Cât costă locuinţele scoase la vânzare de RA-APPSRA-APPS scoate la vanzare peste 700 de imobile
RA-APPS scoate la vânzare peste 700 de imobile

Primele imobile scoase la vânzare de către Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) vor fi licitate pornind de la preţuri cuprinse între 48.000 euro şi 2,4 milioane euro, fără TVA. Cele mai scumpe locuinţe sunt vilele cu caracter turistic şi hotelurile de pe litoral şi din Suceava, anunţă Mediafax.

În Bucureşti, preţurile primelor locuinţe scoase la vânzare pornesc de la 52.000 euro pentru o mansardă şi ajung până la 90.000 euro pentru un apartament. În unele cazuri, tarifele depăşesc 280.000 euro pentru un apartament care dispune şi de o suprafaţă importantă de teren.

Pentru toate aceste prime imobile care vor fi licitate, RA-APPS vrea să obţină cel puţin 15,8 milioane euro, raportat la preţul de pornire al licitaţiilor.

Pe lista primelor imobile RA-APPS pentru care au fost stabilite preţurile de licitaţie se află, printre altele, o mansardă de pe strada Alex. Phillipide, care are un preţ de pornire de 52.000 euro, un imobil situat pe strada Cuza Vodă cu teren de 452 metri pătraţi, care se vinde cu minimum 259.800 euro, un apartament de pe strada Bitolia cu teren de 38 metri pătraţi, cu un preţ de pornire de 99.500 euro, un apartament de pe strada Luterană cu teren de 4 metri pătraţi, cu un tarif de minimum 73.000 euro şi un apartament de pe Calea Călăraşilor cu teren de 163 metri pătraţi, care are un preţ de pornire la licitaţie de 286.000 euro.

RA-APPS scoate la vânzare şi mai multe active din Snagov şi Măgurele, judeţul Ilfov, care au preţuri de pornire cuprinse între 48.800 euro, pentru anexa şi terenul aferent unei vile de 962 metri pătraţi,  şi complexul agrozootehnic cu teren de 108.594 metri pătraţi din Măgurele, care se licitează pornind de la 1,24 milioane euro.

Preţurile de pornire a licitaţiilor nu conţin TVA.

Potrivit aceleiaşi surse, RA-APPS a început procedurile de vânzare, prin stabilirea preţului de licitaţie, pentru 130 imobile, incluzând apartamente în centrul Capitalei, spaţii comerciale, terenuri, vile şi hoteluri, dar fără ca active valoroase, precum Clubul Floreasca, vila ocupată de Mircea Geoană şi nici spaţiul comercial în care funcţionează firma fiicei fostului secretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu, hotelurile Triumf şi Mara, să fie introduse pe lista primelor bunuri care vor fi înstrăinate.

Într-o primă etapă au fost stabilite preţurile pentru 25 de imobile, dintr-un total de 733 imobile aprobate pentru a fi scoase la vânzare.

Mai multe companii imobiliare au estimat la 85-90 milioane de euro valoarea celor 600 apartamente din Bucureşti pe care RA-APPS le va scoate la vânzare prin licitaţie cu strigare, cele mai scumpe fiind trei locuinţe din imobile aflate pe bulevardul Kiseleff, fiecare cu preţuri estimative de circa 310.000 de euro.

În bugetul pentru acest an, Guvernul şi-a propus să încaseze 706 milioane lei, respectiv peste 160 milioane euro, din vânzarea imobilelor RA-APPS.

Etichete: apartament, casă, imobil, licitaţie, RA-APPS, vânzare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE