Cărţile scrise de deţinuţi, expuse la Biblioteca NaţionalăO expoziţie cu lucrări publicate în detenţie în perioada 2010-2015, intitulată "Cărţi cu răspundere limitată" şi care include volume semnate, printre alţii, de Gigi Becali, George Copos şi Mihai Stoica, va fi organizată, în perioada 4 februarie - 31 martie, la Biblioteca Naţională a României.

Cartile scrise de detinuti, expuse la Biblioteca Nationala
Cărţile scrise de deţinuţi, expuse la Biblioteca Naţională

În perioada 4 februarie – 31 martie 2016, Biblioteca Naţională propune publicului expoziţia „Cărţi cu răspundere limitată": lucrări publicate în detenție în perioada 2010-2015, în care vor fi prezentate câteva zeci de titluri din această categorie, aflate în colecțiile sale.

Peste 180 de autori, peste 70 de edituri (din Alba Iulia, Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Constanţa, Deva, Galați, Iaşi, Petroşani, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Timişoara, Târgovişte, Târgu Jiu), peste 400 de cărţi.

Expoziţia „Cărţi cu răspundere limitată": lucrări publicate în detenție în perioada 2010-2015 poate fi văzută la Biblioteca Naţională a României în perioada 4 februarie – 31 martie 2016, în spaţiile Buzunarul UNU şi Buzunarul DOI (parter, aripa B-dul Mircea Vodă), luni, miercuri, vineri – între orele 08.00-18.00, marţi, joi – între orele 08.00-20.00.

Intrarea este liberă.

Biblioteca Naţională are menirea de a colecta şi a comunica tot ceea ce compune producţia editorială românească, de la înregistrarea intenţiilor de publicare (prin funcţia de Centru Naţional ISSN-ISBN-CIP) până la completarea Depozitului Legal cu exemplarele aferente fiecărei apariţii şi la regăsirea titlurilor (a descrierilor bibliografice) în Bibliografia Naţională.

Din lista completă de lucrări ştiinţifice publicate în detenţie în perioada 2010-2015, comunicată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la solicitarea Ministerului Justiţiei, la finalul anului 2015, Biblioteca Naţională a României deţine în prezent aproximativ o treime. Doar 80 dintre aceste titluri sunt însă accesibile, restul (dintre cele publicate în special în 2014 şi 2015) fiind în curs de prelucrare. Din acest motiv, Biblioteca Naţională, prin intermediul Serviciului Depozit Legal, trimite către edituri atenţionări referitoare la respectarea Legii privind Depozitul Legal de documente numărul 111 din 1995, care impune obligaţia de a depune un număr de exemplare prevăzut prin lege.

Reamintim că mulți dintre deținuții-scriitori și-au cumpărat singuri tirajele, după publicarea cărților, astfel încât doar la Biblioteca Națională există un exemplar care poate fi consultat de public.

Etichete: Biblioteca Naţională, carti detinuti, expozitie carti detinuti

0/1 COMENTARII
BANI BANI BANI
11 Feb 15:11
+0
VOTURI
-0
Cautam operatori online care vor sa castige progresiv comisioane, cu o munca usoara de 3 ore pe zi.Oferim curs gratuit si complet de instruire sub forma unor lectii prin e-mail. La sfarsitul acestor cursuri puteti CONTINUA sau puteti sa va RETRAGETI. Plata este in functie de realizari pe baza unui contract legal de comision. Pentru mai multe detalii lasati mesaj cu textul "INFO " la adresa de e-mail : posturidemunca.ema@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h