Cât costă deszăpezirea în Sectorul 1Romprest (Foto: protecuci.ro)
Romprest (Foto: protecuci.ro)

Primaria sectorului 1 a contractat pentru serviciul de deszapezire compania Romprest. Serviciul de deszapezire este parte componenta a contractului de salubrizare, un contract controversat si disputat in instanta, reelatează Hotnews. Pentru anul trecut, (iarna 2010-2011), Primaria sectorului 1 a platit pentru serviciile de deszapezire prestate de Romprest aproximativ 2,1 milioane lei. Reprezentantii Primariei au explicat ca nu exista in contractul pentru deszapezire o suma fixa pentru acest serviciu. Plata serviciului se face pe baza facturilor emise de companie, dupa ce ele sunt verificate de Primaria sectorului 1.

Purtatorul de cuvant al Primariei sectorului 1 a explicat ca, pana in acest moment, nu a fost platita nici o factura din cauza unor neconcordante. In plus, compania Romprest a fost sanctionat cu 20.000 lei pentru ca nu a actionat corespunzator pe strazile secundare.

Deszapezirea filmata si fotografiata

Purtatorul de cuvant al Primariei sectorului 1, Alexandru Ichim, a declarat pentru HotNews.ro ca deszapezirea este verificata extrem de strict in sector. “Se urmaresc toate aspectele interventiei: combustibilul utilizat, cantitatea de material folosita, traseele pe care s-a intervenit. Se face o verificare riguroasa”, a mentionat Alexandru Ichim.

Oficialii primariei sustin ca interventia Romprest este urmarita de inspectorii Primariei sectorului 1 si de politia locala. Potrivit acestora, inspectorii verifica operatiunea inca din prima faza. Spre exemplu, inca din depoul unde sunt utilajele se verifica in parte cata benzina au in rezervor si ce cantitate de materiale antiderapante au. Apoi urmaresc pe traseu masinile.

Noteaza cat dureaza interventia, cate masini au fost trimise in teren si cati angajati. Toate aceste detalii sunt notate in rapoarte care sunt utilizate ulterior in momentul in care compania trimite facturile. Purtatorul de cuvant al Primariei sectorului 1, Alexandru Ichim, a mai mentionat si ca, pe langa rapoartele scrise, inspectorii filmeaza si fotografiaza actiunea de deszapezire astfel ca rapoartele lor au probe materiale. In aceasta activitate sunt angrenati 20 de inspectori ai primariei la care se adauga si 30 de echipaje ale politiei locale.

Cum se face plata facturilor de deszapezire

Purtatorul de cuvant al Primariei sectorului 1, Alexandru Ichim, a explicat ca, potrivit contractului, Romprest transmite facturile catre autoritatea locala la final de luna, sau la finalul perioadei de interventie. Pe o factura de deszapezire se mentioneaza zona unde s-a intervenit, numarul de utilaje care au intervenit, numarul de angjati care au muncit, benzina consumata, materialele antiderapante folosite, numarul de ore de interventie si, evident, suma.

Aceasta factura este comparata cu rapoartele inspectorilor primariei care au masurat aceeasi indicatori. In caz ca exista neconcordante, primaria nu plateste facturile si le inapoiaza Romprestului, ceea ce s-a intamplat si in acest an. Purtatorul de cuvant al Primariei sectorului 1, Alexandru Ichim, a declarat ca primaria nu a platit nici una din facturile trimise de Romprest.

Compania Romprest a fost sanctionata de Primaria sectorului 1 cu 20.000 lei si neplata a 48 de ore de interventie pentru ca nu au intervenit corespunzator pe strazile secundare.

Etichete: deszăpezire, Romprest, Sectorul 1

0/0 COMENTARII
carlig
16 feb 11:26
+0
VOTURI
-0

Ciudat , eu trec p-acolo in fiecare zi si nu am vazut probleme. Si culmea , merg cu autobuzul si nu am vazut vreo problema. Deci , de ce minti?

Bogdan
16 feb 10:17
+0
VOTURI
-0

Ooo si ce mai muncesc, zona Bucurestii Noi asteapta primavara, sa se deszapezeasca cele 2 benzi pe sens de circulatie. Au venit si cei de la Romprest sa desfunde o straduta, Subcetate... in loc de Bulevard... iar RATB'ul in zona face exhilibristica pe sarme...

Catalin Andrei
16 feb 19:56
+0
VOTURI
-0

Asta este si ideea ca vor fi platiti doar daca muncesc...daca nu vor fi sanctionati!Insa problema la tine este alta pentru ca eu nu stiu sa fie vre-o problema cu RATB-ul in sectorul 1.

Mircea
17 feb 22:34
+0
VOTURI
-0

Cred ca tu mergi cu RATBul prin sect 4, nu sect 1.Acolo sa vezi echilibristica si acolo nu fac doar autobuzele, ci si oamenii, ceea ce este si mai grav.

pepsi
16 feb 03:26
+0
VOTURI
-0

Au fost platiti daca au muncit ... Drept dovada ca si-au luat si amenda , au fost si sanctionati cu neplata unor ore de munca. Deci , nu vad care e problema?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE