Cartea lui Copos, asupra căreia există suspiciuni de plagiat, va fi verificată de Comisia de EticăCartea lui George Copos, asupra căreia există suspiciuni de plagiat, va fi verificată de Comisia de Etică din cadrul Universității București. Mircea Dumitru, rectorul Universității București, a sesizat Comisia de etică, iar cartea scrisă de George Copos în penitenciar va fi analizată de specialiștii instituției de învățământ. Decizia a fost luată după ce istoricul Cătălin Parfene a atras atenția asupra faptului că una dintre scrierile din puşcărie ale lui Copos ar fi un plagiat după o lucrarea de a sa. 

Cartea lui Copos, asupra careia exista suspiciuni de plagiat, va fi verificata de Comisia de Etica
Cartea lui Copos, asupra căreia există suspiciuni de plagiat, va fi verificată de Comisia de Etică

Cartea lui George Copos, intitulată ”Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova în secolele XIV - XVI”, asupra căreia există suspiciuni de plagiat, va fi verificată de Comisia de Etică din cadrul Universității București, scrie Adelin Petrișor pe blogul său

"Am discutat cu colegii care fac parte din Comisia de Etică a Universității, iar săptămâna viitoare vor cere oficial un exemplar din cartea care face obiectul acestei discuții și urmează să ne pronunțăm asupra acestei situații după ce vom fi făcut această cercetare atentă. În speță trebuie văzut ce se va întâmpla cu profesorul Brezeanu care, înțelegem, dar nu avem încă o dovadă, că a coordonat teza de master după care se face acum afirmația și acuzația că s-ar fi făcut acest plagiat", a declarat Mircea Dumitru, rectorul Universității București, pentru Jurnalul TVR. 

Decizia a fost luată după ce istoricul Cătălin Parfene a atras atenția asupra faptului scrierea citată mai sus ar fi un plagiat după o lucrarea de a sa. 

 "Este exact aceeași ordine de idei ca și în lucrarea mea de master, dar sunt folosite sinonime și este puțin modificată topica”, a declarat pentru Libertatea istoricul Cătălin Parfene.

George Copos respinge însă acuzațiile de plagiat. Prezent, vineri, în instanță unde se judecă dosarul Loteria 2, George Copos le-a spus jurnaliștilor că este calomniat.

Etichete: comisia de etică, George Copos, plagiat, Universitatea Bucureşti

0/1 COMENTARII
Ion
10 apr 16:19
+0
VOTURI
-0
Auzi hotul hotilor e calomniat.Tiganul asta jegos care nu avea nici birou cind era vice.Acest ciorditor nenorocit.O sa intri iar la gaura stirpitura.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h