educare despre importanţa igienei şi controalelor medicale periodice. Potrivit acestui proiect, se propune oferirea unui control medical general gratuit pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 10 ani din şcolile care vor participa la proiect, organizarea de sesiuni de informare de o oră la fiecare clasă ţinute de psihologi sau medici pediatri, precum şi organizarea unui concurs cu premii.

Conform proiectului de hotărâre aprobat în unanimitate în şedinţa de Consiliu General din 30 august, pot propune proiecte în cadrul campaniei „Propune pentru Bucureşti" persoanele cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, care au cel puţin 18 ani. Proiectul propus va apărea pe site-ul primăriei în maxim trei zile de la trimitere, timp în care o comisie formată din reprezentanţi şi specialişti din cadrul Primăriei Capitalei îl va evalua. Fiecare cetăţean poate formula o singură propunere de proiect prin intermediul secţiunii de pe site-ul primăriei, dedicată campaniei.

Pentru a depune proiecte şi pentru a vota, cei interesaţi trebuie să-şi creeze un cont de utilizator în secţiunea dedicată campaniei. După afişarea proiectelor, aceştia pot vota online o singură dată proiectul care le-a plăcut.

Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul dintre domeniile: infrastructură, amenajare / reabilitare spaţii publice, spaţii verzi – locuri de joacă pentru copii, mobilitate şi siguranţa circulaţiei, infrastructură culturală, inrastructură socială, smart city, sănătate.

Comisia de evaluare formată din reprezentanţi ai municipalităţii, va analiza proiectele depuse în perioada 9 octombrie – 3 noiembrie 2017, iar între 6 şi 17 noiembrie va avea loc etapa de vot. În 24 noiembrie vor fi afişate rezultatele finale.

La finalul campaniei, 20 dintre cele mai votate proiecte vor fi incluse în bugetul municipalităţii pe anul 2018, bugetul maxim alocat pentru un proiect fiind de 200.000 de euro cu TVA inclus.

viewscnt

Etichete: Bucureşti, pmb, propuneri proiecte bucuresti

0/183 COMENTARII
Arthurceart
16 May 17:23
+0
VOTURI
-0


В Telegram-каналах расходится новость (https://t.me/banksta/3705, https://t.me/karaulny_accountant/21904) о том, что сервис для знакомств Tinder дал возможность пользователям хвастаться своими кредитками.
Пользователь может указать, кредиткой какого банка пользуется. Также в новости говорится, что тестирование на многотысячной аудитории доказало: наличие банковской карты делает пользователей более привлекательными и сексуальными.

Tinder доказал, что наличие кредитки влияет на сексуальность.

У части пользователей Tinder появилась новая функция. Приложение предлагает указать, кредитка какого банка лежит у них в кошельке. На выбор представлены кредитные карты лидирующих российских банков: Сбербанка, Альфа-Банка и Тинькофф Банка.
В Tinder предположили, что наличие кредитной карты может стать значимым фактором, когда решение «нравится/не нравится» надо принять за секунды. Гипотеза подтвердилась: за 2 недели тестирования оказалось, что кредитка работает. Пользователи, которые указали кредитную карту Сбербанка, получили в 1,2 раза больше «сердец» (свайпов вправо), чем пользователи без кредиток. Другими
Arthurceart
16 May 17:23
+0
VOTURI
-0


В Telegram-каналах расходится новость (https://t.me/banksta/3705, https://t.me/karaulny_accountant/21904) о том, что сервис для знакомств Tinder дал возможность пользователям хвастаться своими кредитками.
Пользователь может указать, кредиткой какого банка пользуется. Также в новости говорится, что тестирование на многотысячной аудитории доказало: наличие банковской карты делает пользователей более привлекательными и сексуальными.

Tinder доказал, что наличие кредитки влияет на сексуальность.

У части пользователей Tinder появилась новая функция. Приложение предлагает указать, кредитка какого банка лежит у них в кошельке. На выбор представлены кредитные карты лидирующих российских банков: Сбербанка, Альфа-Банка и Тинькофф Банка.
В Tinder предположили, что наличие кредитной карты может стать значимым фактором, когда решение «нравится/не нравится» надо принять за секунды. Гипотеза подтвердилась: за 2 недели тестирования оказалось, что кредитка работает. Пользователи, которые указали кредитную карту Сбербанка, получили в 1,2 раза больше «сердец» (свайпов вправо), чем пользователи без кредиток. Другими
Arthurceart
16 May 17:23
+0
VOTURI
-0


В Telegram-каналах расходится новость (https://t.me/banksta/3705, https://t.me/karaulny_accountant/21904) о том, что сервис для знакомств Tinder дал возможность пользователям хвастаться своими кредитками.
Пользователь может указать, кредиткой какого банка пользуется. Также в новости говорится, что тестирование на многотысячной аудитории доказало: наличие банковской карты делает пользователей более привлекательными и сексуальными.

Tinder доказал, что наличие кредитки влияет на сексуальность.

У части пользователей Tinder появилась новая функция. Приложение предлагает указать, кредитка какого банка лежит у них в кошельке. На выбор представлены кредитные карты лидирующих российских банков: Сбербанка, Альфа-Банка и Тинькофф Банка.
В Tinder предположили, что наличие кредитной карты может стать значимым фактором, когда решение «нравится/не нравится» надо принять за секунды. Гипотеза подтвердилась: за 2 недели тестирования оказалось, что кредитка работает. Пользователи, которые указали кредитную карту Сбербанка, получили в 1,2 раза больше «сердец» (свайпов вправо), чем пользователи без кредиток. Другими
Arthurceart
16 May 17:23
+0
VOTURI
-0


В Telegram-каналах расходится новость (https://t.me/banksta/3705, https://t.me/karaulny_accountant/21904) о том, что сервис для знакомств Tinder дал возможность пользователям хвастаться своими кредитками.
Пользователь может указать, кредиткой какого банка пользуется. Также в новости говорится, что тестирование на многотысячной аудитории доказало: наличие банковской карты делает пользователей более привлекательными и сексуальными.

Tinder доказал, что наличие кредитки влияет на сексуальность.

У части пользователей Tinder появилась новая функция. Приложение предлагает указать, кредитка какого банка лежит у них в кошельке. На выбор представлены кредитные карты лидирующих российских банков: Сбербанка, Альфа-Банка и Тинькофф Банка.
В Tinder предположили, что наличие кредитной карты может стать значимым фактором, когда решение «нравится/не нравится» надо принять за секунды. Гипотеза подтвердилась: за 2 недели тестирования оказалось, что кредитка работает. Пользователи, которые указали кредитную карту Сбербанка, получили в 1,2 раза больше «сердец» (свайпов вправо), чем пользователи без кредиток. Другими
Terrellvok
12 May 18:31
+0
VOTURI
-0
Пантогор - гель для суставов быстро избавит от боли в суставах без вреда для здоровья.
Полная потеря дееспособности и жизнь без надежды на будущее - вот, что вам грозит, если вы не позаботитесь о своих суставах!
Жить полноценной жизнью или провести остаток своих дней в инвалидном кресле - решать вам!
По данным Всемирной организации по борьбе с болезнями суставов, 80% людей в мире имеют проблемы с суставами. Самое страшное, что заболевания суставов приводят к параличу и инвалидности. На сегодняшний день есть одно единственное средство, которое отличается от всех существующих до этого средств. Это средство Пантогор.
Основной компонент Пантогора - панты канадского марала. Панты канадского марала активируют природные силы организма и запускают процесс его самовосстановления. Все остальные компоненты действуют синергически - дополняют и усиливают действие друг друга. Прием средства Пантогор гарантирует вам избавление от боли в суставах всего за 1 курс.
Внимание! Акция действует только на территории России и стран СНГ!
Успейте оформить заказ по выгодной промо-цене!
За
ChainSkigh
08 May 12:35
+0
VOTURI
-0
I like EDM bands! I really do! And my favourite dance band is Chainsmokers! DJs Andrew Taggart and Alex Pall are about to perform more than 50 concerts for their fans in 2019 and 2020! To know more about The Chainsmokers in 2019 visit site Chainsmokers tour Sacramento. You aren't going to miss any concert in 2020 if you click on the link!
CarrieKew
02 May 19:50
+0
VOTURI
-0
Carrie Underwood is my favourite country singer. She is young, beautiful and charming woman in her 30s. Her voice takes me away from all problems of this planet and I can enjoy my life and listen songs created by her voice. Now she is on a Cry Pretty 360 Tour started in May of 2019. The concerts scheduled for the whole 2019, up to the 31st of October. Ticket prices are moderate and available for all men and women with different income. If you love contry music, then you must visit at least one Carrie's concert. All tour dates are available at the https://carrieunderwoodconcerts.com/. Open the website and make yourself familiar with all powerful Carrie Underwood concerts in 2019!
wezaqayilu
16 Apr 03:57
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Buy Amoxicillin Online tmj.csgi.b365.ro.spc.wr http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
ayiovefugujut
16 Apr 03:23
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 18 ykz.lntk.b365.ro.ojh.gd http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
ewadadudizve
01 Apr 13:20
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Amoxicillin Online olf.kmif.b365.ro.wlc.rn http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
iwemlif
01 Apr 08:52
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Online Amoxicillin 500mg Capsules yef.rxkt.b365.ro.dye.wu http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
ekvaxequjeiqi
01 Apr 08:42
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin 500 Mg fsr.ddse.b365.ro.eno.iy http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Arthurceart
31 Mar 18:39
+0
VOTURI
-0


В Telegram-каналах расходится новость (https://t.me/banksta/3705, https://t.me/karaulny_accountant/21904) о том, что сервис для знакомств Tinder дал возможность пользователям хвастаться своими кредитками.
Пользователь может указать, кредиткой какого банка пользуется. Также в новости говорится, что тестирование на многотысячной аудитории доказало: наличие банковской карты делает пользователей более привлекательными и сексуальными.

Tinder доказал, что наличие кредитки влияет на сексуальность.

У части пользователей Tinder появилась новая функция. Приложение предлагает указать, кредитка какого банка лежит у них в кошельке. На выбор представлены кредитные карты лидирующих российских банков: Сбербанка, Альфа-Банка и Тинькофф Банка.
В Tinder предположили, что наличие кредитной карты может стать значимым фактором, когда решение «нравится/не нравится» надо принять за секунды. Гипотеза подтвердилась: за 2 недели тестирования оказалось, что кредитка работает. Пользователи, которые указали кредитную карту Сбербанка, получили в 1,2 раза больше «сердец» (свайпов вправо), чем пользователи без кредиток. Другими
iwidewka
14 Mar 04:29
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxil 500mg Buy Amoxicillin Online http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
eduhapesid
14 Mar 04:17
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin No Prescription http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
aqaqarofu
14 Mar 03:31
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules Buy Amoxicillin http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
famexugiriqoy
14 Mar 02:52
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Amoxil http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
agoymoqi
10 Mar 23:10
+0
VOTURI
-0
[url=http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/]Amoxicillin[/url] Buy Amoxicillin http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
eovirecuh
10 Mar 22:38
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin No Prescription Amoxicillin http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
laxahiyaqa
10 Mar 15:52
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin No Prescription Amoxicillin http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
isuhatr
10 Mar 15:41
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Amoxicillin For Sale http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
upipugite
10 Mar 11:20
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
satosao
10 Mar 10:59
+0
VOTURI
-0
[url=http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/]Amoxil Used[/url] Amoxicillin For Sale http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Estellevoigh
07 Mar 16:27
+0
VOTURI
-0
RUS

Приветствуем Вас. Приглашаем принять участие в перспективной Американской компании House-investment. Долгосрочные условия работы гарантированны. Реальный доход до 5% в сутки. Этот проект может изменить Вашу жизнь! Присоединяйтесь! Обсудить можно в группе Facebook Тарифы очень лояльные, начиная от $1 - это просто СКАЗКА а не тарифы. Зовите людей и рассказывайте про нас, у вас будет своя ссылка и свой Личный кабинет для приглашения партнёров. Партнёрская программа на 4 уровня. Проект из США. Лицензия: № 10570874 Адрес зарегистрированного офиса 73 Ladybarn Lane, Манчестер, Великобритания, M14 6YL, Директор SUDBURY, Daniel Patrick. Подробнее на сайте.

ENG

We welcome you. We invite you to take part in the perspective American company House-investment. Long-term working conditions are guaranteed. Real income up to 5% per day. This project can change Your life! Join us! You can discuss in the group Facebook Rates are very loyal, ranging from $1-it's just a fairy TALE and not tariffs. Call people and tell about us, you will have your own link and your Personal account to invite partners. Affiliate program on 4 levels. A project of the United States. The license is available...read License: № 10570874 Registered office address 73 Ladybarn Lane, Manchester, United Kingdom, M14 6YL 1 current officer SUDBURY, Daniel Patrick More on the website.
Estellevoigh
06 Mar 03:25
+0
VOTURI
-0
RUS

Крутая раздача от биржи из Гонконга - За регистрацию на бирже дается 1500 токенов, за ежедневный вход на биржу – по 200 токенов

[url=https://bitsdaq.com/signup?referralCode=EVOB1SJN]Ссылка на регистрацию[/url]

В апреле этого года открывается партнер Bittrex – новая биржа для азиатских стран, зарегистрированная в Гонконге И у нас всех есть шанс заработать отличные деньги! При этом не нужно НИКАКИХ ИНВЕСТИЦИЙ С ВАШЕЙ СТОРОНЫ - регистрируемся и сразу получаем! Не забудьте потвердить регистрацию через свою почту!!!
за приглашение партнера – 800 токенов,
за личную верификацию – 5000 токенов!
За верификацию ваших партнеров 1800 токенов!
Просто представьте себе, что к 31 марта у вас на счете 20 000 токенов, а к концу года каждый из них стоит ВСЕГО ОДИН доллар! А если больше, как у Binance? Регистрируйтесь СРОЧНО - Дни имеют свойства утекать! При регистрации пароль должен содержать одну цифру, одну заглавную букву и один специальный символ (например @ или любой другой)
Вы можете без вложений получить огромные деньги! [url=https://bitsdaq.com/signup?referralCode=EVOB1SJN]Сайт[/url]

ENG

Cool giveaways from the stock exchange of Hong Kong For the listing given 1500
ibureyabne
02 Mar 05:38
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg Buy Amoxicillin Online http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
uyivizes
02 Mar 05:14
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg Buy Amoxicillin Online http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Estellevoigh
01 Mar 23:56
+0
VOTURI
-0
Крутая раздача от биржи из Гонконга - За регистрацию на бирже дается 1500 токенов, за ежедневный вход на биржу – по 200 токенов. Ссылка на регистрацию https://bitsdaq.com/signup?referralCode=EVOB1SJN В апреле этого года открывается партнер Bittrex – новая биржа для азиатских стран, зарегистрированная в Гонконге И у нас всех есть шанс заработать отличные деньги! При этом не нужно НИКАКИХ ИНВЕСТИЦИЙ С ВАШЕЙ СТОРОНЫ - регистрируемся и сразу получаем! Не забудьте потвердеть регистрацию через свою почту!!! (до 31 марта – 30 дней х 200 = 7400 токенов), за приглашение партнера – 800 токенов, за личную верификацию – 5000 токенов! За верификацию ваших партнеров 1800 токенов! Просто представьте себе, что к 31 марта у вас на счете 20 000 токенов, а к концу года каждый из них стоит ВСЕГО ОДИН доллар! А если больше, как у Binance? Регистрируйтесь СРОЧНО - Дни имеют свойства утекать! При регистрации пароль должен содержать одну цифру, одну заглавную букву и один специальный символ (например @ или любой другой) Вы можете без вложений получить огромные деньги! Подробнее смотрите видео на ютубе https://bitsdaq.com/signup?referralCode=EVOB1SJN - Выход на сайт
Подарочный к
nkotbKew
27 Feb 17:32
+0
VOTURI
-0
New Kids on the Block is my favourite pop-band of 90s. NKOTB had so many hit songs! The ones I remember are 'Tonight', 'Baby, I Believe In You' and, of course their hit 'Step By Step'. These are real songs, not fake like today! And it is sooo good NKOTB have a tour in 2019! So I'm going to attend their concert in 2019. The tour dates is here: New Kids on the Block concerts. Check it out and maybe we can even visit one of the concerts together!
atiziqer
26 Feb 15:17
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Online Amoxicillin No Prescription http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
ivekeoiwue
26 Feb 14:57
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Online 18 http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
BBoysKew
23 Feb 16:04
+0
VOTURI
-0
Backstreet Boys BSB are an American boy band. The band was founded on April 20, 1993 in Orlando, Florida, by Lou Pearlman. Now this is the most successful rock boy bad with more than 100 million records sold worldwide. The band was named after a flea market in Orlando, the "backstreet flea market". In 2019 Backstreet Boys has more than 50 concerts in the US with their tour. Check concerts at Backstreet Boys tour Raleigh website. Full list of tour dates & concerts!
KelNive
17 Feb 05:55
+0
VOTURI
-0
Acheter Cialis Pharmacie En Ligne Buy Propecia 5mg Usa Levitra Precio En Farmacia En Espana viagra con receta o sin receta Propecia O Avidart Natural Antibotic Amoxicillin Buy Viagra 100 Mg Cod
CarrieKew
16 Feb 14:04
+0
VOTURI
-0
Carrie Underwood is my favourite US contry singer. She is young, beautiful and charming female in her 30s. Her strong voice takes me away from all troubles of this world and I start enjoy my life and listen songs created by her mind. Now she is on a Cry Pretty 360 Tour started in May of 2019. The concerts scheduled for the whole 2019, up to the last day of October. Ticket prices are moderate and available for all men and women with different income. If you love country music as mush as I, then you must visit at least one Carrie's concert. All tour dates are available at the Carrie Underwood tour 2019 LA. Visit the website and make yourself familiar with all powerful Carrie Underwood concerts in 2019!
HootieKew
11 Feb 20:00
+0
VOTURI
-0
I like rock bands! I really do! And my favourite hard rock band is Hootie&Blowfish! All band members has came together to perform more than 50 concerts to their fans in 2019! To know more about Hootie & Blowfish in 2019 visit website Hootie and the Blowfish tour Memphis. You won't miss any concert in 2019 if you visit the link!
KimerKew
29 Jan 15:44
+0
VOTURI
-0
Interested in HARD ROCK? How about Kiss band? They are on a tour now all across USA. Click on [url=http://kisstourdates.com]KISS Tour Dates 2019 Concert Schedule[/url] to know more about KISS concert in 2019.
Showduamy
23 Jan 17:57
+0
VOTURI
-0
In 2019 there are lot of movies coming out. Obviously, there are Avengers part 2, new Star Wars Episode IX and many others. These are movies that every kid wants to see, but sometimes you can miss it.That's where apps come in handy you can watch a movies for free. Btw, looking for the best app to watch free movies on your iOS phone? Then your should check Showbox Application. This is the most famous app today that has a big library of shows and films. This app is also available for computer users. But your need to download it first to enjoy free shows Showbox for Windows PC
EJaston
10 Jan 12:09
+0
VOTURI
-0
Sir Elton John is my favourite piano musician of all time. I’m encouraged to present for you this tour schedule 2019. Check Elton John tickets Portland website to get your ticket for the last Elton John tour 2019.
CliffSkigh
10 Jan 01:34
+0
VOTURI
-0
Joe Bonamassa is an acclaimed nation vocalist, so don't miss the likelihood to visit Joe Bonamassa world tour 2019-2019
Nume*
03 Jan 01:31
+0
VOTURI
-0
Hi i am Rosalyn. I am a amauter writer. I am trying to write a
fantasy novel. Pls, read and give me some review. Thanks you
and this is my novel: https://nhakhosachiepvien.blogspot.com
DannyHax
19 Nov 17:50
+0
VOTURI
-0
Доброго времени суток!

Меня зовут Виктория. Я являюсь менеджером сервиса Пуш уведомлений (нажать).
Рush уведомления на данный момент один из самых прогрессивных видов рекламы. Важной его особенностью является что под него не нужно выделять дополнительное рекламное место на сайте и считается полупасивным доходом. А на дистанции такой вид манетизации может с лихвой перекрыть текущий ваш заработок на сайте.

Предлагаем Вам увеличить монетизацию Вашего сайта по максимуму благодаря сотрудничеству с нами на очень приятных условиях. Вот 10 причин почему работать с нами это круто: "Перейти на сайт"..

Если возникли вопросы, то мы с радостью ответим на них, наши данные для связи вы можете найти на странице контактов.
С уважением Виктория

===============================================================================

Good day!

I'm Victoria. I am the Manager of the service push notifications (click).
Risk notifications is currently one of the most progressive types of advertising. Its important feature is that it does not need to allocate additional advertising space on the site and is considered a semi-passive income. And at a distance this kind of monetization can more than cover your current earnings on the site.

We offer you to increase the monetization of your website to the maximum thanks to cooperatio
okoruqulw
26 Oct 16:48
+0
VOTURI
-0
http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor
objeqihesu
26 Oct 16:02
+0
VOTURI
-0
http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor
ehiniknidiqij
26 Oct 11:04
+0
VOTURI
-0
http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor
ugajuge
26 Oct 10:46
+0
VOTURI
-0
http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor
ivugujuwoa
26 Oct 10:41
+0
VOTURI
-0
http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor
Payday Loan Online
19 Oct 20:57
+0
VOTURI
-0
credit loans bad credit loans credit loans guaranteed approval credit loans guaranteed approval
bum ass
19 Oct 10:30
+0
VOTURI
-0
FannyXXX
cunt kicking vids mom pimped me asian ladyboy solo cumming compilation kaylani lei tamil girls sex video lesban finger18 .
http://wartank.ru/?channelId=30152&partnerUrl=xredwap.in
http://painclinic.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in /top/
http://toimitilat.fi/link.php?name=btob_Arkkiplussa&site=fin&url=http://xredwap.in
http://silvermiles.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in
http://investbond.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in
http://rusdtp.ru/engine/go.php?url=xredwap.in
http://non-trivia.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in
http://hearstnewmedia.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in

karlee gray and old man sex lesbian breathplay bondage xxx 8min mp4 xxxxmujer luna bella mackye en el metro desnuda video original completo xxx dog video girl rape xxx vergin girl sex mass age fuck tenyear girl xxx and boy 18 years boy and girls sex download fee xxx prone videos school sax vido 4k 2giril ass .
http://www.burgashell.co.uk/index.php?section=1064&tellafriend=go&url=http://xredwap.in
http://yourmotherinc.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in
http://taksistam.ru/go/url=http://xredwap.in
http://ww.w.treasure-vacations.com/go.php?url=xredwap.in
http://www.creditandcollectionnews.com/viewer.php?url=xredwap.in
http://wuendowment.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in /top/
http://manyuehong.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in
http://glasscontrol.co.uk/gallery/main.php?g2_view=core.UserAdmin&g2_subView=core.UserRecoverPassword&g2_return=http://xredwap.in
http://www.urbansolutions.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in
http://www.tubepipe.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in
http://target-usa.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in
http://www.elementis-specialities.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in /top/
http://party9.de/redirect.php?http://xxxfa
bum ass
19 Oct 10:29
+0
VOTURI
-0
xredwap.in
gangland creampie in pussy xxxvediocom sister brother sex com rj zxzv ilust com katrina kaif ki hot xxx sax video 2015 .
http://sovetdirektorov.org/go/url=http://xredwap.in
http://www.motherearthliving.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in
http://www.pheatus-hardware.be/redirect.php?action=url&goto=xredwap.in
http://www.topswisshotels.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in /top/
http://miruca.tv/app/external/?r=shop_de&url=http://xredwap.in
http://4852.1go.co.kr/link.php?url=xredwap.in
http://desktopnewstand.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in
http://seniorletters.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in

sister and brother saxey hd videos in pakistani pakistani sister brother xxx xxxxx vedo student rape teacher sex videos boss anal forced the first time sex the girl katie st ives lesbian tamil college boys and girls sex video bem tube download video double blowjob german teen matrbasyon woodmancastingx lucy li .
http://www.manhattanplace.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in /top/
http://blog.krisvandermast.com/ct.ashx?id=6a69d0a6-480a-411a-91ac-56b52b3c6bb2&url=http://xredwap.in /
http://by.57883.net/alexa/by/index.asp?domain=xredwap.in
http://search.inodea.com/dirinc/click.php?url=http://xredwap.in /
http://aivaweb.lt/content/page.php?name=xredwap.in
http://ihatehartford.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in
http://www.corfitsen.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in
http://www.nobel.se/redirect/goto.php?url=xredwap.in
http://www.tech-tel.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in
http://yourhomechicago.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in /top/
http://pilothouse.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in
http://itsonlythemoon.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in
http://nsuea.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xredwap.in
http://marko.net/go/url=http:

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE