Cât câștigă un angajat DaciaSalarii mai mari pentru angajații Dacia și o primă consistentă!  Măsurile au fost convenite vineri de administraţie cu sindicatele uzinei în negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă.

Cat castiga un angajat Dacia
Cât câștigă un angajat Dacia

"Vineri, 5 februarie 2016, Administraţia Automobile Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia au încheiat negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă. Părţile au convenit creşterea cu 150 de lei (5%) a salariului de bază brut la nivel de operatori. În plus, toţi angajaţii vor primi o primă pentru rezultatul anului 2015, în valoare de 1.430 lei brut, acordată în luna mai", a anunţat compania, citată de Mediafax. 

Constructorul auto menţionează că salariul operatorilor de la Dacia este de aproape trei ori mai mare decât la sfârşitul anului 2007 şi, în 2015, a fost aproape dublu faţă de salariul mediu realizat la nivelul economiei naţionale.

"Muncitori din ţări precum Polonia, Slovacia şi Cehia au salarii medii realizate, la nivelul economiei, similare cu cele ale operatorilor de la Dacia. Salariul mediu brut realizat la sfârşitul anului 2015 a fost de 4.700 lei, incluzând salariul de bază, vechime/sporuri, ore suplimentare şi prime. În plus faţă de salariu, angajaţii beneficiază de prime de Paşti, de Crăciun şi de vacanţă (care, în total, reprezintă încă un salariu mediu realizat pe an), masă caldă, bonuri de masă, tichete cadou, transport subvenţionat, asigurare de sănătate, bilete de odihnă şi tratament şi alte ajutoare", notează compania.

Dacia a mai arătat că obiectivul grupului Renault în România este a de a păstra competitivitatea industrială, în ceea ce priveşte activitatea de fabricaţie pe platforma de la Mioveni.

 

Etichete: bani, contract de munca, Dacia, prima, salariu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE