Cât de periculoasă este DIETA SCARSDALE care promite să te scape de 9 kg în 14 zileDIETA SCARSDALE, bogată în proteine, care promite să te ajute să slăbeşti 9 kg în 14 zile, este foarte dezechilibrată şi promite rezultate complet nerealiste, spun nutriţioniştii.

Cat de periculoasa este DIETA SCARSDALE care promite sa te scape de 9 kg in 14 zile
Cât de periculoasă este DIETA SCARSDALE care promite să te scape de 9 kg în 14 zile
Foto: foodstory.ro

DIETA SCARSDALE a fost inventată de un doctor din Statul New York, orașul Scarsdale, care se ocupa cu tratarea pacienților obezi. Această dietă hipocalorică, cu aport crescut de proteine, se bazează pe stimularea procesului de cetoză prin limitarea aportului de glucide.

Concepută în 2 faze, una de slăbire, care durează 14 zile şi cea de-a doua de menţinere, DIETA SCARSDALE are un set de reguli foarte stricte care trebuie respectate întocmai. Meniul strict elimină din alimentaţie carbohidraţii, grăsimile, laptele, alcoolul, dulciurile, sucurile naturale de fructe şi orice băutură răcoritoare.

Pentru că acest regim este unul cu puțini carbohidrați, cei care vor să scape de kilogramele în plus nu trebuie să abuzeze de această dietă prea des şi nici să o prelungească mai mult de perioada indicată de 14 zile plus perioada de menţinere. În perioada de slăbire a DIETEI SCARSDALE se recomandă să se consume zilnic între 850-1000 calorii, dintre care 43% proteine, 34.5% carbohidraţi şi 22.5% grăsimi. În perioada de menţinere cei care optează pentru DIETA SCARSDALE trebuie să consume în jur de 1.000-1.200 calorii, mai exact fiind permise 3 ouă într-o săptămână, 2 felii de pâine pe zi, dulceaţă fără zahăr, nuci şi un pahar de vin pe zi. Pentru a facilita şi procesul de detoxifiere şi pentru buna funcţionare a organismului se recomandă o hidratare intensă şi să se consume zilnic apă plată sau ceaiuri multe neîndulcite.

AICI găsiţi meniul complet al DIETEI SCARSDALE şi lista alimentelor interzise în timpul acestui regim de slăbire.

Pentru că DIETA SCARSDALE promite rezultate spectaculoase într-un timp foarte scurt, limitează accesul la unele substanţe nutritive necesare unei bune funcţionări a organismului, mizează pe un mic-dejun sărăcăcios şi presupune un consum zilnic de calorii sub 1.200 de calorii, cu aproape 50% mai mic faţă de necesarul zilnic al organismului, DIETA SCARSDALE se numără printre regimurile de slăbit nerecomandate de nutriţionişti.

Valentin Vasile, antrenor personal şi specialist în nutriţie sportivă, spune că, din punctul său de vedere, DIETA SCARSDALE se numără printre regimurile de slăbit cele mai dezechilibrate. "Îmi vine greu să găsesc avantaje ale acestui plan alimentar – este o dietă foarte restrictivă, care permite o varietate mică de alimente, lipsind astfel corpul de nutrienți esențiali, conține și calorii goale (ex. pâine, lactate degresate) care vin cu o cantitate mare de anti-nutrienți și în plus nu ține deloc seama de informațiile personale ale persoanei care o urmează: sex (m/f), vârstă, tip somatic, intoleranțe și alergii alimentare, nivel de activitate fizică și nu include niciun fel de indicații despre sursele de procurare a alimentelor și prepararea corectă a acestora. În plus cel mai important dezavantaj al DIETEI SCARSDALE este că promite rezultate complet nerealiste – corpul uman nu este proiectat să ardă o cantitate atât de mare de grăsime într-un timp atât de scurt", a declarat, pentru B365.ro, Valentin Vasile.

Mai mult, specialistul în nutriţie sportivă atrage atenţia că DIETA SCARSDALE are efecte adverse atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. "Cred că această dietă ar putea bifa cu ușurință titlul de «dieta cu cele mai multe dezavantaje». Practic, aproape că nu există efect advers pe termen scurt, mediu sau lung pe care această dietă să nu îl aibă. DIETA SCARSDALE poate crea carențe de macro și micro-nutrienți care, la rândul lor, pot da naștere la probleme de sănătate în lanț – de la scăderea calității pielii, părului și unghiilor, până la probleme hormonale grave, scăderea imunității, probleme de fertilitate s.a.m.d. Un alt dezavantaj este că, de regulă, o dietă atât de severă încurajează mai degrabă pierderea de masă musculară decât cea de țesut adipos. Astfel la finalul dietei, chiar dacă e mai ușoară pe cântar, persoana în cauză poate fi chiar mai nemulțumită de felul în care arată decât înainte de a începe dieta. Motivul? Pierzând masa musculară, dar rămânând cu un procent mare de grăsimi corporale, te vei încadra în categoria skinny fat persons – persoane cu o greutate normală, dar fără tonus muscular, cu o piele lipsită de elasticitate și tonus însă încărcată de vergeturi, cute inestetice și celulită", a explicat specialistul în nutriţie sportivă.

Întrebat dacă unele categorii de persoane ar trebui să evite acest regim de slăbit, Valentin Vasile a spus că se simte tentat să spună că oricine ar trebui să evite această dietă. În opinia acestuia, DIETA SCARSDALE nu este o opțiune pentru cineva dacă sănătatea are un loc în setul său de priorități de viață. "De exemplu, există diete care, deși au dezavantaje, în această perioadă a anului, implementate corect cu alimente alese din surse curate, pot avea avantaje pentru o anumită categorie de persoane (ex. dieta ketogenică ). DIETA SCARSDALE nu este o opțiune nici pentru persoanele care își doresc să fie FIT, adică să arate bine nu numai îmbrăcate, ci și în costum de baie. Atunci când pleci la drum într-un proces de slăbire trebuie să fii conștient de faptul că kilogramele extra respective au fost acumulate pe o perioadă mai lungă de timp decât cele 14 zile ale dietei. Din experiența pe care am acumulat-o până în acest moment pot spune că cea mai importantă concluzie pe care am tras-o este că atunci când corpul va simți că este înfometat, ÎNTOTDEAUNA va încetini arderile în încercarea sa de a păstra o parte din depozitele de grăsime pentru următoarele zile de înfometare despre care intuiește că urmează. Corpul tinde să crească rata metabolică în cazul contrar înfometării – atunci când primește într-o cantitate rezonabilă toți nutrienții de care are nevoie pentru a menține starea de sănătatea a tuturor sistemelor din organism. Atenție, însă, la un lucru! E foarte posibilă situația în care consumi un număr mare (chiar prea mare) de calorii în fiecare zi și cu toate acestea corpul să simtă în permanent că este într-o stare de înfometare. Această situație are loc atunci când o mare parte din meniu este compus din pseudo-alimente (covrigi, produse de patiserie, sucuri dulci, alimente care conțin făină, grăsimi trans, zahăr sau înlocuitori ai acestuia etc)", a punctat Valentin Vasile.

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic, care a ajutat mai multe vedete autohtone, precum Teo Trandafir sau Mihaela Rădulescu, să slăbească, spune că persoanele care vor să scape rapid de kilogramele în plus se amăgesc cu iluzii şi, în loc să obţină o siluetă de invidiat, riscă să primească doar o răzbunare din partea organismului lor. "Scăderea rapidă în greutate este o iluzie, ca să nu spun utopie. Nu avem cum să slăbim mult şi rapid pentru că nu se poate. Până acum nu s-a inventat aşa ceva şi am ajuns la aceste aberaţii legate de diete tocmai pentru că, în continuare, se caută o iluzie. Nu există slăbit rapid, de durată şi definitiv şi mâncând mult. Dacă vrem neapărat să ne minţim, putem s-o facem în permanenţă. Este un subiect despre care putem vorbi nelimitat tocmai pentru că nu există în realitate. Putem abera pe marginea lui o veşnicie. Este nesănătos, nenatural, nefiresc, iar organismul se va răzbuna pentru acest tratament. Nu încurajez acest tip de slăbit ultra rapid. Oricum, de slăbit este greu, dacă mai vrei şi mult şi repede, atunci chiar eşti într-o minciună şi oamenilor care au nevoie de lucrul ăsta nu pot să le spun decât că nu o să reuşească şi atât. Nu există o soluţie pentru asta şi, cu cât căutăm o soluţie mai rapidă, cu atât dezechilibrele din organism sunt mai mari şi vor apărea, ulterior, situaţii neplăcute. Astfel, dacă vrem să facem lucrurile la extrem, s-ar putea să avem de-a face cu extrema negativă", a declarat medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Valentin Vasile le recomandă celor care vor să scape rapid de kilogramele în plus să privească realist întregul proces şi să ţină cont de faptul că, dacă îşi propun un rezultat rapid, trebuie fie să facă unele compromisuri majore în ce privește starea de sănătate pe termen scurt, mediu sau lung, fie să nu le pese, în realitate, de felul în care arată, ci doar de ce afișează cântarul. "În cadrul programului complet de remodelare corporală – LIMITLESS WORKOUT, de care eu mă ocup în întregime, dacă un bărbat vine în program cu obiectivul de a slăbi, la finalul primelor 30 de zile de program în care urmează o alimentație completă și cu alimente dens nutritive plus antrenamente intense, slăbește undeva la 8-10 kilograme, iar acest rezultat este unul extrem de bun. Sfatul meu este ca oamenii să își compună un meniu săptămânal care să conțină doar alimente curate ținând cont de faptul că niciun aliment hrănitor pentru organism nu vine ambalat în pungi strălucitoare pe rafturile supermarketurilor. Apoi, aceste alimente, odată procurate, trebuie consumate cât mai aproape de starea în care se găsesc ele în natură, fără să combinăm prea multe alimente la o singură masă și fără să le preparăm un timp prea îndelungat și la temperaturi prea mari. Apoi să adauge în program lor săptămânal și 2-3 ore de sport și 8 ore pe zi de somn, iar alimentația să o asorteze cu un consum optim de lichide zilnic. Pierderea în greutate trebuie să fie o consecință a reglării definitive a stilului de viață, și, în niciun caz, un obiectiv pe termen scurt, așa cum și kilogramele în plus sunt semnele unor carențe sau dereglări în stilul de viață", a conchis Valentin Vasile.

 

Citeşte şi: Nutriţioniştii desfiinţează Dieta Dukan: E o iluzie care distruge organismul

                 Dieta daneză sau dieta de 13 zile: Dieta controversată, dar eficientă

                 DIETA ATKINS: Dieta cu care slăbeşti, dar şi îmbătrâneşti rapid

                 Părintele regimului Dukan, exclus de Ordinul Medicilor din Franţa

DIETA SCARSDALE. Nutriţioniştii au mai criticat, de-a lungul timpului, DIETA SCARSDALE pentru nivelul carbohidraţilor, considerat periculos de redus, precum şi pentru absenţa anumitor vitamine şi minerale, precizând că aportul foarte redus de calorii al dietei poate duce la o lipsă generală de energie.

Etichete: cum să slăbești, dietă, dieta scarsdale, Mihaela Bilic, nutriţie, regim alimentar, regim slăbire, slăbire, slăbire rapidă, Valentin Vasile

0/6 COMENTARII
ezeazosarazax
05 mai 13:27
+0
VOTURI
-0
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules Buy Amoxicillin Online ydf.uwuy.b365.ro.drq.dm http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
ahukoqicuv
05 mai 12:53
+0
VOTURI
-0
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Buy Amoxicillin uid.ohnf.b365.ro.xov.rm http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
erohibiwuve
03 mar 12:17
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin 500mg Capsules http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
alepecalib
03 mar 12:03
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Online Amoxicillin Online http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
okubuvroiiiw
03 mar 08:08
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxil Amoxicillin Online http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
uyoediriq
03 mar 07:55
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Without Prescription Amoxicillin 500 Mg http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE