Casa Dinu Lipatti, de pe bulevardul Lascăr Catargiu, a fost scoasă la VÂNZARECasa Dinu Lipatti, o clădire de pe bulevardul Lascăr Catargiu din Bucureşti, proprietate a tatălui pianistului, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 1.908.339 de euro. Casa va putea fi cumpărată prin licitaţie publică.

Casa Dinu Lipatti, de pe bulevardul Lascar Catargiu, a fost scoasa la VANZARE
Casa Dinu Lipatti, de pe bulevardul Lascăr Catargiu, a fost scoasă la VÂNZARE

Proprietatea, construită la 1902, în stil eclectic, este opera arhitectului Petre Antonescu şi este numită "Casa Dinu Lipatti". Imobilul a fost renovat în 2008.

Clădirea, cu accentele principale de origine barocă, are ancadramentele ferestrelor şi portalul intrării oficiale elegant decorate cu elemente vegetale.

Locuinţa burgheză era tipică pentru Bucureştiul sfârşitului de secol al XIX-lea şi este decorată la interior cu lambriuri de lemn, cu pereţi acoperiţi cu mătase pe schelet de lemn.

Salonul avea o mica estradă, unde era amplasat pianul, la care adolescentul Dinu Lipatti repeta, compunea sau susţinea concerte. Se pastrează sobele, ancadramentele uşilor, decoraţia plafoanelor şi, partial, mobilierul original încastrat.

Încăperile cu funcţiuni domestice sunt situate de-a lungul unui coridor lung care conduce spre intrarea secundară dinspre Strada Visarion. Imobilul are o mansardă generoasă, unde erau situate camerele servitorilor.

Suprafaţa utilă este de 260,15 metri pătraţi, iar suprafaţa terenului de 707 metri pătraţi.

Imobilul a fost împărţit în două apartamente: primul este format din două camere, bucătarie, baie, balcon, depozitare, beci, suprafaţă utilă de 110,08 metri pătraţi, preţul fiind de 757.270 lei. Cel de-al doilea apartament este compus din patru camere, o bucătărie, toaletă, baie, subsol, o suprafaţă utilă de 150,07 metri pătraţi. Preţul pentru acesta este de 10.463.000 de lei.

În luna ianuarie a acestui an, "Casa Dinu Lipatti" a fost scoasă la licitaţie, în urma unei executări silite, după ce actualii proprietari nu au mai putut plăti un credit bancar. Atunci, preţul de pornire a fost stabilit la 2,54 milioane de euro.

Etichete: Casa Dinu Lipatti, dinu lipatti, vanzare casa dinu lipatti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE