Cârnaţii de pleşcoi şi caşcavalul de Săveni, produse româneşti ce ar putea fi recunoscute europeanCârnaţii de pleşcoi şi caşcavalul de Săveni au fost prezentate miercuri ca produse românești cu potențial pentru care sunt în curs de elaborare dosare în vederea depunerii la Comisia Europeană pentru înregistrare și protecție cu denumiri de origine sau indicații geografice. 

Carnatii de plescoi si cascavalul de Saveni, produse romanesti ce ar putea fi recunoscute european (Foto obiectiv.info)
Cârnaţii de pleşcoi şi caşcavalul de Săveni, produse româneşti ce ar putea fi recunoscute european (Foto obiectiv.info)

Cârnaţii de pleşcoi şi caşcavalul de Săveni au fost prezentate de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, în ședința de guvern de miercuri, la solicitarea premierului Dacian Cioloş. 

România are trei produse recunoscute la nivel european. Guvernul a marcat, în această lună, omologarea la nivel european a Salamului de Sibiu ca produs cu Indicație Geografică (IGP) și a brânzei Telemea de Ibănești ca produs cu Denumire de Origine Protejată (DOP), după ce, în 2011, Magiunul de Topoloveni fusese înregistrat ca produs cu Indicație Geografică Protejată, potrivit unui comunicat al Guvernului remis AGERPRES.

De asemenea, este în curs de analiză, la Comisia Europeană, documentația pentru înregistrare conform sistemelor de calitate europene a produsului Novac afumat din Țara Bârsei — IGP.

MADR este implicat și consiliază grupurile interesate de înregistrarea unor produse românești conform sistemelor de calitate europene, astfel încât să parcurgă această procedură. În prezent, au fost depuse la MADR, în vederea analizării și transmiterii către Comisia Europeană, documentațiile pentru alte două produse românești: Cașcavalul de Săveni (județul Botoșani) și Cârnați de Pleșcoi (județul Buzău).

Etichete: Achim Irimescu, Cârnaţii de pleşcoi, caşcavalul de Săveni, produse, recunoastere la nivel european

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE