Carnea de porc, toxică pentru organismul umanCarnea de porc este mâncarea tradițională în perioada Crăciunului și nu lipsește de pe masele românilor, dar nu întotdeauna este o alegere sănătoasă, sunt de părere specialiștii. Porcul conține foarte mulți viruși și bacterii, iar unii dintre aceștia sunt extrem de periculoși pentru sănătate.

Carnea de porc, toxica pentru organismul uman
Carnea de porc, toxică pentru organismul uman

Carnea de porc este periculoasă pentru sănătate. Are foarte multe toxine, mai multe chiar decât cea de vită și de pui. Acest amănunt are legătură cu sistemul digestiv al acestor animale. Porcul digeră tot ce mănâncă extrem de repede, în aproximativ 4 ore, în timp ce vaca are nevoie de 24 de ore pentru a dizolva hrana.

Atât animalele, cât și oamenii, elimină substanțele periculoase prin digestie. Din moment ce sistemul digestiv al porcului operează atât de rapid, multe toxine îi rămân în sistem și sunt depozitate în țesutul gras.

Un alt motiv este faptul că porcul nu are glande sudoripare, pe care organismul le folosește, în mod normal, pentru a elimina substanțele nocive. De câte ori mănânci carne de porc, asimilezi aceste toxine, scrie unica.ro.

Porcii au în organismul lor numeroși paraziți, iar unii sunt periculoși pentru om, deoarece nu dispar prin gătire. Una dintre cele mai periculoase boli care pot fi luată de la consumul cărnii te porc este trichineloza.

Etichete: carne de porc, toxic, toxine

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h