Carnea de cal, mai sănătoasă decât cea de vită, spune Dr. MencicopschiProblema comercializării cărnii de cal nu este una referitoare la sănătate, ci una referitoare la fraudă și la ceea ce alege consumatorul să mănânce. De fapt, carnea de cal este mai valoroasă din punct de vedere nutritiv decât carnea de vită.

CArne de cal
CArne de cal

"E o carne cu valoare nutritivă foarte ridicată. Este aproape ca vânatul. Conţine 21% proteine şi sub 3% grăsime. Tocmai de aceea, are doar 110 kcal/100 g - adică, de circa trei ori mai puţin decât carnea de porc - şi doar 50 mg de colesterol/ 100 g, mai puţin decât carnea de pui sau decât cea de curcan", a explicat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, scrie libertatea.ro.

Potrivit specialistului, în mod neobişnuit, carnea de cal conţine acizi graşi esenţiali şi, pe lângă faptul că e foarte sănătoasă, are şi un gust foarte bun. "Carnea de cal matur seamănă mai mult cu vânatul şi, înainte de preparare, trebuie fezandată. Carnea de mânz însă nu are nevoie de o preparare specială. E bună oricum", a mai precizat profesorul, adăugând că singurele probleme legate de acest tip de carne apar atunci când sacrificarea animalelor se face fără control sanitar-veterinar.

Etichete: carne de cal

0/1 COMENTARII
Marius
04 Mar 22:51
+0
VOTURI
-0
Da, e foarte buna carnea de cal...oricum romanii mananca mult si prost,si eu mi-am schimbat stilul de viata de-abia dupa ce am facut un infarct,am ajuns la clinicco din brasov. am scapat cu viata si am zis ca e cazul sa schimb ceva, am ajuns specialist in ce e bun si ce nu e bun pentru sanatate

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE