Casa Melik, cea mai veche clădire din Bucureşti FOTOCasa Melik este cunoscută şi considerată drept cea mai veche locuinţă din Bucureşti, fiind construită în a doua jumătate a secolului al 18-lea, între anii 1750-1760, dar pentru care nu se stie cu certitudine cine i-a fost primul proprietar.

Casa Melik, devenita Muzeul National Theodor Pallady, este situata pe strada Spatarului nr. 22, in zona Armeneasca din Capitala, fiind atestata drept cea mai veche locuinta civila din Bucuresti, scrie wall-street.ro

Povestea spune ca la inceputul anilor 1800, mostenitorii proiectului au vandut casa pentru 1.400 de taleri, o suma destul de importanta in acea perioara, actuala locuinta revenind negustorului armean Kevork Nazaretoglu, unul dintre instaritii vremurilor. In anul 1822, Casa Melik a trecut printr-un prim proces de renovare, in care au fost realizate mici schimbari in interior, fara sa se intervina si la exteriorul cladirii.

Ferita de ochii lumii, deseori trecand pe langa ea fara sa i se acorde foarte multa importanta, Casa Melik te intampina cu o gradina superba care in anotimpul cald iti taie rasuflarea cu multitudinea de trandafiri care infrumuseteaza spatiul. Actualul Muzeu National Theodor Pallady este un proiect reprezentantiv al arhitecturii traditionale romanesti, mai ales datorita cerdacului din lemn inchis cu geamuri, a scarii interioare tot din lemn, dar si a acoperisului cu streasina.

Poate fi considerata o adevarata capodopera arhitecturala romaneasca, iar modul in care a fost intretinuta pana in prezent ii creste si mai mult valoarea.

Casa poarta in momentul de fata numele celui mai important proprietar al ei, Iacob Melik, un sustinator al actiunilor revolutionare de la 1848 si autor al lucrarii L'Orient devant L'Occident, cel care s-a ocupat de renovarea casei in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, pastrandu-i stilul original.

Cea mai recenta renovare a proiectului din centrul Bucurestiului a avut loc in anul 2009. Muzeul Theodor Pallady s-a redeschis, astfel, dupa aproximativ sase luni in care a fost inchis pentru lucrari de reamenajare si de restaurare a operelor de arta.

Casa Melik este una dintre cele mai vechi cladiri civile din Bucuresti, spatiu care prezinta planimetrie de casa boiereasca cu influente ale arhitecturii vernaculare.

Etichete: Casa Melik, cea mai veche cladire din Bucuresti, Muzeul National Theodor Pallady

0/6 COMENTARII
Nume*
26 Apr 15:56
+0
VOTURI
-0
you have a point, but that do82e&#ns17;t mean we stop letting them know who we feel. if we do, then it makes it way eaiesr to derail. we must keep doing our duty as constituents and press them. MAKE them act like bought and paid for thugs, NOT let them run wild because we know they are paid for. http://uyqcztxuzof.com [url=http://mvdguocnzne.com]mvdguocnzne[/url] [link=http://saewna.com]saewna[/link]
Nume*
26 Apr 09:05
+0
VOTURI
-0
Effectively created article, and that i as well presently grasped that will a number of teams tend to be willing compared to others (cisondering that everyone is unique) would certainly reveal exactly the same strategy. I hope you save this blog working well.
Nume*
25 Apr 22:45
+0
VOTURI
-0
Crispin don't do good print (and rarely do good tv) but they do good idl.s.a.faelon should be worried that they aren't doing anything worthy of integrated awards. Thats a much bigger fault if you're emant to be one of the best agencies around http://reqtiqmsuhs.com [url=http://mutdkl.com]mutdkl[/url] [link=http://qhlxfvqrk.com]qhlxfvqrk[/link]
Nume*
25 Apr 14:17
+0
VOTURI
-0
Right onhit-s helped me sort things right out.
Nume*
23 Apr 08:08
+0
VOTURI
-0
Stands back from the keyboard in ameazment! Thanks!
Camelia
12 Apr 09:33
+0
VOTURI
-0
Lucru la domiciliu! Oferta noua! Cautam in toate localitatile tarii persoane serioase care vor sa castige bani in regim de colaborare. Asiguram: contract de comision, instruire gratuita, asistenta pas cu pas in desfasurarea activitatii. Cerinte: calculator, conexiune la internet, circa doua ore libere zilnic. Solicitati acum mai multe detalii la adresa de email: camysandu87@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE