Casa Poporului, în TOPUL celor 7 minuni arhitecturale necunoscutePalatul parlamentului, cunoscut și sub denumirea de Casa Poporului, "cea mai mare, grea şi costisitoare clădire administrativă din lume", se află printre cele şapte minuni arhitecturale necunoscute, într-un top realizat de bbc.com.

Casa Poporului, in TOPUL celor 7 minuni arhitecturale necunoscute
Casa Poporului, în TOPUL celor 7 minuni arhitecturale necunoscute
Foto: activenews.ro

Palatul Parlamentului este cu adevărat "o minune necunoscută", scrie Mediafax care citează bbc.com. Construită de dictatorul Nicolae Ceauşescu, "clădirea este atât de mare încât este dificil să faci o fotografie care să o arate la o scală justă", a declarat utilizatorul site-ului Quora Jann Hoke, un avocat care a lucrat în Palatul Parlamentului, la mijlocul anilor 1990.

Construită în 1984, clădirea în stil neoclasic are 12 etaje (cu opt etaje suplimentare underground), însumând 3.100 de camere, în 330.000 de metri pătraţi. Proiectul a costat 3,3 miliarde de euro, dar costurile, de fapt, au fost mult mai mari, bucureştenii pierzând şi o parte din oraş, se mai arată pe site-ul BBC.

Pentru a fi construit Palatul Parlamentului, o cincime din centrul Bucureştiului a fost distrus, incluzând multe dintre cartierele sale istorice, peste 30 de biserici şi sinagogi şi aproximativ 30.000 de locuinţe.

Etichete: casa poporului, Nicolae Ceausescu, Palatul Parlamentului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE