Carne de cal, în chifteluţele de la IKEA. Chfteluțele, retrase de la vânzare din RomâniaInspectorii sanitar-veterinari din Cehia au descoperit carne de cal în chiftelele livrate de un producător suedez lanțului de magazine IKEA. Chiftele care conţineau carne de cal au fost vândute şi în România.

Carne de cal in chiftelele de la IKEA
Carne de cal în chiftelele de la IKEA
Foto: www.e-retete.ro

UPDATE 2: "Chifteluţele testate pozitiv cu urme de carne de cal din Republica Cehia nu au ajuns niciodată la vânzare în vreun restaurant IKEA (nici în România", a declarat Cornel Oprişan, retail manager IKEA România, pentru Mediafax.

UPDATE 1: Reprezentanţii IKEA din România au anunţat că vor retrage temporar chifteluţele de la vânzare.

Inspectorii sanitar-veterinari din Cehia au descoperit carne de cal în chiftelele livrate de un producător suedez lanțului de magazine IKEA, informează Jurnalul.ro. Descoperirea a fost raportată prin sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene pentru probleme alimentare, după cum informează agenția cehă de presă CTK, citată de RT.

Potrivit Rtv, chiftele care conţineau carne de cal erau vândute şi în România. Doar în anul de catalog 2012 IKEA raporta 4.237.400 de chiftele comercializate în ţara noastră.

Restaurantul IKEA din Băneasa este în top trei al restaurantelor cu cele mai mari vânzări din România, chifteluţele fiind cel mai bine vândut aliment al companiei.

Astfel, IKEA a dispus verificarea suplimentară a chifteluţelor vândute la restaurantul din cadrul magazinului din Bucureşti.

Etichete: IKEA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE